Els dies 22 i 23 d’abril s’entregaran els premis del Concurs Literari Infantil i del Concurs Literari de Sant Jordi

banner_10_concurs_lit_S_jordi

CATALÀ | Un any més la Bisbal del Penedès tira endavant el Concurs Literari de Sant Jordi, un certamen que va endegar l’entitat bisbalenca ADB ara fa deu anys i que, en l’actualitat, organitza l’Ajuntament.

La convocatòria es divideix entre el Concurs Literari Infantil, en el qual participen els alumnes de l’Escola Ull de Vent, i el Concurs Literari de Sant Jordi, que està obert a tothom, de dins o de fora de la Bisbal.

L’entrega dels premis dels menuts tindrà lloc el diumenge 22 d’abril a les 11.30h a la plaça Pau Casals. Tot seguit es podrà gaudir de l’espectacle ‘La llegenda de Sant Jordi’ de la cia. Toniton i degustar un pica-pica.

toniton espectacle la llegenda de sant jordi

(Imatge de l’espectacle ‘La llegenda de Sant Jordi’ de la Cia. Toniton)

L’endemà, dilluns 23 d’abril, tindrà lloc l’entrega de premis del 10è Concurs literari Sant Jordi. L’acte començarà a les 18.30h i, en aquest cas, es farà a l’Auditori Salbà del CMC.  Enguany s’han presentat un total de 18 obres, 10 de prosa i 8 de poesia. Entre els autors hi ha 5 penedesencs, 3 bisbalencs i els 10 restants són d’altres punts de Catalunya com ara Sant Carles de la Ràpita, Malgrat de Mar, Sant Joan de les Abadesses, Santa Margarida de Montbui o Arbúcies. Val a dir que 5 dels treballs presentats són de temàtica bisbalenca.

Quant als premis que s’entregaran, són els següents (poesia i prosa concursen en la mateixa categoria):

  • 1r premi: 200 euros, lot de llibres i diploma commemoratiu
  • 2n premi: 150 euros, lot de llibres i diploma commemoratiu
  • 3r premi: 100 euros, lot de llibres i diploma commemoratiu
  • 4t premi: Accèssit Premi Especial ADB per aquelles obres de poesia i prosa que tinguin temàtica bisbalenca de qualsevol mena. 300 euros al guanyador. Val a dir que aquest accèssit porta el nom de l’associació precursora i organitzadora del concurs durant vuit anys.

En acabar l’entrega de premis el públic podrà gaudir de l’espectacle ‘Mai no és de nit’ a càrrec de Jaume Calatayud i Vicente Monera.

MAI NO ÉS DE NIT

‘Mai no és de nit’ és un espectacle que combina la poesia recitada i cantada amb la narració. En aquest cas i amb motiu de l’Any Manuel de Pedrolo, es farà un recorregut per la vida i l’obra de l’autor. Segons Jaume Calatayud el que s’intenta és “apropar el personatge al públic, explicar com pensava, com veia les coses, com sentia… Intentem apropar al públic la persona, més que l’autor”. De fet es tracta d’un espectacle que es va crear per encàrrec de la mateixa filla de l’autor des de la Fundació Manuel de Pedrolo.

Jaume Calatayud (narrador i rapsode) i Vicente Monera (cantant i guitarrista) fa gairebé vint anys que ofereixen aquest tipus d’espectacle poeticomusical arreu del territori i, segons ens han fet saber, l’actuació que tindrà lloc a la Bisbal serà la número 501 de la seva trajectòria.

FOTO JAUME CALATAYUD I VICENTE MONERA


CASTELLANO | Un año más la Bisbal del Penedès tira adelante el Concurso Literario de Sant Jordi, un certamen que inició la entidad ADB ahora hace diez años y que, en la actualidad, organiza el Ayuntamiento.

La convocatoria se divide entre el Concurso Literario Infantil, en el cual participan los alumnos de la Escola Ull de Vent, y el Concurso Literario de Sant Jordi, que está abierto a todo el mundo, de dentro o de fuera de la Bisbal.

La entrega de premios de los más pequeños tendrá lugar el domingo 22 de abril a las 11.30h en la plaza Pau Casals. A continuación se podrá disfrutar del espectáculo ‘La leyenda de Sant Jordi’ de la cia. Toniton y degustar un picapica.

Al día siguiente, el lunes 23 de abril, se procederá a la entrega de los premios del 10º Concurso Literario de Sant Jordi. El acto empezará a las 18.30h y, en este caso, se hará en el Auditorio Salbà del CMC. Este años se han presentado un total de 18 obras, 10 de prosa y 8 de poesía. Entre los autores hay 5 ‘penedesencs’, 3 bisbalenses y los 10 restantes son de otros puntos de Catalunya, como por ejemplo Sant Carles de la Ràpita, Malgrat de Mar, Sant Joan de les Abadesses, Santa Margarida de Montbui o Arbúcies. Cabe decir que 5 de los trabajos presentados tienen una temática centrada en la Bisbal.

En cuanto a los premios que se entregarán, son los siguientes (poesía y prosa concursan en la misma categoría):

  • 1r premio: 200 euros, lote de libros y diploma conmemorativo
  • 2º premio: 150 euros, lote de libros y diploma conmemorativo
  • 3r premio: 100 euros, lote de libros y diploma conmemorativo
  • 4º premio: Accésit Premio Especial ADB para aquellas obras de poesía y prosa que tengan temática sobre la Bisbal de cualquier tipo. 300 euros para el ganador. Cabe decir que este accésit lleva el nombre de la asociación precursora y organizadora del concurso durante ocho años.

Cuando finalice la entrega de premios el público podrá disfrutar del espectáculo ‘Mai no és de nit’ a cargo de Jaume Calatayud y Vicente Monera.

MAI NO ÉS DE NIT

‘Mai no és de nit’ es un espectáculo que combina la poesía recitada y cantada con la narración. En este caso y con motivo del ‘Año Manuel de Pedrolo’, se hará un recorrido por la vida y la obra del autor. Según Jaume Calatayud, lo que se intenta es “acercar el personaje al público, explicar cómo pensaba, como veía las cosas, como sentía… Intentamos acercar al público la persona, más que el autor”. De hecho se trata de un espectáculo que se creó por encargo de la misma hija del autor desde la Fundación Manuel de Pedrolo.

Jaume Calatayud (narrador y rapsoda) y Vicente Monera (cantante y guitarrista) hace caso veinte años que ofrecen este tipo de espectáculo poeticomusical por toda Catalunya y, según nos han hecho saber, la actuación que tendrá lugar en la Bisbal será la número 501 de su trayectoria.