Oli Torclum rep el Premi de Creativitat Comarcal dels Premis 2019 Vip’s Calafell

premi oli torclum vips foto
Les regidores Paqui Cepas i Judith Vidal van acompanyar el Jordi, l’Ester i la petita Bet a la recollida del premi

L’empresa bisbalenca Oli Torclum ha rebut el Premi de Creativitat Comarcal dels Premis 2019 Vip’s Calafell, que s’han entregat aquest diumenge 7 de juliol a la discoteca calafellenca. Es tracta d’uns premis que reconeixen la tasca de persones, empreses o entitats de Calafell i de la comarca en diverses categories, com ara la cultura, la creativitat, la promoció del territori local o l’esport.

Sandra Suárez, directora de l’acte del 7è aniversari Premi Vip’s, ha explicat que “amb esdeveniments com aquests el que s’intenta és que es visualitzi el gran potencial que tenim, que no cal anar més enllà del nostre municipi o la nostra comarca per trobar gent excepcional” i ha afegit que “amb el premi volem donar a conèixer aquesta potencialitat que tenim i retre homenatge a les persones que ho tenen clar i que, per això, són premiats, perquè amb el seu projecte vital aposten per desenvolupar-se a Calafell o a la comarca del Baix Penedès”.

Jordi Pascual, gerent d’Oli Torclum, va explicar, durant la recepció del Premi de Creativitat Comarcal, que “la creativitat en el projecte sempre l’ha posat la meva dona, l’Ester”, i va reivindicar el territori i els productes de proximitat, fent esment també del devastador incendi de la Ribera d’Ebre i mostrant el seu suport cap als “productors, ramaders, pagesos… de la Ribera d’Ebre que ho han perdut tot fa una setmana”.

El productor bisbalenc ens va explicar, després de l’entrega del guardó, que es va quedar sobtat quan li van dir que era el guanyador d’aquest premi i va afirmar que “li haurien pogut donar a mil persones abans que a nosaltres, però portem dos anys donant-li molta canya, canviant el packaging i la imatge de la marca, canviant la serietat per una cosa més desinhibida, més atrevida… fa dos anys que intentem canviar la cara de l’oli d’oliva, no només al nostre, sinó a l’oli en general, igual que en el seu dia es va fer amb el vi i ara, als prestatges de les botigues, s’hi poden trobar etiquetes i envasos molt originals”. Pascual va explicar que “vam apostar per una presentació més alegre i fins i tot vam fer unes llaunes a mida, amb un motlle especial per a nosaltres perquè volíem una presentació diferent de la resta”.

Quant al fet de rebre el reconeixement, el Jordi explica que “estàs treballant, penses que fas la feina per a tu i resulta que algú t’està mirant. I quan et donen el premi, veus que parlant per allà dins, amb la gent que ha vingut a l’entrega de premis, persones que no coneixes et parlen i veus que saben qui ets i que fas, i que no estàs sol, que sempre hi ha algú que s’hi fixa, que algú fa cas de la feina del dia a dia”. Oli Torclum és una empresa familiar, dedicada a l’oli d’oliva verge extra ecològic i ubicada a la Bisbal del Penedès. Es tracta d’una empresa petita que, segons el Jordi, no vol créixer: “potser augmentarem una mica la producció però no volem créixer de forma excessiva perquè ens preocupa l’atenció al client i la qualitat i creiem que ens hem de centrar en oferir el màxim de qualitat i millorar tot el que puguem però dins d’aquesta mida d’empresa, amb una atenció personalitzada amb els nostres clients. Des de sempre que el tema postvenda ha estat important per a nosaltres i per això l’atenció sempre ha estat personalitzada, els clients parlen directament amb nosaltres, i això no volem que canviï”.

La regidora d’Agricultura i Comerç, Judith Vidal; i la regidora d’Atenció a la Ciutadania, Paqui Cepas; van acompanyar la família de l’Oli Torclum en l’entrega del premi, el passat diumenge, a Calafell. Judith Vidal va explicar que “des de l’Ajuntament estem molt orgullosos de tenir una empresa a la Bisbal amb projecció internacional i que porti el nom de la Bisbal amb productes de la terra i amb una gran creativitat en les seves línies de productes, palpable sobretot la presentació dels mateixos i en els olis aromatitzats”. Vidal afegia que “no podem fer res més que felicitar-los i agrair la seva tasca, ja que porten el nom de la Bisbal del Penedès allà on van amb un producte de qualitat, original i fruit de la nostra vila, la seva terra i el seu clima”.

