59 persones s’han inserit al món laboral gràcies al projecte dels serveis d’ocupació en xarxa de la comarca del Baix Penedès

 

El Servei d’Ocupació Municipal (SOM) de la Regidoria d’Ocupació de l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès treballa conjuntament amb els diversos serveis d’ocupació del Baix Penedès en un projecte que té com a objectiu reduir l’atur a la comarca. El projecte comarcal de treball en xarxa en matèria d’ocupació, que es va presentar el passat mes de juliol, realitza accions conjuntes i uneix diversos municipis amb la finalitat d’agilitzar els processos de selecció amb candidats de la comarca.

Es dóna el cas que a La Bisbal s’hi estan instal·lant noves empreses i això està generant una important oferta de treball. És per això que des del municipi, que ha liderat el procés de selecció per als llocs de feina que s’hi oferien, s’ha treballat de forma ininterrompuda entre els mesos de juliol i setembre en processos de selecció, en col·laboració amb els SOM i serveis d’assessorament laboral de la comarca, comptant així amb un gran nombre de candidats als llocs de treball disponibles. Durant aquest període s’ha fet un procés de selecció amb 173 persones d’arreu de la comarca que han passat  pel Centre Municipal de Cultura (CMC) de La Bisbal, on s’havien fet arribar els currículums (cv) dels candidats.

Un total de 59 persones han estat inserides o s’inseriran properament en les empreses, ja que han passat la prova de selecció que marcava Sinergye, l’empresa de col·locació externa que s’ha encarregat de la selecció. En total compleixen els requisits el nombre de candidats que es detalla a continuació:

POBLACIÓ NOMBRE DE PERSONES SELECCIONADES
L’Arboç 1
Sant Jaume dels Domenys 1
Albinyana 6
Bellvei 4
Banyeres del Penedès 3
El Vendrell 3
La Bisbal del Penedès 26
Calafell 10
El Montmell 3
Llorenç del Penedès 1
Rodonyà 1

 

L’empresa de selecció s’ha mostrat satisfeta amb els resultats obtinguts amb aquesta col·laboració del SOM de La Bisbal amb els altres Ajuntaments del Baix Penedès. Així mateix, el municipi està engegant diversos projectes conjunts amb altres ajuntaments, com ara els de Calafell, Bellvei o l’Arboç, amb la finalitat de realitzar itineraris formatius  i, així, professionalitzar els alumnes en gestió de magatzem. De fet a La Bisbal ja s’han promogut cursos com ara el de carretoners UNE o el d’auxiliar de magatzem i radiofreqüència, que han servit per formar un total de vint-i-nou persones.