Dissabte s’inaugura l’exposició itinerant ‘Aquí hi ha tela’ i una mostra de vestits bisbalencs de principis del segle XX cedits per l’Associació de dones la Roca Foradada

Dissabte s’inaugura l’exposició itinerant ‘Aquí hi ha tela’ i una mostra de vestits bisbalencs de principis del segle XX cedits per l’Associació de dones la Roca Foradada.

aqui hi ha tela

CATALÀ |L’exposició ‘Aquí hi ha tela’ és el resultat de la col·laboració de la Diputació de Tarragona i el CIMIR (Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus).  Es tracta d’una mostra de fotografies de vestits propis del tombant del 1800 a l’actualitat. Mitjançant la roba, podem entendre aspectes de la vida diària com ara l’escola, el treball, la festa o la religiositat. Cada indret i cada moment històric comporta l’ús de peces que cobreixen diverses parts del cos, des de gorres i barrets fins a espardenyes i sabates.

Aprofitant que l’exposició arriba a la Bisbal, l’Associació de dones la Roca Foradada ha cedit diversos vestits bisbalencs de principis de segle XX perquè siguin exposats.

L’exposició i la mostra de vestits s’inauguren el dissabte 28 d’abril a les 19.30h i es podran veure al CMC fins al 4 de maig. L’horari de visites serà de 16.30h a 20.00h.

 

CASTELLANO |La exposición ‘Aquí hi ha tela’ es el resultado de la colaboración de la Diputació de Tarragona y el CIMIR (Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus). Se trata de una muestra de fotografías de vestidos propios de los alrededores del siglo 1800 hasta la actualidad. Mediante la ropa, podemos entender aspectos de la vida diaria como por ejemplo la escuela, el trabajo, la fiesta o la religiosidad. Cada lugar y cada momento histórico comporta el uso de piezas que cubren varias partes del cuerpo, desde gorras y sombreros hasta ‘espardenyes’ y zapatos.

Aprovechando que la exposición llega a la Bisbal, la Associació de dones la Roca Foradada ha cedido varios vestidos bisbalenses de principios del siglo XX para que sean expuestos.

La exposición y la muestra de vestidos se inauguran el sábado 28 de abril a las 19.30h y se podrán ver en el CMC hasta el 4 de mayo. El horario de visitas será de 16.30h a 20.00h.