Aquest dimecres 30 de gener s’ha presentat el Pla d’Acció 2019 del Consorci de Promoció Turística del Penedès

L’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, i la regidora de Turisme, Judit Vidal, han assistit aquest dimecres al matí a la presentació del Pla d’Acció 2019 del Consorci de Promoció Turística del Penedès.

El Consorci de Promoció Turística del Penedès és un organisme format per entitats públiques i privades, creat amb l’objectiu de promoure i impulsar polítiques turístiques coordinades en l’àmbit de la Denominació d’Origen Penedès. L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès en forma part des de l’any 2017.

En la presentació d’aquest matí s’ha comptat amb una benvinguda a càrrec del President del Consorci de Promoció Turística del Penedès, Servi Vallès; del Diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Miquel Sàmper; i del director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font. Tot seguit la directora del Consorci, Núria Sala, ha presentat els resultats del 2018 i ha tingut lloc el lliurament de distintius Biosphere amb una presentació a càrrec del gerent de turisme de la Diputació de Barcelona, Francesc Vila. Aquests distintius són una certificació que es basa en els principis de sostenibilitat i millora continua que reben les empreses del sector que compleixen una sèrie de requisits relacionats amb el model de turisme no agressiu i basat en els principis de sostenibilitat i de millora continuada.

A continuació s’ha presentat el Pla accions i estratègia 2019, també s’han donat a conèixer les noves empreses adherides al club enoturismepenedès i s’ha fet una taula rodona sobre turisme, marca destinació i noves oportunitats que ha moderat el periodista Sergi Fernández.

La cloenda ha anat a càrrec de l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull. Tot seguit, els assistents han pogut gaudir d’una visita al nou espai d’interès turístic dels Castellers de Vilafranca a Cal Figarot.

L’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, ha explicat que “formar part del Consorci permet situar la Bisbal del Penedès i els seus atractius al mapa perquè persones que  no coneguin el municipi puguin venir a conèixer els seus encants. Per a nosaltres és important participar en actes com el d’avui per agafar idees i crear xarxa o intercanviar inquietuds amb altres municipis amb característiques similars”. Per la seva banda, la regidora de Turisme, Judith Vidal, ha afegit que “l’entorn, els allotjaments rurals del municipi, els punts històrics d’interès, les rutes que es poden fer a la vila i a les rodalies, els nostres productes de proximitat, la nostra gastronomia… tenim molts atributs positius o molts atractius perquè les persones que ens visiten en puguin gaudir, com van fer la cinquantena de persones que el cap de setmana passat van visitar la Bisbal del Penedès per fotografiar-la, i conèixer els nostres productes de proximitat i les nostres tradicions. Des de l’Ajuntament estem treballant per promocionar i fer valdre tot allò que tenim”


CASTELLANO | La alcaldesa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, y la regidora de Turismo, Judit Vidal, han asistido este miércoles por la mañana a la presentación del Pla d’Acció 2019 del Consorci de Promoció Turística del Penedès.

El Consorci de Promoció Turística del Penedès es un organismo formado por entidades públicas y privadas, creado con el objetivo de promover e impulsar políticas turísticas coordinadas en el ámbito de la Denominación de Origen Penedès. El Ayuntamiento de la Bisbal del Penedès forma parte del Consorci desde el año 2017.

En la presentación de esta mañana se ha contado con una bienvenida a cargo del Presidente del Consorci de Promoció Turística del Penedès, Sergi Vallès; del Diputado de Turismo de la Diputación de Barcelona, Miquel Sàmper; y del director de la Agència Catalana de Turisme, David Font. A continuación la directora del Consorci, Núria Sala, ha presentado los resultados el 2018 y ha tenido lugar la entrega de distintivos Biosphere con una presentación a cargo del gerente de turismo de la Diputación de Barcelona, Francesc Vila. Estos distintivos son una certificación que se basa en los principios de sostenibilidad y mejora continua que reciben las empresas del sector que cumplen una serie de requisitos relacionados con el modelo de turismo no agresivo y basado en los principios de sostenibilidad y de mejora continua.

A continuación se ha presentado el Pla accions i estratègia 2019, también se han dado a conocer las nuevas empresas adheridas al Club enoturismepenedès y se ha realizado una mesa redonda sobre turismo, marca destinación y nuevas oportunidades que ha moderado el periodista Sergi Fernández.

La clausura ha ido a cargo del alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull. A continuación, los asistentes han podido disfrutar de una visita al espacio de interés turístico de los Castellers de Vilafranca en Cal Figarot.

La alcaldesa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, ha explicado que “formar parte del Consorci permite situar la Bisbal del Penedès y sus atractivos en el mapa para qué personas que no conozcan el municipio puedan venir a conocer sus encantos. Para nosotros es muy importante participar en actos como el de hoy para coger ideas y crear red o intercambiar inquietudes con otros municipios de características similares”. Por su parte, la regidora de Turismo, Judith Vidal, ha añadido que “el entorno, los alojamientos rurales del municipio, los puntos históricos de interés, las rutas que se pueden hacer en el pueblo y su entorno, los productos de proximidad, nuestra gastronomía… Tenemos muchos atributos positivos o muchos atractivos para que las personas que nos visiten puedan disfrutar de ellos, como hicieron la cincuentena de personas que el fin de semana pasado visitaron la Bisbal para fotografiarla, y conocer nuestros productos de proximidad y nuestras tradiciones. Desde el Ayuntamiento estamos trabajando para promocionar y poner en valor todo lo que tenemos”.