El dijous 5 de gener es va celebrar un Ple extraordinari a l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès

El dijous 5 de gener es va celebrar un Ple extraordinari a l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès. El Ple va ser convocat a petició dels regidors Daniel Caballero i José María Cuadros (PSC), Xavier Faura (Units per la Bisbal-FIC) i Sílvia Monfort (ERC-AM).

Abans de començar a votar els punts de l’ordre del dia, el regidor Xavier Faura (Units per la Bisbal-FIC) va haver d’abandonar el Ple per motius laborals. Tenint en compte que el punt 109 del Reglament d’Organització Municipal estableix que “el vot dels membres de la Corporació és personal i intransferible i es pot emetre en sentit positiu o negatiu, sense perjudici de la possibilitat d’abstenir-se de votar. S’entendrà que els membres de la Corporació que s’absentin de la Sala de Plens una vegada iniciada la deliberació d’un assumpte, s’abstenen de votar si no estan presents en el moment de la votació”*.

S’hi van tractar els següents punts:

PUNT PRIMER: Aprovació de l’Ordenança municipal sobre soroll i vibracions”.

No es va aprovar amb els vots en contra de Compromís amb la Bisbal (6), els vots a favor del PSC (2) i ERC-AM (1) i les abstencions d’Units per la Bisbal-FIC (1) i Ara la Bisbal (1).

Es proposava aprovar els següents acords:

  • PRIMER. Aprovació inicial Ordenança municipal sobre soroll i vibracions en els termes que figuren a l’expedient.
  • SEGON. Sotmetre a informació pública i audiència dels interessats per un termini de 30 dies, mitjançant anunci publicat al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, en un dels mitjans de comunicació escrita diària i al tauler d’anuncis de la corporació, perquè aquests puguin examinar l’expedient i formular les reclamacions i suggeriments que estimin permanents. Així mateix estarà a disposició dels interessats a la seu electrònica d’aquest ajuntament. De no presentar-se reclamacions o suggeriments en el termini esmentat, es considerarà aprovat definitivament sense necessitat d’acord exprés del ple.
  • TERCER. Publicar l’acord d’aprovació definitiva, juntament amb el text íntegre d’ordenança, per al seu general coneixement al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona, al tauler d’anuncis i a la seu electrònica d’aquest ajuntament.
  • QUART. Remetre a l’administració de l’estat i al departament corresponent de la comunitat autònoma, en el termini de 15 dies, la certificació que acrediti l’elevació definitiva de l’aprovació inicial, així com còpia íntegra autenticada.
  • CINQUÈ. Facultar la Sra. Alcaldessa, per subscriure i signar tota classe de documents relacionats amb aquest assumpte”.

PUNT SEGON: Aprovació per a sotmetre a consulta pública l’elaboració del reglament del mercat itinerant”.

Es va aprovar amb els vots a favor de Compromís amb la Bisbal (6), PSC (2) i ERC-AM (1) i les abstencions d’Units per la Bisbal-FIC (1) i Ara la Bisbal (1).

S’ha aprovat aprovar el següent acord, en relació amb el mercat setmanal del municipi:

  • PRIMER. Aprovar la publicació i difusió a través dels mitjans i canals municipals, en modalitat de consulta pública, l’elaboració d’un reglament del mercat itinerant.

PUNT TERCER: Aprovació per a sotmetre a consulta pública l’elaboració del reglament de transport urbà per persones amb discapacitat igual o superior al 33%”.

No es va aprovar amb els vots en contra de Compromís amb la Bisbal (6) i Ara la Bisbal (1), els vots a favor del PSC (2) i ERC-AM (1) i l’abstenció d’Units per la Bisbal-FIC (1).

Es proposava aprovar el següent acord:

  • PRIMER. Aprovar la publicació i difusió a través dels mitjans i canals municipals, en modalitat de consulta pública, l’elaboració d’un reglament de bonificacions a les persones que utilitzin el transport urbà amb discapacitat igual o superior al 33%”.

PUNT QUART: “Aprovació per a sotmetre a consulta pública l’elaboració del reglament de neteja i manteniment de solars”.

Es va aprovar amb els vots a favor de Compromís amb la Bisbal (6), PSC (2), ERC-AM (1) i Ara la Bisbal (1) i l’abstenció d’Units per la Bisbal-FIC (1).

S’ha aprovat el següent acord en relació amb l’elaboració d’un reglament de neteja i manteniment de solars de propietaris particulars:

  • PRIMER. Aprovar la publicació i difusió a través dels mitjans i canals municipals, en modalitat de consulta pública, l’elaboració d’un reglament de neteja i manteniment dels solars del municipi”.
*A banda del ROM, l’article 99.5 ROF (Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s’aprova el Reglament d’Organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals): “el vot dels regidors és personal i indelegable”. Quant a l’article 100.1 ROF: “A efectes de la votació corresponent, es considerarà que s’abstenen els membres de la Corporació que s’haguessin absentat del Saló de sessions una vegada iniciada la deliberació d’un assumpte i que no estiguessin presents al moment de la votació. En el supòsit que s’haguessin reintegrat al Saló de Sessions abans de la votació podran, per descomptat, prendre part d’aquesta”.

