La Societat celebra aquest cap de setmana la Festa Major Xica de Santa Margarida

La Societat ha decidit recuperar la festa en honor a Santa Margarida. Antigament, a La Bisbal, se celebraven festes com Sant Isidre, Sant Antoni o Santa Margarida, però es van anar perdent i finalment la vila es va centrar en celebrar Sant Sebastià el 20 de gener i Santa Maria el 15 d’agost, els actuals copatrons de La Bisbal. Les festes relacionades amb el santoral sovint tenien a veure amb la pagesia i els vots religiosos que el poble feia a un sant, com ara a Sant Sebastià, al qual se li va demanar que intercedís per fer marxar la pesta del poble i, segons diu la creença popular, va fer que la pesta desaparegués de la vila.

Des de La Societat han programat actes amb motiu de la celebració de Santa Margarida. Per aquest motiu han preparat tot un seguit d’actes que tindran lloc aquest cap de setmana i que comptaran amb la col·laboració de l’Ajuntament de La Bisbal.

PROGRAMA

Dissabte 22 de juliol a les 22h hi haurà havaneres amb el grup “Son de la habana” a La Societat. En acabar, hi haurà rom cremat per a tothom.

Diumenge 23 de juliol a les 9h tindran lloc les matinades amb els Grallers de La Societat. A les 12h Cercavila amb els Geganters de La Societat i els Capgrossos de l’Ajuntament d’Artà i, a continuació, actuació castellera amb els Bous de La Bisbal. A les 19h hi haurà teatre amb amanida de teatre “Once” a La Societat, amb entrada gratuïta.