El divendres 28 de juny a les 22h gaudiu del Liceu a la Fresca

Aquest divendres 28 de juny, a les 22h, podreu gaudir de l’òpera “Tosca”, del compositor Puccini. L’obra es projectarà a la fresca i en pantalla gran, a la Plaça Pau Casals (la pista) amb accés lliure i gratuït. L’òpera tindrà una durada aproximada de 2 hores i 40 minuts i durant l’entreacte, de 30 minuts, s’oferirà coca i cava als assistents.

Tosca és una òpera en tres actes, escrita per Giacomo Puccini amb llibret de Luigi Illica i Giuseppe Giacosa i estrenada per primera vegada el 14 de gener de 1900, al Teatro Costanzi de Roma. Dos anys més tard, el 1902, arribaria la seva estrena al Liceu, on s’ha representat més de 150 vegades, indret on aquest mes es presentarà de nou amb un muntatge de la mà de Paco Azorín, escrupolosament fidel a l’original i amb un repartiment brillant.

Viure per l’art i morir per l’amor són les dues constants de Tosca, el triangle visceral perfecte entre Cavaradossi, Tosca i Scarpia, en el context dels temps convulsos de la Roma envaïda per Napoleó. Odi, amor, passió, violència i religió van de bracet en aquesta obra mestra, una de les més celebres i representades del repertori italià.


CASTELLANO | Este viernes 28 de junio, a las 22h, podréis disfrutar de la ópera “Tosca”, del compositor Puccini. La obra se proyectará al fresco de la noche y en pantalla grande, en la Plaça Pau Casals (la pista) con acceso libre y gratuito. La ópera tendrá una duración aproximada de 2 horas y 40 minutos y durante el entreacto, de 30 minutos, se ofrecerá coca y cava a los asistentes.

Tosca es una ópera en tres actos, escrita por Giacomo Puccini con libreto de Luigi Illica y Giuseppe Giacosa y estrenada por primera vez el 14 de enero del 1900, en el Teatro Costanzi de Roma. Dos años más tarde, en 1902, llegaría su estreno al Liceo, donde se ha representado más de 150 veces, lugar donde este mes se presentará de nuevo con un montaje de la mano de Paco Azorín, escrupulosamente fiel al original y con un reparto brillante.

Vivir por el arte y morir por el amor son dos de las constantes de Tosca, el triángulo visceral perfecto entre Cavaradossi, Tosca y Scarpia, en el contexto de los tiempos convulsos de la Roma invadida por Napoleón. Odio, amor, pasión, violencia y religión van de la mano en esta obra maestra, una de las más célebres y representadas del repertorio italiano.

LICEU-FRESCA-2019