L’Ajuntament demana una subvenció a l’ACA per cofinançar la despesa extraordinària en camions cisterna que s’ha hagut de fer per garantir el servei de subministrament d’aigua als veïns de L’Esplai

L’Ajuntament de La Bisbal del Penedès ha demanat una subvenció a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) en el marc de la convocatòria de subvencions destinades a cofinançar les despeses extraordinàries realitzades pels ens locals i generades pel transport d’aigua, destinada al consum domèstic, mitjançant vehicles cisternes.

El 2016, per Sant Joan, hi va haver problemes d’abastament d’aigua al pou de la urbanització de l’Esplai. Ja no es podia utilitzar més el pou i tot just començava l’estiu. En aquell moment es va plantejar de quina manera, urgent, es podia portar aigua de Can Gordei cap a l’Esplai i finalment es va haver de comptar amb vehicles cisternes amb aigua que poguessin reforçar l’abastament d’aigua a l’Esplai, mentre es feia l’obra per canviar de dipòsit.

Aquest 2017 l’Ajuntament està treballant en la construcció d’un pou nou a l’Esplai però, mentrestant, quan s’acosta el bon temps, s’ha de seguir reforçant el servei per poder-lo mantenir. Entre els mesos de març a juny s’ha portat aigua al dipòsit de l’Esplai amb vehicles cisternes. Això ha suposat un cost de 7.052€ (sense IVA) que ara l’Ajuntament vol cofinançar amb la subvenció que ha demanat a l’ACA.