CASTELLANO | El jueves 5 de enero se celebró un Pleno extraordinario en el Ayuntamiento de la Bisbal del Penedès. El Pleno fue convocado a petición de los concejales Daniel Caballero y José María Cuadros (PSC), Xavier Faura (Units per la Bisbal-FIC) i Sílvia Monfort (ERC-AM).

Antes de empezar a votar los puntos del orden del día, el concejal Xavier Faura (Units per la Bisbal-FIC) tuvo que abandonar el Pleno por motivos laborales. Teniendo en cuenta que el punto 109 del Reglamento de Organización Municipal establece que “el voto de los miembros de la Corporación es personal e intransferible y se puede emitir en sentido positivo o negativo, sin perjuicio de la posibilidad de abstenerse de votar. Se entenderá que los miembros de la Corporación que se ausenten de la Sala de Plenos una vez iniciada la deliberación de un asunto, se abstienen de votar si no están presentes en el momento de la votación”.*

Se trataron los puntos siguientes:

PUNTO PRIMERO: “Aprobación de la Ordenanza municipal sobre ruido y vibraciones”.

No se aprobó con los votos en contra de Compromís amb la Bisbal (6), los votos a favor del PSC (2) y ERC-AM (1) y las abstenciones de Units per la Bisbal-FIC (1) y Ara la Bisbal (1).

Se proponía aprobar los siguientes acuerdos:

  • PRIMERO. Aprobación inicial Ordenanza municipal sobre ruido y vibraciones en los términos que figuran en el expediente.
  • SEGUNDO. Someter a información pública y audiencia de los interesados por un plazo de 30 días, mediante anuncio publicado en el Boletín Oficial de la Provincia de Tarragona, el Diario Oficial de la Generalitat de Cataluña, en uno de los medios de comunicación escrita diaria y en el tablón de anuncios de la corporación, para que estos puedan examinar el expediente y formular las reclamaciones y sugerencias que estimen permanentes. Así mismo estará a disposición de los interesados en la sede electrónica de este Ayuntamiento. En caso de no presentarse reclamaciones o sugerencias en dicho plazo, se considerará aprobado definitivamente sin la necesidad de acuerdo expreso del pleno.
  • TERCERO. Publicar el acuerdo de aprobación definitiva, junto con el texto íntegro de ordenanza, para su general conocimiento en el Boletín Oficial de la Provincia de Tarragona, en el tablón de anuncios y en la sede electrónica de este ayuntamiento.
  • CUARTO. Remitir a la administración del estado y al departamento correspondiente de la comunidad autónoma, en el plazo de 15 días, la certificación que acredite la elevación definitiva de la aprobación inicial, así como copia íntegra autentificada.
  • QUINTO. Facultar a la Sra. Alcaldesa, para suscribir y firmar toda clase de documentos relacionados con este asunto”.

PUNTO SEGUNDO: “Aprobación para someter a consulta pública la elaboración del reglamento del mercado itinerante”.

Se aprobó con los votos a favor de Compromís amb la Bisbal (6), PSC (2) y ERC-AM (1) y las abstenciones de Units per la Bisbal-FIC (1) y Ara la Bisbal (1).

Se ha aprobado el siguiente acuerdo en relación con el mercado semanal del municipio:

  • PRIMERO. Aprobar la publicación y difusión a través de los medios y canales municipales, en modalidad de consulta pública, la elaboración de un reglamento del mercado itinerante”.

PUNTO TERCERO: “Aprobación para someter a consulta pública la elaboración del reglamento de transporte urbano para personas con discapacidad igual o superior al 33%”.

No se aprobó con los votos en contra de Compromís amb la Bisbal (6) y Ara la Bisbal (1), los votos a favor del PSC (2) y ERC-AM (1) y la abstención de Units per la Bisbal-FIC (1).

Se proponía aprobar el siguiente acuerdo:

  • PRIMERO. Aprobar la publicación y difusión a través de los medios y canales municipales, en modalidad de consulta pública, la elaboración de un reglamento de bonificaciones a las personas que utilizan el transporte urbano con discapacidad igual o superior al 33%”.

PUNTO CUARTO. “Aprobación para someter a consulta pública la elaboración del reglamento de limpieza y mantenimiento de solares”.

Se aprobó con los votos a favor de Compromís amb la Bisbal (6), PSC (2),  ERC-AM (1) y Ara la Bisbal (1) y la abstención de Units per la Bisbal-FIC (1).

Se ha aprobado el siguiente acuerdo en relación con la elaboración de un reglamento de limpieza y mantenimiento de solares de propietarios particulares:

  • PRIMERO. Aprobar la publicación y difusión a través de los medios y canales municipales, en modalidad de consulta pública, la elaboración de un reglamento de limpieza y mantenimiento de solares del municipio”.
*Aparte del ROM, el artículo 99.5 ROF (Real Decreto 2568/1986, de 28 de noviembre, por el que se aprueba el Reglamento de Organización, funcionamiento y régimen jurídico de las entidades locales): “El voto de los Concejales es personal e indelegable”. En cuando al artículo 100.1 ROF: “A efectos de la votación correspondiente, se considerará que se abstienen los miembros de la Corporación que se hubieran ausentado del Salón de Sesiones una vez iniciada la deliberación de un asunto y no estuviesen presentes en el momento de la votación. En el supuesto de que se hubiesen reintegrado al Salón de Sesiones antes de la votación podrán, desde luego, tomar parte en la misma”.