L’alcaldessa i la regidora de Serveis Socials es reuneixen amb el Consell territorial telemàtic de la Vegueria Penedès per abordar el tema de la crisi humanitària derivada de la situació a Ucraïna

Ahir dimarts, al migdia, l’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré; i la regidora de Serveis Socials, Paqui Cepas, van assistir a la reunió del Consell Territorial Telemàtic de la Vegueria Penedès amb l’objectiu d’abordar el tema de la crisi humanitària derivada de la situació a Ucraïna i les formes en què es poden ajudar aquestes persones des de l’àmbit de la Generalitat i des de l’àmbit municipal. Aquesta reunió, convocada pel Delegat del Govern a la Vegueria Penedès, David Alquézar, va comptar amb la participació dels i les responsables de les conselleries d’Acció Exterior i Govern Obert i Igualtat i Feminismes, així com amb l’assistència dels alcaldes i alcaldesses de la Vegueria.

Durant la trobada, es va abordar l’acció de govern de la Generalitat de Catalunya en tres àmbits: l’atenció a les persones atrapades aquí (per turisme, feina…), els ajuts humanitaris i l’acollida de persones. Durant la celebració d’aquesta reunió es van explicar els protocols d’actuació des dels Ajuntaments en aquests casos i van resoldre els dubtes dels alcaldes i les alcaldesses del territori.


Ayer martes, a mediodía, la alcaldesa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré; y la concejala de Servicios Sociales, Paqui Cepas, asistieron a la reunión del Consell Territorial Telemàtic de la Vegueria Penedès con el objetivo de abordar el tema de la crisis humanitaria derivada de la situación en Ucrania y las formas en las que pueden ayudar a estas personas desde el ámbito de la Generalitat y desde el ámbito municipal. Esta reunión, convocada por el Delegado del Gobierno de la Veguería Penedès, David Alquézar, contó con la participación de los y las responsables de las consejerías de Acción Exterior y Gobierno Abierto e Igualdad y Feminismos, así como con la asistencia de los alcaldes y alcaldesas de la Veguería.

Durante el encuentro, se abordó la acción de gobierno de la Generalitat de Catalunya en tres ámbitos: la atención a las personas atrapadas aquí (por turismo, trabajo…), las ayudas humanitarias y la acogida de personas. Durante la celebración de esta reunión se explicaron los protocolos de actuación desde los Ayuntamientos en estos casos y se resolvieron las dudas de los alcaldes y las alcaldesas del territorio.