La Regidoria d’Ocupació fa un balanç positiu de la 1ª Setmana de l’Empresa i l’Ocupació

La Regidoria d’Ocupació fa una valoració molt positiva de la 1ª Setmana de l’Empresa i l’Ocupació, celebrada del 28 de maig a l’1 de juny a la Bisbal del Penedès. La Regidora d’Ocupació i alcaldessa del municipi, Agnès Ferré, ha explicat que “va ser una setmana molt diversificada i interessant que va aportar valor afegit a cadascun dels sectors”. Ha afegit que “hi va haver molt bona resposta per part del públic i que la qualitat dels oradors va ser excepcional”. Ferré ha destacat les intervencions del divendres al Mas Llagostera que, segons l’alcaldessa, van ser “breus però magnífiques” i van permetre “fer un tast de cada organisme, donant molta importància a deixar espais entre les conferències perquè les empreses es poguessin conèixer entre elles i així es donés una interactuació entre les empreses i entre les empreses els organismes que ens van acompanyar (FEGP, SSTT d’Empresa i Coneixement, Cambra de Comerç i Fundació Santa Teresa)”.

La Setmana de l’Empresa i l’Ocupació s’ha tirat endavant amb l’objectiu d’apropar l’administració pública i els organismes empresarials i ocupacionals a tots els sectors empresarials de la vila i al col·lectiu d’aturats, amb la finalitat de donar a conèixer les eines amb què compta l’Ajuntament de la Bisbal en matèria de formació, ajuts, col·laboracions o serveis d’ocupació. Segons els càlculs realitzats per la Regidoria d’Ocupació, l’esdeveniment ha comptat amb un total de 185 participants que formen part dels públics objectiu als quals s’adreçava la setmana: autònoms, emprenedors, aturats, dones empresàries, comerços bisbalencs, joves amb necessitats d’orientació laboral i gent interessada en les empreses del polígon industrial.

Entre el dilluns i el divendres es van dur a terme diverses activitats relacionades amb el món de l’empresa i l’ocupació:

-Dilluns a la tarda l’entrenadora d’habilitats emprenedores Maria Batet ens va parlar dels ‘Valors d’emprendre’ i de l’evolució tecnològica de la vida quotidiana i, per extensió, del món dels emprenedors.

MARIA BATET SETMANA EMPRESA

-Dimarts al matí vam comptar amb la Mar Vázquez i l’Helène Arcelin d’UGT per parlar de les noves tecnologies i el paper que juguen en la recerca de feina.

MAR VAZQUEZ HELENE ARCELIN UGT

-Dimarts a la tarda Elena Trilla,  membre del col·lectiu Dones d’Empresa, va conduir l’acte en el qual dues dones d’èxit van explicar la seva experiència. Es tracta de la cap de gestió de projectes d’Idiada, Maria Rosa García, i la Marta Cañís, gerent de la Residència El Colomer.

DONES D'EMPRESA

-Dimecres vam comptar amb la Muntsa Vilalta, Directora General de Comerç de Catalunya, que ens va parlar del comerç al país i a la Bisbal, amb dades sobre horaris comercials i l’evolució de les botigues i els serveis que s’hi ofereixen.

MUNTSA VILALTA

-Dijous al matí la Cambra de Comerç va organitzar una Fira adreçada als joves de Garantia Juvenil i als estudiants dels instituts de la comarca que oferia diverses activitats relacionades amb el món laboral i de la formació. Es van fer xerrades motivacionals, relacionades amb la comunicació verbal i no verbal i xerrades sobre el funcionament de diverses empreses del territori que busquen treballadors joves.

MORROS CAMBRA MATI

-Dijous a la tarda vam comptar amb Rafael Mas, director de Serveis Corporatius d’Applus Idiada, que ens va explicar com és Idiada per dins i ens va aportar material gràfic divers sobre les instal·lacions d’aquesta gran empresa del polígon industrial de la Bisbal.

IDIADA EMPRESES

-Divendres el Mas Llagostera va oferir diverses xerrades de presentació adreçades als empresaris dels polígons en les quals vam comptar amb la directora dels Serveis Territorials de la Generalitat, Carme Mansilla, i els representants de la FEGP (Isidre Also), la Fundació Santa Teresa (Carlos Eiriz), la Cambra de Comerç (Daniel Martín) i l’Ajuntament de la Bisbal (Pere Saumoy, regidor d’Hisenda i Agnès Ferré, regidora d’Ocupació i alcaldessa de la Bisbal). Vam comptar amb l’assistència de les empreses Idiada, Jijonenca SA, El Corte Inglés, Gabriel Ibáñez SCP, Engind, Bugaderia Neutral, GDR Group, Excavacions i Transports Rovira SA, Cellers Domenys, BBVA i Caixabank.

MAS LLAGOSTERA EMPRESA OCUPACIO

La Setmana de l’Empresa i l’Ocupació ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Direcció General de Comerç de la Generalitat, UGT, Dones d’Empresa, la Cambra de Comerç de Tarragona, Idiada, la Residència El Colomer, Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement de la Generalitat  a Tarragona, la FEGP (Federació Empresarial del Gran Penedès) i la Fundació Santa Teresa.


