27 cavalls i 36 carros han participat aquest diumenge als Tres Tombs de La Bisbal

L’Ajuntament de La Bisbal del Penedès ha recuperat la festa d’homenatge als pagesos, al treball de la terra i al transport d’una altra època i ho ha fet amb un cap de setmana ple d’activitat. Dissabte començaven els actes amb la inauguració d’una exposició de fotografies en què hi havia fotos de La Bisbal del Penedès i el seu entorn, un recull d’instantànies fetes per l’aficionada a la fotografia Montserrat Bermejo, i també una selecció d’imatges dels Tres Tombs dels anys que s’havien celebrat a la vila. La inauguració de la mostra va comptar amb la presència de vint-i-cinc persones. Tot  seguit es va celebrar una missa en record dels difunts de l’antiga Associació dels Tres Tombs de La Bisbal.

Diumenge era el dia en què es feien els Tres Tombs. La celebració va ser tot un èxit de participació i de públic. Així es van servir dos-cents vint esmorzars i posteriorment, a la cercavila, es va comptar amb la participació de 27 cavalls i 36 carros. El grup encarregat d’obrir el pas va ser el format pels Grallers i Tabalers de La Societat de la Bisbal, l’abanderada va ser la bisbalenca Glòria Ruiz Navarro i, entre els genets i els carros hi havia bisbalencs i bisbalenques però també hi va participar gent de La Gornal, Banyeres del Penedès, Llorenç del Penedès, Valls, Vilanova i la Geltrú, Vilaverd o Constantí, entre altres.

La benedicció dels cavalls va anar a càrrec de Mn. Vladimir i el Ball de Gitanes de La Bisbal del Penedès va dedicar-se a la venda de tortells de Sant Antoni, fets pel Forn de les Escales i el Forn de la plaça Aresmar. Es van esgotar.

La festa tradicional de diumenge va comptar amb la presència del Director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de Tarragona, Jordi Agràs, la presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva M. Serramià i el Secretari de Presidència de la Generalitat de Catalunya i alcalde d’Albinyana, Quim Nin que, juntament amb els membres de l’equip de govern del municipi, van entregar els records que l’artesana local Àngela Saumoy havia fet per a l’ocasió.

L’exposició que conté les fotografies de Montserrat Bermejo i el recull d’imatges dels Tres Tombs d’altres anys es podrà veure al Centre Municipal de Cultura (CMC) fins al divendres 17 de març. Es podrà visitar entre les 16.30h i les 20.30h.