El prestigiós Dr. Joan Massagué impartirà una conferència a la Bisbal el divendres 6 de juliol

XERRADA-JOAN-MASSAGUE-1

El proper divendres 6 de juliol, a les 19h, el prestigiós Dr. Joan Massagué i Solé impartirà la conferència ‘La Bisbal  Barcelona  New York’ a l’Auditori Salbà del CMC. Es dóna el cas que la mare de Massagué és filla de Cal Cintet de la Bisbal i, fruit dels seus vincles familiars, ha acceptat la invitació de l’alcaldessa de la Bisbal per fer una conferència per als bisbalencs i les bisbalenques.

El Dr. Joan Massagué i Solé és doctor en bioquímica, investigador i director de l’Stoan Ketting Institute (Nova York, EUA) i president del comitè científic internacional de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona). Va ser nomenat Doctor Honoris Causa per la Universitat Ramon Llull l’any 2017 i ha rebut nombrosos premis a la serva trajectòria, en bona part dedicada a la recerca sobre la metàstasi del càncer i la regulació cel·lular. La seva investigació ha estat clau per arribar a conèixer els mecanismes que permeten detenir la proliferació cel·lular i, així, lluitar contra la formació de tumors. 

Massagué és membre de l’Acadèmia Americana de les Arts i les Ciències, de l’Acadèmia Nacional de Ciències dels Estats Units, membre de l’Organització Europea de Biologia Molecular i membre de les Reials Acadèmies Espanyoles de Medicina i Farmàcia. Ha estat distingit, entre altres, amb el Premi Nacional d’Investigació “Rey Don Juan Carlos”, el Howard Taylor Ricketts Award”, el Premi Príncep d’Astúries d’Investigació Científica i Tècnica, el Premi Ciutat de Barcelona, la Creu de Sant Jordi, el Premi Nacional de Cultura, el Premi de la Societat Catalana de Biologia (per la seva trajectòria científica), el Premi Internacional de Catalunya i el Premi d’Honor Lluís Carulla.


CASTELLANO | El próximo viernes 6 de julio, a las 19h, el prestigioso Dr. Joan Massagué Solé impartirá la conferencia ‘La Bisbal  Barcelona  New York’ en el Auditori Salbà del CMC. Se da el caso que la madre de Massagué es hija de Cal Cintet de la Bisbal y, a raíz de sus vínculos familiares, ha aceptado la invitación de la alcaldesa de la Bisbal para pronunciar una conferencia para los bisbalencs y las bisbalenques.

El Dr. Joan Massagué Solé es doctor en bioquímica, investigador y director del Stoan Ketting Institute (Nueva York, EUA) y presidente del comité científico internacional del Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona). Fue nombrado Doctor Honoris Causa por la Universidad Ramon Llull en el año 2017 y ha recibido numerosos premios a su trayectoria, en buena parte dedicada a la investigación sobre la metástasis del cáncer y la regulación celular. Su investigación ha sido clave para llegar al conocimiento de mecanismos que permiten detener la proliferación celular y, así, luchar contra la formación de tumores.

Massagué es miembro de la Academia Americana de las Artes y las Ciencias, de la Academia Nacional de Ciencias de los Estados Unidos, miembro de la Organización Europea de Biología Molecular y miembro de las Reales Academias Españolas de medicina y Farmacia. Ha sido distinguido, entre otros, con el Premio Nacional de Investigación “Rey Don Juan Carlos”, el Howard Taylor Ricketts Award”, el Premio Príncipe de Asturias de Investigación Científica y Técnica, el Premi Ciutat de Barcelona, la Creu de Sant Jordi, el Premi nacional de Cultura, el Premi de la Societat Catalana de Biologia (por su trayectoria científica), el Premi Internacional de Catalunya y el Premi d’Honor Lluís Carulla.