La Biblioteca Pública de la Bisbal del Penedès acollirà l’exposició ‘Montserrat Abelló: Visc i torno a viure’ a partir del 29 de juny

Cartell-expo-Montserrat-Abello

La Biblioteca Pública de la Bisbal del Penedès acollirà, a partir d’aquest divendres 29 de juny, l’exposició itinerant “Montserrat Abelló: Visc i torno a reviure” en el marc de l’Any Montserrat Abelló, dedicat al centenari del naixement de la poeta i traductora tarragonina.

La mostra, creada per la Institució de les Lletres Catalanes, fa un recorregut a través de la trajectòria vital i literària de l’autora, abordant diverses etapes, com ara la seva infantesa i l’aprenentatge de l’anglès a Londres, l’exili a Xile durant gairebé vint anys, la formació de la seva família, el retorn a Barcelona i, finalment, la incorporació i implicació a la societat literària catalana i la defensa dels drets de les escriptores, la traducció de poetes anglosaxones i la publicació continuada dels seus poemaris.

L’autora va tenir un gran compromís amb el feminisme literari i va ser una de les fundadores del Comitè d’Escriptores del Centre Català del PEN. El 1998 se li va concedir la Creu de Sant Jordi i el 2008 va rebre el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes en reconeixement de la seva trajectòria. El mateix any també va ser guardonada amb el Premi Nacional a la Trajectòria Professional i Artística concedit per la Generalitat de Catalunya.

L’exposició es podrà visitar del divendres 29 de juny al divendres 13 de juliol al hall de la Biblioteca i es complementarà amb una selecció bibliogràfica de l’obra d’Abelló.


CASTELLANO | La Biblioteca Pública de la Bisbal del Penedès acogerá, a partir de este viernes 29 de junio, la exposición itinerante “Montserrat Abelló: Visc i torno a reviure” en el marco del Any Montserrat Abelló, dedicado al centenario del nacimiento de la poeta y traductora tarragonina.

La muestra, creada por la Institució de les Lletres Catalanes, hace un recorrido a través de la trayectoria vital y literaria de la autora, abordando varias etapas, como por ejemplo su infancia y el aprendizaje del inglés en Londres, el exilio a Chile durante casi veinte años, la formación de su familia, el retorno a Barcelona y, finalmente, la incorporación e implicación en la sociedad literaria catalana y la defensa de los derechos de las escritoras, la traducción de poetas anglosajonas y la publicación continuada de sus poemarios.

La autora tuvo un gran compromiso con el feminismo literario y fue una de las fundadoras del Comitè d’Escriptores del Centre Català del PEN. En 1998 se le concedió la Creu de Sant Jordi y el 2008 recibió el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes en reconocimiento a su trayectoria. El mismo año también fue galardonada con el Premi Nacional a la Trajectòria Professional i Artística concedido por la Generalitat de Catalunya.

La exposición se podrá visitar del viernes 29 de junio al viernes 13 de julio en el hall de la Biblioteca y se complementará con una selección bibliográfica de la obra de Abelló.

Comments are closed.