CASTELLANO | La Regidoria de Ocupación hace una valoración muy positiva de la 1ª Semana de la Empresa y la Ocupación, celebrada del 28 de mayo al 1 de junio en la Bisbal del Penedès. La Regidoria de Ocupación y alcaldesa del municipio, Agnès Ferré, ha explicado que “fue una semana muy diversificada e interesante que aportó valor añadido a cada uno de los sectores”. Ha añadido que “hubo muy buena respuesta por parte del público y la calidad de los oradores fue excepcional”. Ferré ha destacado las intervenciones del viernes en Mas Llagostera que, según la alcaldesa, fueron “breves pero magníficas” y permitieron “conocer un poco de cada organismo, dando importancia a dejar espacios entre las conferencias para qué las empresas se pudiesen conocer entre ellas y así se diese una interactuación entre las empresas y entre las empresas y los organismos que nos acompañaron (FEGP, SSTT d’Empresa i Coneixement, Cambra de Comerç i Fundació Santa Teresa)”.

La Semana de la Empresa y la Ocupación se ha llevado a cabo con el objetivo de acercar la administración pública y los organismos empresariales y ocupacionales a todos los sectores empresariales del municipio y al colectivo de parados, con la finalidad de dar a conocer las herramientas con las que cuenta el Ayuntamiento de la Bisbal en materia de formación, ayudas, colaboraciones o servicios de ocupación. Según los cálculos realizados por la Regidoria de Ocupación, el acontecimiento ha contado con un total de 185 participantes que forman parte de los públicos objetivo a los cuales se dirigía la semana: autónomos, emprendedores, parados, mujeres empresarias, comercios bisbalencs, jóvenes con necesidades de orientación laboral y gente interesada en las empresas del polígono industrial.

Entre el lunes y el viernes se llevaron a cabo varias actividades relacionadas con el mundo de la empresa y la ocupación: 

-El Lunes por la tarde la entrenadora de habilidades emprendedoras Maria Batet nos habló de los ‘Valores de emprender’ y de la evolución tecnológica de la vida cotidiana y, por extensión, del mundo de los emprendedores.

MARIA BATET SETMANA EMPRESA

-El martes por la mañana contamos con Mar Vázquez y Helène Arcelin de la UGT para hablar de las nuevas tecnologías y del papel que juegan en la búsqueda de trabajo.

MAR VAZQUEZ HELENE ARCELIN UGT

-El martes por la tarde Elena Trilla, miembro del colectivo Dones d’Empresa, condujo un acto en el cual dos mujeres de éxito explicaron su experiencia. Se trata de la jefa de gestión de proyectos  de Idiada, Maria rosa García, y la Marta Cañís, gerente de la Residencia el Colomer.

DONES D'EMPRESA

-El miércoles contamos con Muntsa Vilalta, directora General de Comerç de Catalunya, quién nos habló del comercio en el país y en la Bisbal, con datos sobre horarios comerciales y la evolución de las tiendas y de los servicios que se ofrecen.

MUNTSA VILALTA

-El jueves por la mañana la Cambra de Comerç organizó una feria dirigida a los jóvenes de Garantía Juvenil y a los estudiantes de los institutos de la comarca que ofrecía varias actividades relacionadas con el mundo laboral y la formación. Se ofrecieron charlas motivacionales, relacionadas con la comunicación verbal y no verbal y charlas sobre el funcionamiento de varias empresas del territorio que buscan trabajadores jóvenes.

MORROS CAMBRA MATI

-El jueves por la tarde contamos con Rafael Mas, director de Servicios Corporativos de Applus Idiada, que nos explico cómo es Idiada por dentro y nos aportó material gráfico diverso sobre las instalaciones de esta gran empresa del polígono industrial de la Bisbal.

IDIADA EMPRESES

-El viernes el Mas Llagostera ofreció varias charlas de presentación dirigidas a los empresarios de los polígonos y contamos con la directora de Servicios Territoriales de la Generalitat, Carme Mansilla, y los representantes de la FEGP (Isidre Also), la Fundació Santa Teresa (Carlos Eiriz), la Cambra de Comerç (Daniel Martín) y el Ayuntamiento de la Bisbal (Pere Saumoy, regidor de Hacienda y Agnès Ferré, regidora de Ocupación y aldaldesa de la Bisbal). Contamos con la asistencia de las empresas Idiada, Jijonenca SA, El Corte Inglés, Gabriel Ibáñez SCP, Engind, Bugaderia Neutral, GDR Group, Excavacions i Transports Rovira S.A., Cellers Domenys, BBVA y Caixabank.

MAS LLAGOSTERA EMPRESA OCUPACIO

La Semana de la Empresa y la Ocupación ha sido posible gracias a la colaboración de la Direcció General de Comerç de la Generalitat, UGT, Dones d’Empresa, la Cambra de Comerç de Tarragona, idiada, la Residencia El Colomer, Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement de la Generalitat a Tarragona, la FEGP (Federació Empresarial del Gran Penedès) y la Fundació Santa Teresa.