Consells contra el Foc Bacteria

El foc bacterià (Erwinia amylovora) és un organisme nociu de quarantena que ataca plantes de la família Rosàcies entre les quals es troben alguns fruiters: perera, pomera, codonyer i nesprer, així com diverses plantes ornamentals i silvestres que es detallen en el dors.
Hi ha una molt diferent sensibilitat a la malaltia segons les espècies i les varietats. Els danys poder ser molt greus, especialment en perera, ja que produeix la mort de l’arbre atacat en un curt període de temps.
Actualment hi ha greus focus de foc bacterià a diverses comunitats autònomes de l’Estat espanyol, i també a Catalunya, on en 2013 s’ha detectat a alguns municipis de les demarcacions de Lleida i Girona, i on s’han dut a terme les mesures adients per a la seva eradicació. El territori català està considerat zona protegida de foc bacterià

Actuacions preventives en els espais verds

– Cal comunicar al Servei de Sanitat Vegetal del DAAM si observeu qualsevol símptoma sospitós en plantes susceptibles, per tal de procedir, cas de detecció del foc bacterià, a la seva destrucció immediata.
– Estar prohibit plantar espècies susceptibles al foc bacterià en espais públics de les demarcacions de Lleida i Girona.
– Estar prohibit plantar espècies susceptibles a les voreres, mitjanes i altres zones enjardinades de carreteres, autovies i autopistes d’arreu de Catalunya
– És obligatori que totes les plantes susceptibles que s’introdueixin, desplacin i comercialitzin a Catalunya, vagin acompanyes del passaport fitosanitari CE, modalitat ZP (zona protegida).

—> PDF FOC BACTERIA: ACTUACIONS EN ESPAIS VERDS <---

PER A MÉS INFORMACIÓ CONSULTEU AL SERVEI DE SANITAT VEGETAL DEL DAMM
Barcelona: 93 409 20 90
Girona: 972 45 43 10
Lleida: 973 23 64 12
Tarragona: 977 25 04 21
Terres de l’Ebre: 977 50 01 74
Servei de Sanitat Vegetal – Desembre de 2013 DL: B. 29319-2013