Dilluns hi haurà servei de bus a demanda i, a partir de dimarts, a demanda i amb parades fixes

bus hife 2

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès continua apostant, aquest 2019, pel servei de bus urbà amb vehicle a demanda (durant unes hores determinades del dia) i pel servei amb parades fixes, amb diferents rutes, que coincideixen amb els horaris d’entrades i sortides de l’institut, pensant també en les persones que a primera hora del matí van al consultori mèdic o a darrera hora en surten. A més, a partir del 7 de gener, quan no hi hagi institut, el servei funcionarà a demanda de 8 a 14h.

IMPORTANT: El dilluns 7 de gener el bus només serà a demanda (de 8 a 14h, demanant-lo avui divendres 4 de gener) i, a partir del dia 8 de gener, serà a demanda i amb parades fixes. Podeu consultar els dies que el bus és a demanda i amb parades fixes i quan només és a demanda al calendari que trobareu en aquesta mateixa pàgina.

Els preus per al bus, independentment de si es tria l’opció de servei regular o a demanda, es redueixen i, a partir d’aquest gener, seran els següents:

BITLLET PREU
Bitllet senzill estàndard 1,00€
Bitllet senzill per a jubilats 0,60€
Abonament de 10 viatges 8,00€

El bitllet senzill i l’abonament es compren al bus. Per comprar el bitllet per a jubilats, primer heu de demanar el carnet de jubilat a les oficines de l’Ajuntament (fins al 20 de gener de 2019 encara podeu usar el del 2018, mentre no tingueu el de l’any 2019).

DOS TIPUS DE SERVEI PER FER UN MITJÀ DE TRANSPORT SOSTENIBLE I ADAPTAT A A LES NECESSITATS DE CADA USUARI

Servei Regular: funciona de dilluns a divendres, de 07.30h a 14.30h i fa les parades en uns horaris determinats, coincidint amb l’entrada i la sortida de l’Institut Coster de la Torre.

L’inici del recorregut és a les 07.30h perquè els usuaris puguin arribar a l’Institut i al consultori mèdic a les 8.00h. A les 14.30h, el bus torna a passar per l’Institut i fa el recorregut per les urbanitzacions, amb dues línies de minibús de 25 places, amb la finalitat de no allargar excessivament el trajecte.

El servei regular s’ofereix els dies que hi ha institut (més avall us facilitem el calendari)

Podeu consultar els horaris del servei regular de bus en aquest enllaç: https://bisbalpenedes.com/web/transports/

Servei a demanda (TAD): funciona de dilluns a divendres amb un sol vehicle i es reserva mitjançant una trucada telefònica.

Arriba a tot el municipi: el nucli, el Priorat, la Miralba, l’Ortigós, el Papagai, l’Esplai, Can Gordei, la Masieta i Santa Cristina.

Els horaris són:

  • Si hi ha institut: de dilluns a divendres de 09.00h a 14.00h.
  • Els dies que no hi ha institut: de dilluns a divendres de 08.00h a 14.00h.

Per reservar el viatge cal trucar el dia abans, entre les 08.00h i les 20.00h al telèfon gratuït 900 69 65 66 (en el cas de voler reservar per dilluns, caldrà trucar el divendres). A la tarda es confirmarà a l’usuari l’hora i el lloc del servei per a l’endemà.

El servei de bus a demanda permet que el vehicle només circuli si hi ha demanda per part dels usuaris, la qual cosa fa que el sistema de transport sigui més eficient i respectuós amb el medi ambient.

El telèfon gratuït 900 69 65 66 és d’AMTU, l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà, una entitat d’àmbit català que treballa per la millora de la mobilitat i de les infraestructures del transport públic d’arreu de Catalunya a la que l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès s’ha adherit recentment (al Ple Ordinari del 17 de desembre de 2018 es va aprovar l’adhesió de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès a AMTU).

