L’alcaldessa de la Bisbal participa en una jornada dedicada a la inversió en creixement, ocupació, innovació i energia verda

FEDER FOTO

L’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, ha assistit aquest dijous 12 de juliol a la Jornada línies estratègiques del FEDER a Catalunya 2014/2020 als ens locals del Camp de Tarragona. La Trobada s’ha fet amb l’objectiu de presentar el programa operatiu d’inversió en creixement i ocupació FEDER Catalunya 2014-2020, prioritzant les inversions en els àmbits de la innovació i el coneixement, el dinamisme empresarial i l’economia verda. El Departament de Presidència posa a l’abast dels ens locals una segona convocatòria de subvencions adreçada a la Diputació, els Consells Comarcals i els municipis de més de 20.000 habitants, basades en dos eixos:

-Afavorir el pas a una economia baixa en carboni en tots els sectors

-Conservar i protegir el medi ambient i promoure l’eficiència de recursos

L’alcaldessa de la Bisbal ha fet un balanç positiu de la jornada, remarcant les idees que n’ha pogut extreure quant a innovació, dinamisme empresarial o economia verda, que podrien ser aplicables al polígon industrial, o els eixos del programa operatiu d’inversió en creixement i ocupació, que tenen una relació directa amb la regidoria d’Ocupació, àrea de la qual n’és la màxima responsable. D’altra banda també ha estat una trobada profitosa com a consellera comarcal, ja que podrà aportar els coneixements adquirits a la jornada en properes reunions amb la resta de consellers i conselleres comarcals.

L’acte ha estat presidit per la Consellera de Governació, Elsa Artadi; el Director dels Serveis Territorials de Governació a Tarragona, Baptista Captell; el Secretari d’Administracions locals i de relacions amb l’Aran, Miquel Àngel Escobar; la Directora General d’Administració Local, Rosa Vestit i el Subdirector General de Cooperació local, Jordi Castells. A l’acte hi han assistit tècnics de la Diputació de Tarragona, tècnics de Consells Comarcals del Camp de Tarragona i alcaldes i alcaldesses del Camp de Tarragona. Pel que fa al Baix Penedès, l’acte ha comptat amb la presència de la gerent del Consell Comarcal del Baix Penedès, Marta Mercadé; Julio Ramon, regidor de Cunit, en representació de l’alcaldessa Montserrat Carreras, i l’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré. 


CASTELLANO | La alcaldesa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, ha asistido este jueves 12 de julio a la Jornada línies estratègiques del FEDER a Catalunya 2014/2020 als ens locals del Camp de Tarragona. El encuentro se ha hecho con el objetivo de presentar el programa operativo de inversión en crecimiento y ocupación FEDER Catalunya 2014-2020, priorizando las inversiones en los ámbitos de la innovación y el conocimiento, el dinamismo empresarial y la economía verde. El Departamento de Presidencia pone a disposición de los entes locales una segunda convocatoria de subvenciones dirigida a la Diputación, los Consells Comarcals  y los municipios de más de 20.000 habitantes, basadas en dos ejes:

-Favorecer el paso a una economía baja en carbono en todos los sectores

-Conservar y proteger el medio ambiente y promover la eficiencia de recursos.

La alcaldesa de la Bisbal ha hecho un balance positivo de la jornada, remarcando las ideas que ha podido extraer de las áreas de innovación, dinamismo empresarial o economía verde, que podrían ser aplicables en el polígono industrial, o los ejes del programa operativo de inversión en crecimiento y ocupación, que tienen una relación directa con la Regidoria d’Ocupació, área de la que es la máxima responsable. Por otro lado también ha sido un encuentro provechoso como consejera comarcal, ya que podrá aportar los conocimientos adquiridos en la jornada en las próximas reuniones con el resto de consellers y conselleres comarcals.

El acto ha sido presidido por la Consellera de Governació, Elsa Artadi; el Director de Serveis Territorials de Governació a Tarragona, Baptista Captell; el Secretari d’Administracions locals i de relacions amb l’Aran, Miquel Àngel Escobar, la Directora General d’Administració Local, Rosa Vestit y el Subdirector General de Cooperació local, Jordi Castells. Al acto han asistido técnicos de la Diputació de Tarragona, técnicos de Consells Comarcals del Camp de Tarragona y alcaldes y alcaldesas del Camp de Tarragona. En cuanto al Baix Penedès, el acto ha contado con la presencia de la gerente del Consell Comarcal del Baix Penedès, Marta Mercadé; Julio Ramon, regidor de Cunit, en representación de la alcaldesa Montserrat Carreras, y la alcaldesa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré.