Avui diumenge comença el Cicle Gaudí de cinema català a La Bisbal del Penedès

La primera pel·lícula que s’hi projectarà serà “Espanya en dues trinxeres: la Guerra Civil en color”

El Cicle Gaudí va néixer el setembre de 2016 i, uns mesos després, experimenta un creixement amb la finalitat d’arribar a més espectadors. Entre aquests espectadors hi haurà els bisbalencs i les bisbalenques que podran gaudir, des d’avui mateix, de bon cinema a la seva vila, l’únic municipi de la comarca del Baix Penedès que oferirà pel·lícules d’aquest cicle el darrer diumenge dels mesos d’abril, maig, juny, setembre, octubre i novembre.

La primera pel·lícula del cicle, que es projectarà avui diumenge 30 d’abril a les 19h és “Espanya en dues trinxeres: la Guerra Civil en color” un documental de Francesc Escribano i Luis Carrizo que explica l’esdeveniment des de la distància històrica i com mai s’havia fet fins ara: en color. Una experiència audiovisual pionera al nostre país que ha permès la digitalització i acolorit dels arxius per obtenir un material únic i aportar una nova visió a una de les èpoques més obscures de la història contemporània d’Espanya. Tràiler: https://www.youtube.com/watch?v=r3cxkVRkf9E

L’entrada al cinema tindrà un preu de 4,5€ per al públic general i 3€ per als usuaris de la Biblioteca Municipal de La Bisbal (presentant el carnet). Els beneficis recaptats aniran a parar a entitats bisbalenques. L’Ajuntament va fer arribar una carta a les entitats del municipi amb la finalitat que les entitats que volguessin es poguessin encarregar de la taquilla i vendre les entrades a canvi de quedar-se amb la recaptació. En aquesta primera convocatòria (se’n farà una altra per a les projeccions dels mesos de setembre, octubre i novembre) van presentar-se tres entitats i el sorteig, que es va fer el passat dimecres 26 d’abril, va donar els següents resultats:

-30 d’abril: Pel·lícula “Espanya en dues trinxeres”. Entitat: Associació de Dones La Roca Foradada.

-28 de maig: Pel·lícula “Un monstre em ve a veure”. Entitat: Grup de Geganters i Grallers de La Societat.

-25 de juny: Pel·lícula “Incerta glòria”. Entitat: Ball de Gitanes de La Bisbal.

El Cicle Gaudí compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de les quatre diputacions. En l’actualitat són 33 els municipis adherits al Cicle Gaudí, el circuit estable de cinema en català. Per a més informació podeu entrar al web: http://ciclegaudi.cat/sales/centre-municipal-de-cultura-de-la-bisbal-de-penedes/