PremiTorclum1


CASTELLANO | La empresa bisbalenca Oli Torclum ha recibido el Premio de Creatividad Comarcal de los Premios 2019 Vip’s Calafell, que se han entregado este domingo 7 de julio en la discoteca calafellenca. Se trata de unos premios que reconocen el trabajo de personas, empresas o entidades de Calafell y de la comarca en varias categorías, como por ejemplo la cultura, la creatividad, la promoción del territorio local o el deporte.

Sandra Suárez, directora del acto del 7º aniversario Premi Vip’s, ha explicado que “con acontecimientos como estos lo que se intenta es que se visualice el gran potencial que teneos, que no hay que ir más allá de nuestro municipio o comarca para encontrar a gente excepcional”  y ha añadido que “con el premio queremos dar a conocer esta potencialidad que tenemos y rendir homenaje a las personas que lo tienen claro y que, por eso, se las premia, porqué con su proyecto vital apuestan por desarrollarse en Calafell o en la comarca del Baix Penedès”.

Jordi Pascual, gerente de Oli Torclum, explicó, durante la recepción del Premio de Creatividad Comarcal, que “la creatividad en el proyecto siempre la ha puesto mi mujer, Ester”, y reivindicó el territorio y los productos de proximidad, haciendo hincapié también en el devastador incendio de la Ribera d’Ebre y mostrando su apoyo hacia los “productores, ganaderos, payeses… de la Ribera d’Ebre que lo han perdido todo hace una semana”.

El productor bisbalenc nos explicó, después de la entrega del galardón, que se quedó sorprendido cuando le dijeron que era el ganador de este premio y afirmó que “se lo habrían podido dar a mil personas antes que a nosotros, pero llevamos dos años dándole mucha caña, cambiando el packaging y la imagen de la marca, cambiando la seriedad por una cosa más desinhibida, más atrevida… hace dos años que intentamos cambiar la cara del aceite de oliva, no solo del nuestro, sino del aceite en general, igual que en su día se hizo con el vino y ahora, en las estanterías de las tiendas, se pueden encontrar etiquetas y envases muy originales”. Pascual explicó que “apostamos por una presentación más alegre e incluso hicimos unas latas a medida, con un molde especial para nosotros porqué queríamos una presentación diferente de la del resto”.

En cuanto al hecho de recibir el reconocimiento, Jordi explica que “estás trabajando, piensas que haces el trabajo para ti y resulta que alguien te está mirando. I cuando te dan el premio, ves que hablando por allí dentro, con la gente que ha venido a la entrega de premios, personas que no conoces te hablan y ves que saben quién eres y qué haces, y que no estás solo, que siempre hay alguien que se fija, que alguien hace caso del trabajo del día a día”. Oli Torclum es una empresa familiar, dedicada al aceite de oliva virgen extra ecológico y ubicada en la Bisbal del Penedès. Se trata de una empresa pequeña que, según Jordi, no quiere crecer: “a lo mejor aumentaremos un poco la producción pero no queremos crecer de forma excesiva porque nos preocupa la atención al cliente y la calidad y creemos que nos debemos centrar en ofrecer el máximo de calidad y mejorar todo lo que podamos pero dentro de esta medida de empresa, con una atención personalizada con nuestros clientes. Desde siempre que el tema de la postventa ha sido importante para nosotros y por eso la atención siempre ha sido personalizada, los clientes hablan directamente con nosotros, y esto no queremos que cambie”.

La regidora de Agricultura y Comercio, Judith Vidal; y la regidora de Atención a la Ciudadanía, Paqui Cepas, acompañaro a la família de Oli Torclum a la entrega del premio, el pasado domingo, en Calafell. Judith Vidal explicó que “desde el Ayuntamiento estamos muy orgullosos de tener una empresa en la Bisbal con proyección internacional y que lleve el nombre de la Bisbal con productos de la tierra y con una gran creatividad en sus líneas de productos, palpable sobretodo en la presentación de los mismos y en los aceites aromatizados”. Vidal añadía que “no podemos hacer nada más que felicitarlos y agradecer su trabajo, ya que llevan el nombre de la Bisbal del Penedès allí dónde van con un producto de calidad, original y fruto de nuestro municipio, su tierra y su clima”.