L’alcaldessa Agnès Ferré pren possessió del càrrec de diputada de la Diputació de Tarragona – És la primera dona bisbalenca que ocupa aquest càrrec

L’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, va prendre possessió del càrrec de diputada de la Diputació de Tarragona el passat divendres 16 de desembre. Ferré substitueix l’Il·lm. Sr. Quim Nin, alcalde d’Albinyana i director d’Universitats de la Generalitat de Catalunya.

L’alcaldessa bisbalenca té encarregades les següents responsabilitats:

  • Diputada delegada de Patrimoni
  • Presidenta del grup polític de Junts
  • Membre de la Comissió Especial de Comptes
  • Membre de les comissions informatives dels Serveis d’Assistència al Ciutadà, d’Hisenda i Economia i del Servei d’Assistència Municipal.

Per a més informació, podeu consultar el web de la Diputació: https://www.dipta.cat/diputacio/corporacio-govern/ple-diputacio/agnes-ferre-canellas

L’alcaldessa renuncia al sou de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès

A començaments de la legislatura es van aprovar les retribucions dels regidors i regidores del consistori. L’alcaldessa tenia aprovada una retribució de dedicació exclusiva de 26.000€ bruts anuals. Tenint en compte que els diputats i diputades del govern reben una retribució de la Diputació en dedicació parcial o exclusiva, l’alcaldessa ha escollit la retribució en dedicació parcial i, per aquest motiu, va renunciar a la retribució de dedicació exclusiva de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès des del 16 de desembre. A partir d’aquesta data, només cobrarà les assistències a òrgans col·legiats de l’Ajuntament.

Aquesta renúncia al sou de l’alcaldessa va ser aprovada en el Ple ordinari del 19 de desembre de 2022 amb els vots a favor de Compromís amb la Bisbal (6), PSC (2) i Units per la Bisbal – FIC (1) i l’abstenció d’Ara la Bisbal (1). Val a dir que la regidora d’ERC-AM va excusar la seva assistència al Ple i, per tant, no va votar.

Agnès Ferré és la primera dona bisbalenca diputada

La Bisbal del Penedès ha tingut dos alcaldes que han estat diputats a la Diputació de Tarragona.

El primer, va ser Pere Palau Carbonell, qui va prendre possessió del càrrec el 1883. El segon va ser Joan Solé Caralt, que va ser diputat entre 1943 i 1958.

En el cas de l’actual alcaldessa del municipi, Agnès Ferré, ha pres possessió del càrrec el 16 de desembre de 2022 i serà diputada fins a finals d’aquest mandat, a l’estiu de 2023.

Petita història i funcions de la Diputació de Tarragona

La Diputació de Tarragona es va constituir per primera vegada l’any 1822, com a Diputació Provincial. Jacobo Gil de Avalle en va ser el primer president.

La Diputació treballa, principalment, per contribuir a la millora de la qualitat de vida de les persones, dels municipis i de les comarques del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès.

El paper de les diputacions rau en la importància de prestar serveis als ajuntaments de municipis petits que, per la seva idiosincràsia, disposen d’escassos recursos materials i humans, facilitant-los cobertura tècnica i jurídica. També s’atorguen fons estatals per a infraestructures, cultura i educació.

*Fotos: Diputació de Tarragona

CASTELLANO | La alcaldesa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, tomó posesión del cargo de diputada de la Diputación de Tarragona el pasado viernes 16 de diciembre. Ferré sustituye al Ilmo. Sr. Quim Nin, alcalde de Albinyana y director de Universidades de la Generalitat de Catalunya.

La alcaldesa bisbalenca tiene encargadas las siguientes responsabilidades:

  • Diputada delegada de Patrimonio
  • Presidenta del grupo político de Junts
  • Miembro de la Comisión Especial de Cuentas
  • Miembro de las comisiones informativas de los Servicios de Asistencia al Ciudadano, de Hacienda y Economía y del Servicio de Asistencia Municipal.

Para más información, podéis consultar la web de la Diputación: https://www.dipta.cat/diputacio/corporacio-govern/ple-diputacio/agnes-ferre-canellas

La alcaldesa renuncia al sueldo del Ayuntamiento de la Bisbal del Penedès

A principios de la legislatura se aprobaron las retribuciones de los concejales y concejalas del consistorio. La alcaldesa tenía aprobada una retribución de dedicación exclusiva de 26.000€ brutos anuales. Teniendo en cuenta que los diputados y diputadas del gobierno reciben una retribución de la Diputación en dedicación parcial o exclusiva, la alcaldesa ha elegido la retribución en dedicación parcial y, por este motivo, renunció a la retribución de dedicación exclusiva del Ayuntamiento de la Bisbal del Penedès desde el 16 de diciembre. A partir de esta fecha, únicamente cobrará las asistencias a órganos colegiados del Ayuntamiento.

Esta renuncia al sueldo de la alcaldesa fue aprobada en el Pleno ordinario del 19 de diciembre de 2022 con los votos a favor de Compromís amb la Bisbal (6), PSC (2) y Units per la Bisbal-FIC (1) y la abstención de Ara la Bisbal (1). Cabe decir que la concejala de ERC-AM excusó su asistencia a Pleno y, por tanto, no votó.

Agnès Ferré es la primera dona bisbalenca diputada

La Bisbal del Penedès ha tenido dos alcaldes que han sido diputados en la Diputación de Tarragona.

El primero, fue Pere Palau Carbonell, que tomó posesión del cargo en 1883. El segundo fue Joan Solé Caralt, que fue diputado entre 1943 y 1958.

En el caso de la actual alcaldesa del municipio, Agnès Ferré, ha tomado posesión del cargo el 16 de diciembre de 2022 y será diputada hasta finales de este mandato, en verano de 2023.

Pequeña historia y funciones de la Diputación de Tarragona

La Diputación de Tarragona se constituyó por primera vez en el año 1822, como Diputación Provincial. Jacobo Gil de Avalle fue el primer presidente.

La Diputación trabaja, principalmente, por contribuir a la mejora de la calidad de vida de las personas, de los municipios y de las comarcas del Camp de Tarragona, las Terres de l’Ebre y el Baix Penedès.

El papel de las diputaciones recae en la importancia de prestar servicios a los ayuntamientos de municipios pequeños que, por su idiosincrasia, disponen de escasos recursos materiales y humanos, facilitándoles cobertura técnica y jurídica. También se otorgan fondos estatales para infraestructuras, cultura y educación.