La Bisbal del Penedès ha estat present en la presentació de la segona edició del projecte comarcal d’ocupació Treball a les Comarques

L’alcaldessa i responsable de l’àrea d’Ocupació, Agnès Ferré, i la tècnica d’Ocupació Municipal, Arantzazu Longares, van assistir a la presentació i posada en marxa de la segona convocatòria del projecte comarcal per fomentar la creació d’activitat econòmica que generi ocupació a la comarca “Treball a Comarques” el passat 23 de febrer.

Aquesta iniciativa es va dur a terme per primera vegada, l’any passat, i està liderada pels ajuntaments de Calafell i el Vendrell i pel Consell Comarcal del Baix Penedès, en nom de la resta de municipis de la comarca. L’edició d’enguany compta amb una subvenció de 367.119,50€, un 41,35% més que l’edició anterior, aportada pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del programa “Treball a les Comarques”.

En la primera edició es van atendre 135 persones, aconseguint una inserció laboral de 32, és a dir, un 23,7% de les persones participants van ser inserides en el món laboral. Ara, la segona edició s’activa amb un programa específic, experimental i innovador, amb l’objectiu d’afavorir la inserció sociolaboral de col·lectius amb dificultats d’inserció. Hi haurà nous serveis a les empreses, que volen ser un salt qualitatiu de l’actual projecte i no només s’oferiran serveis d’orientació a les persones, les empreses també seran font de manteniment i generació d’ocupació.

L’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, ha explicat que “en l’edició de l’any 2023 es van fer tres accions formatives a la Bisbal del Penedès i quatre de les persones que hi van participar, van trobar feina. Això és tot un èxit”.

La alcaldesa y responsable del área de Ocupación, Agnès Ferré, y la técnica de Ocupación Municipal, Arantzazu Longares, asistieron a la presentación y puesta en marcha de la segunda convocatoria del proyecto comarcal para fomentar la creación de actividad económica que genere ocupación en la comarca “Treball a Comarques” el 23 de febrero pasado.

Esta iniciativa se llevó a cabo, por primera vez, el año pasado y está liderado por los ayuntamientos de Calafell y el Vendrell y por el Consell Comarcal del Baix Penedès, en nombre del resto de municipios de la comarca. La edición de este año cuenta con una subvención de 367.119,50€, un 41,35% más que la edición anterior, aportada por el Servicio de Ocupación de Catalunya (SOC) en el marco del programa “Treball a les Comarques”.

En la primera edición se atendieron 135 personas, consiguiendo una inserción laboral de 32, es decir, un 23,7% de las personas participantes fueron insertadas en el mundo laboral. Ahora, la segunda edición se activa con un programa específico, experimental e innovador, con el objetivo de favorecer la inserción sociolaboral de colectivos con dificultades de inserción. Habrá nuevos servicios a las empresas, que quieren ser un salto cualitativo del actual proyecto y no solamente se ofrecerán servicios de orientación a las personas, las empresas también serán fuente de mantenimiento y generación de ocupación.

La alcaldesa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, ha explicado que “en la edición del año 203 se hicieron tres acciones formativas en la Bisbal del Penedès y cuatro de las personas que participaron encontraron trabajo. Esto es todo un éxito”.