El diumenge 24 de març tindran lloc els tradicionals Tres Tombs de la Bisbal del Penedès

3t19_qua

El diumenge 24 de març de 2019 tindran lloc els tradicionals Tres Tombs de la Bisbal del Penedès. En aquesta nova edició comptarem amb una norantena de participants, que es repartiran entre 8 genets i 25 carros, un dels quals l’ha facilitat la Federació Catalana dels Tres Tombs amb l’objectiu que les persones amb dificultats especials puguin apropar-se a la festa dels Tres Tombs. 

PROGRAMA

A les 9.00h, concentració de cavalls i carros a l’esplanada del darrere del camp de futbol municipal. 

A les 9.30h tindrà lloc un esmorzar, organitzat pel Ball de Diables de la Bisbal del Penedès, a l’Era de Batre. Es vendran els tiquets allà mateix pel preu de 6€.

A les 12.00h començaran els Tres Tombs pels carrers de la Vila, amb l’acompanyament dels Grallers i Tabalers de la Societat, amb la benedicció durant el recorregut.

En acabar (a les 14.00h aprox.) tindrà lloc l’acte de lliurament d’obsequis, creats per la bisbalenca Àngela Saumoy, a la plaça Catalunya.

Durant tot el matí hi haurà venda de tortells de Sant Antoni a la plaça Catalunya, a càrrec del Ball de Gitanes de la Bisbal.

L’any 2018 els Tres Tombs van tenir lloc al maig, de forma excepcional, ja que el municipi va acollir la XXI Trobada Nacional dels Tres Tombs, que va comptar amb la participació de més de 50 entitats, 90 carros, 500 cavalls i 600 traginers. La trobada va servir per posar fi a la temporada dels Tres Tombs però també per presentar el Règim Normatiu dels Tres Tombs, un document que va impulsar la Federació Catalana dels Tres Tombs amb l’objectiu de convertir-se en un decàleg per unificar criteris de participació entre totes les colles que formen les festes, com ara garantir que les recreacions compleixin els criteris de rigor històric i que se segueixi assegurant el benestar animal abans, durant i després de les trobades.

recorregut-mapa-3-tombs-2019-C


CASTELLANO | El domingo 24 de marzo del 2019 tendrán lugar los tradicionales Tres Tombs de la Bisbal del Penedès. En esta nueva edición contaremos con unos noventa participantes, que se repartirán entre 8 jinetes y 25 carros, no de los cuales lo ha facilitado la Federació Catalana dels Tres Tombs con el objetivo de que las personas con dificultades especiales puedan acercarse a la fiesta de los Tres Tombs.

PROGRAMA

A las 9.00h, concentración de caballos y carros en la explanada de detrás del campo de fútbol municipal.

A las 9.30h tendrá lugar un desayuno de tenedor, organizado por el Ball de Diables de la Bisbal del Penedès, en la Era de Batre. Se venderán los tickets allí mismo por el precio de 6€.

A las 12.00h empezarán los Tres Tombs por las calles de la Villa, con el acompañamiento de los Grallers i Tabalers de la Societat, con la bendición durante el recorrido.

Al finalizar (a las 14.00h aprox.) tendrá lugar el acto de entrega de obsequios, creados por la bisbalenca Àngela Saumoy, en la plaça Catalunya.

Durante toda la mañana habrá venta de torteles de Sant Antoni en la plaça Catalunya, a cargo del Ball de Gitanes de la Bisbal.

El año 2018 los Tres Tombs tuvieron lugar en  mayo, de forma excepcional, ya que el municipio acogió la XXI Trobada Nacional dels Tres Tombs, que contó con la participación de más de 50 entidades, 90 carros, 500 cavallos y 600 porteadores. La ‘trobada’ sirvió para finalizar la temporada de los Tres Tombs pero también para presentar el Règim Normatiu dels Tres Tombs, un documento que impulsó la Federació Catalana dels Tres Tombs con el objetivo de convertirse en un decálogo para unificar criterios de participación entre todas las ‘colles’ que forman las fiestas, como por ejemplo garantizar que las recreaciones cumplan los criterios de rigor histórico y que se siga asegurando el bienestar animal antes, durante y después de los encuentros.

recorregut-mapa-3-tombs-2019-C