L’Ajuntament de La Bisbal del Penedès congelarà els impostos per l’any 2018

L’equip de govern de La Bisbal del Penedès congelarà els impostos i, d’aquesta manera, no s’incrementaran al 2018.

Així, les bases imposables de l’IBI es mantindran en un 0,88% en l’urbà (amb bonificacions del 50% per a famílies nombroses), un 0,61% en el rústic i un 1,30% l’IBI especial (autopistes). Quant a l’IAE, aquest es manté en el 2,8%.

Pel que fa a la taxa d’escombraries, aquesta es manté en 140€ per als habitatges, 210€ per a botigues i restaurants i 105€ per a tallers i altres. D’altra banda, la taxa del gual per portal seguirà tenint un cost de 22€ anuals.

Val a dir que l’impost sobre els vehicles de tracció mecànica es calcula en funció dels cavalls del vehicle, és per això que, des de l’Ajuntament, recomanem fer la consulta de l’impost que correspon a cada vehicle a BASE Gestió d’Ingressos. D’altra banda l’Ajuntament de la Bisbal recorda que aquells usuaris que tinguin un vehicle amb més de 25 anys poden demanar l’exempció de l’impost.

Quant a les plusvàlues, aquestes es calculen en funció dels anys que han passat entre la compra i la venda d’un immoble. Els percentatges que s’apliquen sobre el valor cadastral per a cada període d’anys (d’1 a 5 anys, de 5 a 10 anys, de 10 a 15 anys o de 15 a 20 anys) es mantenen, així com també es manté l’impost de construccions.

L’alcaldessa de La Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, ha destacat que “amb la bona gestió que s’ha fet aquests anys es pot mantenir la càrrega fiscal dels Bisbalencs i les Bisbalenques”. Ferré ha explicat que l’Ajuntament “incrementa el pressupost municipal i els serveis però, en lloc de fer-ho amb els impostos dels bisbalencs i les bisbalenques, l’Ajuntament busca altres recursos que permetin millorar el servei sense que això tingui un impacte en les butxaques dels veïns”.