Comunicat d’alcaldia adreçat a la ciutadania amb relació amb el covid-19

“En els últims dies s’han detectat casos del covid-19 a la comarca i també a La Bisbal del Penedès. Malauradament ja ha mort una veïna de més de 70 anys, que patia problemes respiratoris greus.

En nom propi i de tot el consistori, dono el condol a la família. És un cop dur a més no poder-la acomiadar com es mereix, acompanyada de totes les persones que l’apreciem.

Ara més que mai hem de continuar seguint les indicacions de les autoritats sanitàries: quedant-nos a casa, sortir el mínim possible i anar a comprar fent la comanda abans aprofitant el servei que ens ofereixen els nostres comerciants.

Dono les gràcies als comerços que obriu per oferir productes bàsics, gràcies al voluntariat municipal que seguiu donant el bon dia cada dia de la setmana i que aquests dies, més que mai, és un servei essencial.

Gràcies als empleats i empleades municipals que treballeu des de casa per seguir fent funcionar l’Ajuntament, a la brigada municipal que treballeu al carrer i als que ateneu a la ciutadania per telèfon.

Gràcies al servei d’informació i inspecció municipal i als regidors i regidores de l’equip de govern que porteu medicaments a la gent gran que ho necessita, així com el repartiment domiciliari del Rebost solidari als més necessitats.

Gràcies a vosaltres per quedar-vos a casa.

Als autònoms i empresaris que no podeu funcionar amb normalitat, us animo a estar atents a les ajudes que es van publicant i a no defallir.

També em vull adreçar a les poques persones que no feu cas de les mesures, pensant que no us passarà res o que per sortir a passejar no feu cap mal a ningú. No complint les mesures necessàries us poseu en perill vosaltres i poseu en perill també als vostres familiars i amics.

És una situació nova, greu i, com tot el que ens és desconegut, ens espanta. Però això ens ha de fer més forts perquè aconseguirem guanyar el covid-19 entre tots si seguim els consells i ens quedem a casa”.


CASTELLANO | En los últimos días se han detectado casos de covid-19 en la comarca y también en La Bisbal del Penedès. Desgraciadamente ya ha muerto una vecina de más de 70 años, que sufría problemas respiratorios graves.

En nombre propio y de todo el consistorio, doy el pésame a la familia. Es un golpe duro, además, no poderla despedir como se merece, acompañada de todas las personas que la apreciamos.

Ahora más que nunca debemos continuar siguiendo las indicaciones de las autoridades sanitarias: quedándonos en casa, saliendo lo mínimo posible y yendo a comprar haciendo el pedido antes aprovechando el servicio que  nos ofrecen nuestros comerciantes.

Doy las gracias a los comercios que abrís para ofrecer productos básicos, gracias al voluntariado municipal que seguís dando los buenos días cada día de la semana y que estos días, más que nunca, es un servicio esencial.

Gracias a los empleados y empleadas municipales que trabajáis desde casa para seguir haciendo funcionar el Ayuntamiento, a la brigada municipal que trabajáis en la calle y a los que atendéis a la ciudadanía por teléfono.

Gracias al servicio de información e inspección municipal y a los concejales y concejalas del equipo de gobierno que lleváis medicamentos a la gente mayor que lo necesita, así como el reparto domiciliario del Rebost solidari a los más necesitados.

Gracias a vosotros por quedaros en casa.

A los autónomos y empresarios que no podéis funcionar con normalidad, os animo a estar atentos a las ayudas que se van publicando y a no desfallecer.

También me quiero dirigir a las pocas personas que no hacéis caso de las medidas, pensando que no os pasará nada o que por salir a pasear no hacéis daño a nadie. No cumpliendo las medidas necesarias os ponéis en peligro vosotros y ponéis en peligro a vuestros familiares y amigos. 

Es una situación nueva, grave y, como todo lo que no es desconocido, nos asusta. Por eso nos tiene que hacer más fuertes porqué conseguiremos ganar al covid-19 entre todos si seguimos los consejos y nos quedamos en casa”.