La Colla Joves Xiquets de Valls visitarà la Bisbal el proper 1 de maig

la bisbal collage colla jovesFotografies extretes de la pàgina web de la Colla Joves Xiquets de Valls

CATALÀ | La Colla Joves Xiquets de Valls du a terme, per tercer any consecutiu, la caminada de Valls a Vilafranca del Penedès el dia 1 de maig i, enguany, la colla farà una aturada a la Bisbal per saludar formalment l’Ajuntament i els veïns del municipi. És per això que s’ha organitzat un acte de benvinguda al despatx d’alcaldia on la colla signarà el llibre d’honor i, posteriorment, es farà un esmorzar popular al davant de l’Ajuntament  perquè els veïns de la Bisbal puguin saludar els membres de la colla. Tot plegat es calcula que tindrà lloc a partir de les 11.30h del matí.

Segons expliquen fonts de la Colla Joves, aquesta caminada pretén ser “un homenatge als avantpassats castellers del segle XIX que anaven a peu i amb carro a Vilafranca a fer castells, no només per Sant Fèlix sinó que també per les festes que organitzava la confraria de la Mare de Déu del Roser el primer diumenge de maig”. També expliquen que l’homenatge “va dedicat a la memòria de l’antiga Confraria del Roser i a tots aquells aficionats vilafranquins que van donar suport, i encara ho fan, a la colla, al llarg de la història”.

Quant al fet d’aturar-se a la Bisbal expliquen que “hi ha un motiu sentimental, ja que la Colla Joves sempre ha considerat la plaça de la Bisbal com a casa seva”. A la Bisbal la colla va descarregar el primer 4 de 8 després de la represa amb el nom de Colla Joves, van portar per primer cop fora de Valls el 5 de 8 i van descarregar el primer castell de 9 que veia la Bisbal al segle XX i el, fins ara, únic 4 de 9 carregat que ha vist aquesta plaça. Des de la colla també expliquen que “tampoc podem oblidar que a la Bisbal vam rebre el cop més dur de la nostra història i aquest fet, malgrat que negatiu, fa que els lligams encara siguin més estrets”. Des de la Colla Joves destaquen que a la Bisbal hi ha “un grup d’aficionats fidels a la nostra colla que sempre tenim al costat donant-nos suport a totes les sortides de compromís i a la majoria dels assajos”.

CASTELLANO | La Colla Joves Xiquets de Valls realiza, por tercer año consecutivo, la caminata de Valls a Vilafranca del Penedès el día 1 de mayo. Este año, la colla hará una parada en la Bisbal para saludar formalmente al Ayuntamiento de la Bisbal del Penedès y a los vecinos del pueblo. Es por este  motivo que se ha organizado un acto de bienvenida en el despacho de alcaldía dónde la colla firmará el libro de honor y, posteriormente, se hará un desayuno popular delante del Ayuntamiento para que los vecinos de la Bisbal puedan saludar a los miembros de la colla. Se calcula que la recepción tenga lugar a partir de las 11.30h de la mañana.

Según explican fuentes de la Colla Joves, esta caminata pretende ser “un homenaje a los antepasados castellers del siglo XIX que iban a pie y con el carro a Vilafranca a hacer castillos, no solo por San Félix sino que también para las fiestas que organizaba la cofradía de la Mare de Déu del Roser el primer domingo de mayo”. También explican que el homenaje “va dedicado a la memoria de la antigua Cofradía del Roser y a todos aquellos aficionados de Vilafranca que dieron su apoyo, y aún lo hacen, a la colla, a lo largo de la historia”.

En cuanto al hecho de hacer una parada en la Bisbal, explican que “hay un motivo sentimental, ya que la Colla Joves siempre ha considerado la plaza de la Bisbal como su casa”. En la Bisbal la colla descargó el primer 4 de 8 después de la reanudación con el nombre de Colla Joves, llevaron por primera vez fuera de Valls el 5 de 8 y descargaron el primer castillo de 9 que veía la Bisbal en el siglo XX y el, hasta ahora, único 4 de 9 ‘carregat’ que ha visto esta plaza”. Desde la colla también explican que “tampoco podemos olvidar que en la Bisbal recibimos el golpe más duro de nuestra historia y este hecho, aunque negativo, hace que los vínculos aún sean más fuertes”. Desde la Colla Joves destacan que en la Bisbal hay un “grupo de aficionados fieles a nuestra colla que siempre tenemos al lado dándonos su apoyo en todas las salidas de compromiso y en la mayoría de los ensayos.