Oriol Solà Guanya el primer premi del Concurs Literari i Marc Casellas l’Accéssit Especial ADB

CATALÀ | Aquest dilluns 23 d’abril ha tingut lloc l’entrega de premis del Concurs Literari de Sant Jordi de la Bisbal, un certament que enguany ha arribat a la seva desena edició. Al concurs, s’hi han presentat un total de 18 obres: 10 de prosa i 8 de poesia. Entre els autors hi havia 5 penedesencs, 3 bisbalencs i 10 d’altres punts de Catalunya, com ara Sant Carles de la Ràpita, Malgrat de Mar, Sant Joan de les Abadesses, Santa Margarida de Montbui o Arbúcies.

Foto 23-4-18 17 39 24

Els guanyadors del concurs d’enguany han estat:

  • 1r premi: Oriol Solà i Prat (Santa Margarida de Montbui) amb ‘Hi veig, encara’

El premi consistia en 200 euros, un lot de llibres i un diploma commemoratiu.

ORIOL SOLA - 1R PREMI

1_hi_veig_encara_fragment_pre

  • 2n premi: Guifré Miguel i Fageda (Sant Joan de les Abadesses) amb ‘Terra a la vista’

El premi consistia en 150 euros, un lot de llibres i un diploma commemoratiu.

GUIFRE MIGUEL - 2N PREMI

2_terra_vista_fragment_pre

  • 3r premi: Àngels Gimeno (Barcelona) amb ‘L’abric vermell’

El premi consistia en 100 euros, un lot de llibres i un diploma commemoratiu.

ANGELS GIMENO - 3R PREMI

3_abric_vermell_fragment_pre

  • 4t premi Accèssit Premi Especial ADB (per a obres de temàtica bisbalenca): Marc Casellas Sequera (Les Peces-Albinyana) amb ‘Pau Mañé: terra i sang. Una història de la Bisbal’.

MARC CASELLAS- PREMI ADB

adb_terra_sang_fragment_pre

El premi estava dotat amb 300 euros.

L’Accèssit Premi Especial ADB porta el nom de l’associació que va crear el concurs i el va organitzar durant vuit anys. Des de l’any passat el certamen s’organitza des de la Regidoria de Cultura però l’Ajuntament ha volgut retre un homenatge a la feina que va fer l’entitat creant l’accèssit especial. A més, durant l’entrega de premis l’Ajuntament va projectar diverses fotografies dels concursos anteriors i va obsequiar amb rams de flors els membres de l’ADB que van assistir a l’acte.FOTO AMB PREMIATS, JURAT ALCALDESA REGIDORA I MEMBRES DE L'ADB

En acabar l’entrega de premis, el públic va poder gaudir de l’espectacle poeticomusical ‘Mai no és de nit’ a càrrec de Jaume Calatayud i Vicente Monera dedicat a Manuel de Pedrolo, amb motiu dels 100 anys del seu naixement.

FOTO ESPECTACLE MANUEL DE PEDROLO

CASTELLANO | Este lunes 23 de abril ha tenido lugar la entrega de premios del Concurso Literario de Sant Jordi de la Bisbal, un certamen que este año ha llegado a su decima edición. Al concurso, se han presentado un total de 18 obras: 10 de prosa y 8 de poesía. Entre los autores había 5 penedesencs, 3 bisbalencs y 10 de otros puntos de Catalunya, como por ejemplo Sant Carles de la Ràpita, Malgrat de Mar, Sant Joan de les Abadesses, Santa Margarida de Montbui o Arbúcies.

agnes i judit concurs literari

Los ganadores del concurso de este año han sido:

  • 1º premio: Oriol Solà i Prat (Santa Margarida de Montbui) con ‘Hi veig, encara’

El premio consistía en 200 euros, un lote de libros y un diploma conmemorativo

ORIOL SOLA - 1R PREMI

1_hi_veig_encara_fragment_pre

  • 2º premio: Guifré Miguel i Fageda (Sant Joan de les Abadesses) con ‘Terra a la vista’

El premio consistía en 150 euros, un lote de libros y un diploma conmemorativo.

GUIFRE MIGUEL - 2N PREMI

2_terra_vista_fragment_pre

  • 3º premio: Àngels Gimeno (Barcelona) con ‘L’abric vermell’

El premio consistía en 100 euros, un lote de libros y un diploma conmemorativo.

ANGELS GIMENO - 3R PREMI

3_abric_vermell_fragment_pre

  • 4º premio Accésit Premio Especial ADB (para obras de temática bisbalense): Marc Casellas Sequera (Les Peces-Albinyana) con ‘Pau Mañé: terra i sang. Una història de la Bisbal’.

El premio estaba dotado con 300 euros.

MARC CASELLAS- PREMI ADB

adb_terra_sang_fragment_pre

El Accésit Premio Especial ADB lleva el nombre de la asociación que creó el concurso y lo organizó durante ocho años. Desde el año pasado el certamen se organiza desde la Concejalía de Cultura pero el Ayuntamiento ha querido rendir un homenaje al trabajo que se hizo desde la entidad creando el accésit especial. Además, durante la entrega de premios el Ayuntamiento proyectó varias fotografías de los concursos anteriores y obsequió con ramos de flores a los miembros de la ADB que asistieron al acto.

FOTO AMB PREMIATS, JURAT ALCALDESA REGIDORA I MEMBRES DE L'ADB

En finalizar la entrega de premios, el público pudo disfrutar del espectáculo poético-musical ‘Mai no és de nit’ a cargo de Jaume Calatayud y Vicente Monera, dedicado a Manuel de Pedrolo con motivo de los 100 años de su nacimiento.

FOTO ESPECTACLE MANUEL DE PEDROLO