Nadal 2014 a la Bisbal

Felicitació de l’Alcalde:

Són dies especials, dies de família i amics, dies de compartir, d’estar en companyia. Aquest Nadal us vull parlar de persones “invisibles” (el mot invisible és donat a aquelles persones que passen desapercebudes socialment, perquè en molts casos la seva situació personal i sobretot econòmica els exclou de la societat).

Us vull parlar de gent meravellosa, d’en Joan, en Rafel, en Lukas, la Maria, la Joana i moltes altres persones que són un univers, com cada un de nosaltres, però que formen part dels anomenats “ invisibles”, no els trobareu comprant per Nadal, ni els trobareu fent regals, els trobarem al carrer o vivint a precari.

Moltes persones han estat condemnades a l’exclusió social per un capitalisme salvatge, que està convertint a les persones en simple mercaderia. Escolteu les notícies??, ja no parlen de persones, normalment només parlen de consumidors, és així com ens volen??. Només som mercaderia de canvi per utilitzar i llençar??.

Per això hem lluitat tant com a classe treballadora??, o algú es pensa que ja no és treballador??, potser alguns poden ser treballadors més acomodats que altres, però en el fons treballadors i llauradors (com diria en Raimon, el poc o molt que hom ha aconseguit, segur que és fruit de l’esforç o perseverança individual i col•lectiva.

Els nostres avis treballant a hores de manera gratuïta, van alçar una Cooperativa d’oli i vi, van saber treballar junts per construir un futur . Un futur que l’oligarquia político-banquera ens vol prendre. Avui som aquí, i demà??, No, No podem oblidar i permetre els “invisibles“. Demà podem ser nosaltres. La Mare Teresa de Calcuta, en Vicenç Ferrer, Gandhi, Jaume Santllorente amb la seva fundació Sonrisas de Bombai, són persones que ens van deixar o ens deixen saviesa i ensenyança. En el cas de Jaume Santllorente que treballa actualment pels nens/es, ens ha de servir de guia.

No són els únics, hi ha moltes persones anònimes que treballen i treballem al servei de la societat. A tots els “invisibles“ i els que treballeu per a ells, a totes les persones que una societat que camina desbocada els aboca a l’exclusió social, valgui el meu reconeixement personal i com a alcalde, i dir-vos que si, si! que podem canviar les coses, només depèn de nosaltres, som més i més forts!!

Que sigui un Nadal diferent, l’últim d’una època. Que el proper any per aquestes dates el puguem gaudir com a Poble Català amb la llibertat de fer una nova societat políticament ètica, socialment justa i econòmicament forta i solidària. Voldria acabar aquestes línies com a alcalde i convilatà per felicitar-vos a tots i cada un de vosaltres, i de les vostres famílies. Us desitjo el millor, que gaudiu de la família, que retrobeu l’esperit del Nadal amb germanor, i que dins del nen/a que portem dins, retrobem la il•lusió que no ens podran prendre mai.

Que la Pau, que l’esperit que ens fa humans, brilli dins de tots nosaltres com una guspira en el firmament.

Bon Nadal i Feliç Any 2014. El vostre Alcalde i veí Josep Mª Puigibet i Mestre

 

Comments are closed.