L’exposició itinerant ‘Aquí hi ha tela’ i una mostra de vestits bisbalencs de principis del segle XX es podran visitar fins al dilluns 7 de maig

FOTO EXPO AQUI HI HA TELA BISBAL

CATALÀ |L’exposició ‘Aquí hi ha tela’ és el resultat de la col·laboració de la Diputació de Tarragona i el CIMIR (Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus).  Es tracta d’una mostra de fotografies de vestits propis del tombant del 1800 a l’actualitat. Mitjançant la roba, podem entendre aspectes de la vida diària com ara l’escola, el treball, la festa o la religiositat. Cada indret i cada moment històric comporta l’ús de peces que cobreixen diverses parts del cos, des de gorres i barrets fins a espardenyes i sabates.

Aprofitant que l’exposició arriba a la Bisbal, l’Associació de dones la Roca Foradada ha cedit diversos vestits bisbalencs de principis de segle XX perquè siguin exposats.

L’exposició i la mostra de vestits es van inaugurar el dissabte 28 d’abril al CMC. Inicialment es va preveure que l’exposició estigués oberta fins al 4 de maig però, com que ha tingut molt bona acollida entre el públic, finalment es podrà veure fins al dilluns dia 7 de maig. Es podrà visitar el divendres 4 de maig de 16.30h a 20.00h, el dissabte 5 de maig de 10.00h a 14.00h i el diumenge i el dilluns (6 i 7 de maig) de 17.00h a 19.00h.

CASTELLANO |La exposición ‘Aquí hi ha tela’ es el resultado de la colaboración de la Diputació de Tarragona y el CIMIR (Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus). Se trata de una muestra de fotografías de vestidos propios de los alrededores del siglo 1800 hasta la actualidad. Mediante la ropa, podemos entender aspectos de la vida diaria como por ejemplo la escuela, el trabajo, la fiesta o la religiosidad. Cada lugar y cada momento histórico comporta el uso de piezas que cubren varias partes del cuerpo, desde gorras y sombreros hasta ‘espardenyes’ y zapatos.

Aprovechando que la exposición llega a la Bisbal, la Associació de dones la Roca Foradada ha cedido varios vestidos bisbalenses de principios del siglo XX para que sean expuestos.

La exposición y la muestra de vestidos se inauguraron el sábado 28 de abril en el CMC. Inicialmente la previsión era que la exposición estuviese abierta hasta el 4 de mayo pero, como ha tenido muy buena acogida por parte del público, finalmente se podrá ver hasta el lunes día 7 de mayo. Se podrá visitar el viernes 4 de mayo de 16.30h a 20.00h, el sábado 5 de mayo de 10.00h a 14.00h y el domingo y el lunes (6 y 7 de mayo) de 17.00h a 19.00h.

INAUGURACIO EXPO AQUI HI HA TELA