SOM Bisbal fa un balanç positiu del seu primer any de funcionament

SOM Bisbal

El Servei d’Ocupació Municipal de La Bisbal del Penedès (SOM Bisbal) fa un balanç positiu del seu primer any de funcionament. Des del gener de 2016 s’han ofert un total de 129 llocs de treball i s’ha aconseguit inserir, a través del servei, un total de 73 persones.  Val a dir que 23 persones més han trobat feina en ofertes externes a la borsa del servei però han comptat també amb l’ajuda de l’assessorament i de l’orientació laboral que s’hi ofereix. En total s’han fet 436 actuacions directes d’orientació laboral i s’han enviat 2113 missatges en línia amb informació per als usuaris.

Val a dir que des de SOM Bisbal també es promou la formació (fins ara s’han ofert 3 cursos de català, 1 d’ortografia catalana i 3 tallers laborals) i es tiren endavant diversos projectes i col·laboracions amb altres administracions. Fins al moment s’han engegat 9 projectes sociolaborals (Skla, Start, Trefo, Pla Foment Diputació, Joves en pràctiques de Garantia Juvenil i 4 convenis de col·laboració social amb el SOC).

En l’actualitat hi ha 628 persones donades d’alta a la borsa del SOM Bisbal. Una tercera part d’aquestes persones s’han inscrit a través del servei en línia a la web de l’Ajuntament.

IDESCAT

Si tenim en compte les dades de l’IDESCAT, veurem que al juny de 2015 l’atur registrat al Baix Penedès era d’un 22,53% i a La Bisbal del Penedès d’un 26,88%. Al febrer de 2017 l’atur registrat va ser d’un 21,47% (8.842 aturats) al Baix Penedès i d’un 23,72% (318 aturats) a La Bisbal del Penedès. Per tant, podem afirmar que a La Bisbal del Penedès hi ha 68 aturats menys que al juny de 2015.

Comments are closed.