CALENDARI BUS GENER 2019-001


bus hife 2

CASTELLANO| El Ayuntamiento de la Bisbal del Penedès continúa apostando por el servicio de bus a demanda y con paradas y reduce el precio de los billetes

El Ayuntamiento de la Bisbal del Penedès continúa apostando, este 2019, por el servicio de bus urbano con vehículo a demanda (durante unas horas determinadas del día) y por el servicio con paradas fijas, con diferentes rutas, que coinciden con los horarios de las entradas y salidas del instituto, pensando también en las personas que a primera hora de la mañana van al consultorio médico o a última hora salen de allí. Además, a partir del 7 de enero, cuando no haya instituto, el servicio funcionará a demanda de 8 a 14h.

IMPORTANTE: El lunes 7 de enero el bus solo será a demanda (de 8 a 14h, pidiéndolo hoy viernes 4 de enero) y, a partir del día 8 de enero, será a demanda y con paradas fijas. Podéis consultar los días que el bus es a demanda y con paradas fijas y cuándo solo es a demanda en el calendario que encontraréis en esta misma página. 

Los precios para el bus, independientemente de si se escoge la opción de servicio regular o a demanda, se reducen y, a partir de este enero, serán los siguientes:

BILLETE PRECIO
Billete sencillo estándar 1,00€
Billete sencillo para jubilados 0,60€
Bono de 10 viajes 8,00€

El billete sencillo y el bono se compran en el bus. Para comprar el billete para jubilados, primero tenéis que pedir el carné del jubilado en las oficinas del Ayuntamiento (hasta el 20 de enero del 2019 todavía podéis usar el del 2018, mientras no tengáis el del año 2019). 

DOS TIPOS DE SERVICIO PARA UN MEDIO DE TRANSPORTE SOSTENIBLE Y ADAPTADO A LAS NECESIDADES DE CADA USUARIO

Servicio Regular: funciona de lunes a viernes, de 07.30h a 14.30h y hace las paradas en unos horarios determinados, coincidiendo con la entrada y la salida del Instituto Coster de la Torre.

El inicio del recorrido es a las 07.30h para qué los usuarios puedan llegar al Instituto y al consultorio médico a las 8.00h. A las 14.30h, el bus vuelve a pasar por el Instituto y hace el recorrido por las urbanizaciones, con dos líneas de minibús de 25 plazas, con la finalidad de no alargar excesivamente el trayecto.

El servicio regular se ofrece los días que hay instituto (más abajo os facilitamos el calendario).

Podéis consultar los horarios del servicio regular de bus en este enlace: https://bisbalpenedes.com/web/transports/

Servicio a demanda (TAD): funciona de lunes a viernes con un solo vehículo y se reserva mediante una llamada telefónica.

Llega a todo el municipio: el núcleo, el Priorat, la Miralba, l’Ortigós, el Papagai, l’Esplai, Can Gordei, la Masieta y Santa Cristina.

Los horarios son:

  • Si hay instituto: de lunes a viernes de 09.00h a 14.00h
  • Los días que no hay instituto: de lunes a viernes de 08.00h a 14.00h

Para reservar el viaje hay que llamar el día antes, entre las 08.00h y las 20.00h al teléfono gratuito 900 69 65 66 (en el caso de querer reservar para el lunes, habrá que llamar el viernes). Por la tarde se confirmará al usuario la hora y el lugar del servicio del día siguiente.

El servicio de bus a demanda permite que el vehículo solo circule si hay demanda por parte de los usuarios, la cual cosa hace que el sistema de transporte sea más eficiente y respetuoso con el medio ambiente.

El teléfono gratuito 900 69 65 66 es de AMTU, la Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà, una entidad de ámbito catalán que trabaja por la mejora de la movilidad y de las infraestructuras del transporte público en toda Catalunya a la que el Ayuntamiento de la Bisbal del Penedès se ha adherido recientemente (en el Pleno Ordinario del 17 de diciembre del 2018 se aprobó la adhesión del Ayuntamiento de la Bisbal del Penedès a AMTU).

CALENDARI BUS GENER 2019-001