Diversos joves Penedesencs han realitzat una expedició a l’Himàlaia i han aprofitat per fer una donació per als nens de la casa d’acollida del Kailash Hostel en col·laboració amb la Joventut Bisbalenca

 

Un grup de joves de la Bisbal, Sant Jaume dels Domenys i Vilafranca del Penedès ha realitzat una expedició de muntanya a l’Himàlaia, en concret a la Vall del Khumbu i Gokyo, en la qual han pogut fer cims de  més de cinc mil metres i arribar fins al camp base de l’Everest.

Entre els membres de l’expedició hi ha persones que estan directament vinculades a Smiles for Children, l’ONG bisbalenca que ja fa anys que opera al Nepal. L’entitat ha portat espectacles a diverses cases d’acollida, escoles, camps de desplaçats o hospitals i també ha col·laborat en la reconstrucció d’una escola derruïda durant el terratrèmol del 2015 al districte de Nuwakot. Tot i que en l’actualitat l’ONG està fent una aturada “per evitar la sobresaturació i reestructurar les seves actuacions”, no deixa d’aprofitar moments puntuals per poder aportar ajuda. En aquest sentit, segons ha explicat el president d’Smiles for Children, Carles Castelló, “aquest viatge era estrictament personal però com que apostem per l’acció directa sempre aprofitem si algú viatja per la zona perquè pugui portar coses útils a la casa d’acollida del Kailash Hostel, amb la qual col·laborem de forma directa. Per exemple, podem facturar fins a 30 kg a l’avió i, normalment, es porten uns 15 kg de coses personals com a màxim. Així, podem omplir 15 kg amb material que sigui necessari allà. En alguns casos hem portat roba i joguines. En aquest cas, conjuntament amb el Club de Futbol Joventut Bisbalenca, hem pogut portar roba, equipaments esportius i pilotes de futbol”.

Segons Castelló, “l’experiència ha estat molt positiva. Vam poder comprovar en persona com estan els nens del Kailash i vam observar les petites deficiències causades pel terratrèmol que provoquen problemes als dipòsits d’aigua d’higiene personal”. Smiles for Children manté un contacte directe amb la Fundació Muntanyencs per l’Himàlaia i, els membres de l’expedició, van traslladar les impressions que van tenir durant la seva visita.

Tot i que, en aquest cas, es tracta d’un col·lectiu de persones que ha aprofitat un viatge personal per fer la donació, recordem que Smiles for Children ha dut a terme sis expedicions al Nepal, dues amb el pallasso lleidatà Magí Valls, una amb els còmics baixpenedesencs Sandra Borrell i Enric Rovira, una amb ‘Pallassos sense Fronteres’, una altra que es va fer un mes després del terratrèmol que va devastar la zona i l’última amb el projecte de construcció d’una escola al districte de Nuwakot. Darrerament l’entitat també ha fet dues expedicions als camps de refugiats que s’han establert a Europa. El 2016, per exemple, va actuar als camps de refugiats de Lesbos col·laborant amb altres ONGs que operen a la zona. Cal recordar que un dels objectius principals de l’entitat bisbalenca és ajudar els col·lectius que són més vulnerables, com ara els nens.

Per a més informació o per fer-vos socis de l’ONG bisbalenca podeu entrar a la seva pàgina de Facebook: http://www.facebook.com/JoEsportistaSolidari


CASTELLANO | Un grupo de jóvenes de la Bisbal, Sant Jaume dels Domenys y Vilafranca del Penedès ha realizado una expedición de montaña en el Himalaya, en concreto en la Valle del Khumbu y Gokyo, en la cual han podido hacer cimas de más de cinco mil metros y llegar hasta el campo base del Everest.

Entre los miembros de la expedición hay personas que están directamente vinculadas a Smiles for Children, la ONG bisbalenca que ya hace años que opera en el Nepal. La entidad ha llevado espectáculos a varias casas de acogida, escuelas, campos de desplazados u hospitales y también ha colaborado en la reconstrucción de una escuela derruida durante el terremoto del 2015 en el distrito de Nuwakot. Aunque en la actualidad la ONG está haciendo una parada “para evitar la sobresaturación y reestructurar sus actuaciones”, no deja de aprovechar momentos puntuales para poder aportar ayuda. En ese sentido, según ha explicado el presidente de Smiles for Children, Carles Castelló, “este viaje era estrictamente personal pero como apostamos por la acción directa siempre aprovechamos si alguien viaja por la zona para que pueda llevar cosas útiles a la casa de acogida del Kailash Hostel, con la que colaboramos de forma directa. Por ejemplo, podemos facturar hasta 30 kg en el avión y, normalmente, se llevan unos 15 kg de cosas personales como máximo. Así, podemos llenar 15 kg con material que sea necesario allí. En algunos casos hemos llevado ropa y juguetes. En este caso, conjuntamente con el Club de Futbol Joventut Bisbalenca, hemos podido llevar ropa, equipaciones deportivas y pelotas de fútbol”.

Según Castelló, “la experiencia ha sido muy positiva. Pudimos comprobar en persona como están los niños del Kailash y observamos las pequeñas deficiencias causadas por el terremoto que provocan problemas en los depósitos de agua de higiene personal”. Smiles for Children mantiene un contacto directo con la Fundació Muntanyencs per l’Himàlaia y, los miembros de la expedición, trasladaron las impresiones que tuvieron durante su visita.

Aunque, en este caso, se trata de un colectivo de personas que ha aprovechado un viaje personal para hacer la donación, recordamos que Smiles for Children ha llevado a cabo seis expediciones al Nepal, dos con el payaso lleidatà Magí Valls, una con los cómicos baixpenedesencs Sandra Borrell y Enric Rovira, una con ‘Pallassos sense Fronteres’, otra que se hizo un mes después del terremoto que devastó la zona y la última con el proyecto de construcción de una escuela en el distrito de Nuwakot. En los últimos tiempos también se han hecho dos expediciones a los campos de refugiados que se han establecido en Europa. En 2016, por ejemplo, actuó en los campos de refugiados de Lesbos colaborando con otras ONGs que operan en la zona. Cabe recordar que no de los objetivos principales de la entidad bisbalenca es ayudar a los colectivos más vulnerables, entre ellos, los niños.

Para más información o para haceros socios de la ONG bisbalenca podéis entrar en su página de Facebook: http://www.facebook.com/JoEsportistaSolidari