Una quarantena d’obres han participat al 9è Concurs Literari Sant Jordi de La Bisbal

Imatge de tots els premiats del 9è Concurs Literari Sant Jordi. Foto: Salvador Català.Imatge de tots els premiats del 9è Concurs Literari Sant Jordi. Foto: Salvador Català.

 

Les obres presentades han arribat de tot el país i la majoria han estat en prosa

Aquest diumenge, Diada de Sant Jordi, han tingut lloc els lliuraments de premis del 9è Concurs Literari Infantil i del 9è Concurs Literari Sant Jordi.

9è CONCURS LITERARI SANT JORDI

Quant al 9è Concurs Literari Sant Jordi, s’hi han presentat una quarantena d’obres i els premis han estat per:

Primer Premi: “Amor a la veneciana” de Jenny Rodà i Casado (Olot). El premi ha estat dotat en 200 euros, un lot de llibres i un diploma commemoratiu.

Segon Premi: “La disfressa” de Maria del Carme Alerm i Viloca (Cerdanyola del Vallès). El premi ha estat dotat de 150 euros, un lot de llibres i un diploma commemoratiu.

Tercer Premi: “Memòries d’un marrec” de Ramon González i Reverter (Sant Carles de la Ràpita). El premi ha estat dotat per 100 euros, un lot de llibres i un diploma commemoratiu.

L’accèssit de temàtica bisbalenca ha estat per “El meu cel enyorat” d’Alba Domingo i Alcalà (El Vendrell). Aquest és el premi que entrega l’antiga Associació Per la Dignitat de la Bisbal, entitat fundadora del concurs literari. S’entrega a aquelles obres de poesia i prosa que tinguin temàtica bisbalenca. Ha estat dotat en 400 euros.

          L’alcaldessa, Agnès Ferré, ha destacat, durant l’entrega de premis, la gran quantitat d’actes que s’han organitzat durant tota la setmana a La Bisbal del Penedès amb motiu de Sant Jordi. Entre tots ells ha ressaltat la reinauguració de la Biblioteca Pública de La Bisbal del Penedès, que ha entrat a formar part de la Xarxa de Biblioteques de Catalunya i la presentació del llibre ‘Arrels de campanar’ del bisbalenc Heribert Ventosa. D’altra banda, ha elogiat la feina dels bisbalencs i les bisbalenques que tiren endavant iniciatives culturals: “La cultura és un tresor, és la riquesa que tenim, i a La Bisbal tenim moltes entitats culturals i moltes persones que a títol individual contribueixen a propagar aquesta cultura i a fer-ne bandera”.

Per la seva banda la regidora de Cultura, Judith Vidal, ha explicat que al Concurs Literari Sant Jordi d’enguany s’hi han presentat una quarantena d’obres, de les quals sis eren de poesia i la resta prosa. Les obres han arribat d’arreu del país i Vidal ha explicat que, segons el jurat, els treballs d’aquest any han estat de molta qualitat i, per això, la tria dels guanyadors ha estat difícil. La regidora també ha explicat als assistents que si algú vol llegir els textos dels guanyadors, els pot demanar a l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès.

El jurat ha estat format per:

-Rosa Maria Banach Rovirosa, professora d’Història a l’Institut Coster de la Torre.

-Àngela Bages, catedràtica de filologia catalana per la UB, professora de Català a l’Institut Ramon de la Torre.

-Joan Solé Bordas, que ha format part del jurat des del primer any. Professor de secundària de Llengua i Literatura i membre de l’Institut d’Estudis Penedesencs.

-Jordi Ferran Ventosa, llicenciat d’Història per la URV. Ha estat arxiver i bibliotecari durant un any a La Bisbal que encara col·labora de forma altruista amb l’Ajuntament de La Bisbal.

-Agustí Pons i Mir, periodista i autor de diversos llibres.

L’entrega de premis ha finalitzat amb un pica-pica i l’actuació musical de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries.

 Imatge d'un moment de l'actuació de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries. Foto: Salvador Català.Imatge d’un moment de l’actuació de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries. Foto: Salvador Català.

 

9è CONCURS LITERARI INFANTIL

Imatge d’un moment de l’entrega dels premis infantils. Foto: Salvador Català.

Durant el matí, s’han repartit els premis infantils als alumnes de l’Escola Ull de Vent en un acte que ha finalitzat amb una actuació de màgia a càrrec del Mag Selvin. Els premiats i les premiades de l’Escola Ull de Vent han estat, per cursos:

P3: Alba Polonio Caballero i Brayan Francisco Moyano

P4A: Ana Izquierdo Caballero i Natalia López Nieto

P4B: Nora Solé Muñoz i Lily Petite

P5: Pere Campanera Cuevas, Eva Martínez Castro, Isaïas Candalija Pros i Ángel Felipe Giménez Mateus.

1r: Ainhoa Alfred Domínguez, Nerea López Oteros, Ainhoa Criado Rubio i Carla Morros Rossell.

2n: Álvaro Lorente Cerezo Carlos Ruiz Moreno, Sara Barahona Huete i Marina López Nieto.

3r: Samuel López Coleto, Flor Ramírez Zuluaga, Arnau Castelló Banach i Maria Fernández.

4rt: Alec Cortés, Laia Escudero, Myriam Alcázar Losada i Alba Siles Siurana.

5è: Brian Nortuño Castejón i Roger López Solé.