AVÍS|| Protecció Civil ha activat el pla Neucat per risc de nevades fortes

Protecció Civil ha activat el pla NEUCAT per risc de nevades fortes. La brigada municipal de la Bisbal ja ha escampat sal en diversos punts del municipi, com ara en carrers amb gran pendent de La Masieta, el Priorat de la Bisbal, l’Esplai o Can Gordei.

En Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha informat que d’acord a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se’n poden derivar, s’ha activat el Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) en fase d’ALERTA.

Es mantenen les previsions de nevades generalitzades a Catalunya des d’avui fins al dimecres. La cota de neu pot baixar fins als 200 metres. Demà les nevades es mantindran de forma extensa, es preveuen gruixos al litoral d’entre 0-3 cm i a la resta del territori es registraran d’entre 3 i 10 cm. El dimecres l’episodi s’allargarà fins a la tarda. A partir de mig matí la cota de neu anirà pujant progressivament de sud a nord. Excepte al vessant sud del Prepirineu on les nevades persistiran fins a la tarda.

Les principals vies que es poden veure afectades per les nevades són:

C-25, C-17, C-16, C-55, C-58, C-14, A-2, AP-7, C-32 i N-II

consells nevades