Mas Llagostera ha rebut el distintiu internacional de sostenibilitat turística Biosphere

MAS LLAGOSTERA BIOSPHERE

Mas Llagostera ha rebut, aquest dijous 30 de gener, la certificació de sostenibilitat turística internacional Biosphere. Es tracta d’una certificació basada en els principis de la sostenibilitat que s’atorga a aquells establiments que compleixen una sèrie de requisits, com ara la gestió sostenible, l’equilibri econòmic i mediambiental o el respecte i conservació del patrimoni cultural.

La Cristina Bundó, propietària de Mas Llagostera, ha explicat que “aquest certificat és el resultat d’un camí que va començar fa 10 anys i ens fa especial il·lusió perquè a Tarragona pràcticament no n’hi ha de certificats d’aquest tipus”. Segons la Cristina, “estar dins del Club Enoturisme Penedès ens ha obert les portes a obtenir aquesta certificació” i s’ha mostrat especialment compromesa en els àmbits de la sostenibilitat i el medi ambient: “quan treballes amb aquestes certificacions, com ara Ecolabel o Biosphere, ja saps que has de millorar contínuament, perquè és un dels compromisos. Nosaltres, per exemple, hem canviat tota la il·luminació del mas a led, hem plantat arbres per ajudar amb el tema del canvi climàtic, enguany posem mosquiteres a les finestres… És el camí que ens vam marcar fa 10 anys, de convertir la finca en ecològica, i anem fent passes endavant. Enguany, per exemple, ens hem fet el nostre oli 100% ecològic. I penso que estem en el bon camí perquè, a banda de treballar el turisme, en l’actualitat treballem amb moltes empreses que necessiten un espai alineat amb els seus compromisos mediambientals de Responsabilitat Social Corporativa i Mas Llagostera està en aquesta línia”.

L’acte d’entrega de les certificacions ha comptat amb la presència del conseller comarcal de Turisme, Jaume Casañas, i la regidora de Turisme, Judith Vidal. La regidora bisbalenca ha explicat que “al municipi tenim moltes persones emprenedores que tiren endavant projectes innovadors i sostenibles. Hem de fer valdre la feina d’aquestes persones perquè, d’una banda porten a terme iniciatives que beneficien tota la comunitat i, de l’altra, porten el nom de la Bisbal del Penedès allà on van”.


CASTELLANO | Mas Llagostera ha recibido, este jueves 30 de enero, la certificación de sostenibilidad turística internacional Biosphere. Se trata de una certificación basada en los principios de sostenibilidad que se otorga a aquellos establecimientos que cumplen una serie de requisitos, como por ejemplo la gestión sostenible, el equilibrio económico y medioambiental o el respeto y conservación del patrimonio cultural.

Cristina Bundó, propietaria de Mas Llagostera, ha explicado que “este certificado es el resultado de un camino que empezó hace 10 años y nos hace especial ilusión porqué en Tarragona apenas hay certificados de este tipo”. Según Cristina, “estar dentro del Club Enoturisme Penedès nos ha abierto las puertas a obtener esta certificación” y se ha mostrado especialmente comprometida en los ámbitos de la sostenibilidad y el medio ambiente: “cuando trabajas con estas certificaciones, como por ejemplo Ecolabel o Biosphere, ya sabes que tienes que mejorar continuamente, porqué es uno de los compromisos. Nosotros, por ejemplo, hemos cambiado toda la iluminación de la masía a led, hemos plantado árboles para ayudar con el tema del cambio climático, este año ponemos mosquiteras en las ventanas… Es el camino que nos marcamos hace 10 años, convertir la finca en ecológica, y vamos haciendo pasos hacia delante. Este año, por ejemplo, nos hemos hecho nuestro aceite 100% ecológico. I pienso que estamos en el buen camino porqué, a parte de trabajar el turismo, en la actualidad trabajamos con muchas empresas que necesitan un espacio alineado con sus compromisos medioambientales de Responsabilidad Social Corporativa y Mas Llagostera está en esta línea”.

El acto de entrega de las certificaciones ha contado con la presencia del consejero comarcal de Turismo, Jaume Casañas, y la regidora de Turismo, Judith Vidal. La concejala bisbalenca ha explicado que “en el municipio tenemos muchas personas emprendedoras que sacan adelante proyectos innovadores y sostenibles. Tenemos que hacer valer el trabajo de estas personas porqué, por un lado llevan a cabo iniciativas que benefician a toda la comunidad y, por el otro, llevan el nombre de la Bisbal del Penedès allí donde van”.