Els alcaldes i alcaldesses del Baix Penedès fan un front comú perquè la instal·lació de parcs fotovoltaics estigui consensuada amb el territori

ALCALDES BAIX PENEDES

La majoria d’alcaldes de la comarca han comparegut aquest dimarts en roda de premsa contra la ubicació en terrenys agrícoles de dues plantes fotovoltaiques previstes, ja que aquesta instal·lació no s’ha consensuat amb el territori. La compareixença ha tingut lloc en un dels terrenys afectats, ubicat a la Bisbal. D’altra banda, el Ple ordinari d’aquest dilluns ha aprovat, per unanimitat, el manifest que demana que la instal·lació de parcs fotovoltaics estigui consensuada amb el territori. Aquest mateix manifest es va aprovar, per unanimitat, al darrer Consell d’Alcaldes.

El manifest exposa que els projectes afecten els municipis de Sant Jaume dels Domenys, Llorenç del Penedès, La Bisbal del Penedès i Banyeres del Penedès i detalla que “vetllem perquè el futur de la nostra comarca segueixi lligat als valors paisatgístics, naturals i culturals que donen identitat a la nostra terra i a la seva gent. Cal preservar aquesta riquesa paisatgística, natural i cultural i fer-la compatible amb la indústria” i afegeixen que estan “convençuts de la necessitat d’un canvi de paradigma energètic, que aposti per l’energia sostenible a nivell econòmic, social i mediambiental” i defensen que “l’energia neta no pot justificar l’agressió mediambiental, paisatgística i patrimonial de la nostra comarca”. Per tot plegat el manifest diu “SÍ a l’energia sostenible, a les instal·lacions d’autoconsum a les indústries i a la instal·lació de parcs fotovoltaics a parcel·les industrials. NO a la proposta de planta fotovoltaica en terrenys agrícoles en ús perjudicant la nostra comarca i el seu entorn social, econòmic, natural i paisatgístic.

image3

Enllaç al manifest: Manifest Parcs Fotovoltaics Consnsuats


CASTELLANO | La mayoría de alcaldes de la comarca han comparecido este martes en rueda de prensa contra la ubicación en terrenos agrícolas de dos plantas fotovoltaicas previstas, ya que esta instalación no se ha consensuado con el territorio. La comparecencia ha tenido lugar en uno de los terrenos afectados, ubicado en la Bisbal. Por otro lado, el Pleno ordinario de este lunes ha aprobado, por unanimidad, el manifiesto que solicita que la instalación de parques fotovoltaicos esté consensuada con el territorio. Este mismo manifiesto se aprobó, por unanimidad, en el último Consejo de Alcaldes.

El manifiesto expone que los proyectos afectan a los municipios de Sant Jaume dels Domenys, Llorenç del Penedès, La Bisbal del Penedès y Banyeres del Penedès y detalla que “velamos para que el futuro de nuestra comarca siga ligado a los valores paisajísticos, naturales y culturales que dan identidad a nuestra tierra y a su gente. Hay que preservar esta riqueza paisajística, natural y cultural y hacerla compatible con la industria” y añaden que están “convencidos de la necesidad de un cambio de paradigma energético, que apueste por la energía sostenible a nivel económico, social y medioambiental” y defienden que “la energía limpia no puede justificar la agresión medioambiental, paisajística y patrimonial de nuestra comarca”. Por todo ello, el manifiesto dice “SÍ a la energía sostenible, a las instalaciones de autoconsumo en las industrias y a la instalación de parques fotovoltaicos en parcelas industriales. NO a la propuesta de planta fotovoltaica en terrenos agrícolas en uso perjudicando nuestra comarca y su entrono social, económico, natural y paisajístico”.

Enlace al manifiesto: Manifest Parcs Fotovoltaics Consnsuats