La Biblioteca de la Bisbal oferirà 7 activitats relacionades amb el món del vi aquest novembre

Biblioteques amb D.O

La Biblioteca pública de la Bisbal del Penedès – a través de la Regidoria de Cultura – ha programat un gran nombre d’activitats relacionades amb el món del vi per aquest novembre.  D’aquesta manera, la Biblioteca bisbalenca s’adhereix al projecte Biblioteques amb DO del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya oferint activitats, adreçades a tots els públics, amb l’objectiu de fer valdre els recursos sobre la cultura i fer pedagogia sobre el vi i tot el que l’envolta.

PROGRAMA D’ACTIVITATS

Dissabte 9 de novembre

18:30h Projecció del documental “La vinya i la banya”, un film sobre el procés vitivinícola a partir de l’experiència personal del viticultor Raimon Coll. El documental ha estat rodat al Penedès.

Divendres 15 de novembre

19:00h Inauguració de l’exposició “Racons del Baix Penedès” del col·lectiu fotogràfic ENFOCA. El muntatge inclou una trentena d’imatges de racons de la comarca.

Dissabte 16 de novembre

19:00h Concert participatiu “Les paraules del Vi” a càrrec del grup “Corrandes són Corrandes” per jugar amb els mots del món del vi i aprendre a construir corrandes improvisades i cançons tradicionals. En finalitzar, tindrà lloc un tast de vins del territori, gentilesa de Cellers Domenys.

Divendres 22 de novembre

18:00h Taller de pintura “Tintavi”, adreçat a nens i nenes de 6 a 13 anys. Es descobriran els secrets del vi i es pintarà amb aquesta beguda. El taller anirà a càrrec de Marta Arañó. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca.

Dissabte 23 de novembre

19:30h Xerrada “L’arribada del vi al Penedès i la seva expansió per la cultura ibèrica”, un viatge fins a l’arribada dels primers ceps al Penedès per descobrir les pràctiques vinícoles de fenicis, grecs i ibers. L’activitat es complementarà amb un tast comentat de vi d’àmfora. L’activitat anirà a càrrec de Roser Hernàndez. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca.

Dijous 28 de novembre

18:30h Club de lectura amb el llibre “Les dones de la principal” de Lluís Llach. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca.

Divendres 29 de novembre

18:30h Conte+LAB “El raïm trepitjat”, una activitat infantil que inclou una faula original sobre la vinya i un taller per recuperar els valors lligats al món del camp. L’activitat anirà a càrrec de Kekeshuga.

Més enllà de les activitats puntuals, durant tot el mes de novembre els usuaris podran trobar l’expositor bibliogràfic “Lletres de vinya” amb una selecció de llibres sobre el món del vi, la vinya i el cooperativisme agrari del territori.


CASTELLANO | La Biblioteca pública de la Bisbal del Penedès – a través de la Regidoria de Cultura – ha programado un gran número de actividades relacionadas con el mundo del vino para este noviembre. De esta manera, la Biblioteca bisbalenca se adhiere al proyecto Biblioteques amb DO del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ofreciendo actividades, dirigidas a todos los públicos, con el objetivo de poner en valor los recursos sobre la cultura y hacer pedagogía sobre el vino y todo lo que lo rodea.

PROGRAMA DE ACTIVIDADES

Sábado 9 de noviembre

18:30h Proyección del documental “La vinya i la banya”, un film sobre el proceso vitivinícola a partir de la experiencia personal del viticultor Raimon Coll. El documental se ha rodado en el Penedès.

Viernes 15 de noviembre

19:00h Inauguración de la exposición “Racons del Baix Penedès” del colectivo fotográfico ENFOCA. El montaje incluye una treintena de imágenes de rincones de la comarca.

Sábado 16 de noviembre

19:00h Concierto participativo “Les paraules del Vi” a cargo del grupo “Corrandes són Corrandes” para jugar con las palabras del mundo del vino y aprender a construir corrandas improvisadas y canciones tradicionales. Al finalizar, tendrá lugar una cata de vinos del territorio, gentileza de Cellers Domenys. 

Viernes 22 de noviembre

18:00h Taller de pintura “Tintavi”, dirigido a niños y niñas de 6 a 13 años. Se descubrirán los secretos del vino y se pintará con esta bebida.El taller irá a cargo de Marta Arañó. Es necesario inscribirse previamente en la Biblioteca.

Sábado 23 de noviembre

19:00h Charla “La llegada del vino al Penedès y su expansión por la cultura ibérica”, un viaje hasta la llegada de los primeros ejemplares de vid al Penedès para descubrir las prácticas vinícolas de los fenicios, griegos e íberos. La actividad se complementará con una cata comentada de vino de ánfora. La actividad irá a cargo de Roser Hernández. Hay que inscribirse previamente en la Biblioteca.

Jueves 28 de noviembre

18:30h Club de lectura con el libro “Les dones de la principal” de Lluís Llach. Hay que inscribirse previamente en la Biblioteca.

Viernes 29 de noviembre

18:00h Cuento+LAB “El raïm trepitjat”, una actividad infantil que incluye una fábula original sobre la viña y un taller para recuperar los valores ligados al mundo del campo. La actividad irá a cargo de Kekeshuga.

Más allá de las actividades puntuales, durante todo el mes de noviembre los usuarios podrán encontrar el expositor bibliográfico “Lletres de vinya” con una selección de libros sobre el mundo del vino, la viña y el cooperativismo agrario del territorio.