La Bisbal del Penedès acollirà la XXI Trobada Nacional dels Tres Tombs el proper diumenge 6 de maig

3T2018b

El diumenge 6 de maig la Bisbal del Penedès acollirà la XXI Trobada Nacional dels Tres Tombs en la qual participen més de 50 entitats, 90 carros, 500 cavalls i 600 traginers. La Trobada, més enllà de posar fi a la temporada dels Tres Tombs d’enguany, servirà per presentar el Règim Normatiu dels Tres Tombs, un document que ha impulsat la Federació Catalana dels Tres Tombs i que pretén ser un decàleg que servirà per unificar els criteris de participació de totes les colles que formen part de les festes. Alguns dels objectius del document són garantir que les recreacions compleixin els criteris de rigor històric i que se segueixi assegurant el benestar animal durant i després de les trobades.

La primera Trobada Nacional va tenir lloc el 1998 i ha esdevingut una cita anual perquè totes les persones que estimen i participen d’aquesta tradició facin amistats i comparteixin experiències amb participants de tot el territori. És per això que, més enllà del recorregut dels tres tombs, també s’organitzen un esmorzar i un dinar de germanor.

CONCURS DE FOTOGRAFIA DELS TRES TOMBS

La Federació Catalana dels Tres tombs tira endavant el IV Concurs de Fotografia amb l’objectiu d’omplir les xarxes de fotografies de la celebració dels Tres Tombs a diversos municipis de Catalunya. Per participar-hi només cal penjar fotografies al perfil d’Instagram de la Federació amb les etiquetes #3Tombs o #TresTombs o bé enviar-les al correu corporatiu de la federació. Els concursants poden presentar totes les fotografies que desitgin amb el requisit indispensable que hagin estat fetes a partir del 12 de gener de 2018. Es pot participar en el concurs fins al 30 de juny de 2018 i hi ha diversos premis disponibles. Les bases completes es poden descarregar en aquest enllaç: https://trestombs.cat/wp-content/uploads/2017/12/bases_insta_2018.pdf

Més enllà del concurs, des de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès també us animem a fer les vostres publicacions a les xarxes socials Instagram, Twitter i Facebook (en el cas d’aquesta xarxa social, només si es tracta  publicacions configurades com a ‘públiques’) amb l’etiqueta #TresTombsBisbal.

ELS TRES TOMBS A LA BISBAL ES VAN RECUPERAR L’ANY 2017

La tradició dels Tres Tombs a la Bisbal va començar als anys noranta sota l’organització de l’Associació dels Tres Tombs de la Bisbal, que s’encarregava de tirar endavant tot l’acte i de buscar patrocinadors per cobrir despeses, entre els quals hi havia l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès. Va ser l’any 1992 quan l’alcalde Joan Poch va proposar a dos bisbalencs, Rafel Vidal i Josep Rovira, l’organització dels Tres Tombs, ja que ells tenien cavalls i carros. Ambdós van crear una junta amb diverses persones que va organitzar la festa entre els anys 1992 i 2009, planificant el recorregut, l’esmorzar popular i la resta d’activitats que s’hi duien a terme. Durant molts anys aquest grup de persones, que va fer-se un nom dins dels Tres Tombs de Catalunya per la bona organització i per la famosa pujada de la Riba, va comptar amb la col·laboració de la Cooperativa, un gran nombre de veïns i veïnes de la vila i l’Ajuntament. No obstant això, l’any 2010 l’equip que governava a l’Ajuntament de la Bisbal no va autoritzar la celebració dins dels carrers principals del nucli i això va fer que la festa es deixés de celebrar.

L’actual equip de govern ha recuperat la festa i l’any 2017 va tornar a celebrar els Tres Tombs. Ara l’organització va a càrrec de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès, que compta amb el suport i l’ajuda constant de l’anterior junta dels Tres Tombs.


logo_trestombs_bisbal_def2HORARI DE LA TROBADA NACIONAL DELS TRES TOMBS

08.30h – Esmorzar de germanor

A continuació, preparatius dels participants (vestuari, preparació de carros, material exposat)

11.30h – Inici del recorregut pels carrers i places de la Bisbal.

14.00h – A la plaça 11 de setembre, fotografia institucional amb els estàndards i les banderes dels participants i presentació del Règim Normatiu

15.00h – Dinar de germanor

Informació sobre els tiquets de l’esmorzar i el dinar: http://bisbalpenedes.com/web/2018/04/27/ja-podeu-comprar-els-tiquets-per-esmorzar-i-dinar-el-dia-de-la-trobada-nacional-dels-tres-tombs-6-de-maig/


3T2018b

CASTELLANO | El domingo 6 de mayo la Bisbal del Pendès acogerá la XXI Trobada Nacional dels Tres Tombs en la cual participan más de 50 entidades, 90 carros, 500 caballos y 600 porteadores. La Trobada, más allá de poner el punto y final a la temporada de los Tres Tombs de este año, servirá para presentar el Règim Normatiu dels Tres Tombs, un documento que ha impulsado la Federació Catalana dels Tres Tombs y que pretende ser un decálogo que servirá para unificar los criterios de participación de todas las ‘collas’ que forman parte de las fiestas. Algunos de los objetivos del documento son garantizar que las recreaciones cumplan los criterios de rigor histórico y que se siga asegurando el bienestar animal durante y después de los encuentros.

La primera Trobada Nacional tuvo lugar el 1998 y se ha convertido en una cita anual para que todas las personas que aman y participan en esta tradición hagan amistades y compartan experiencias con participantes de todo el territorio. Es por esto que, más allá del recorrido de los tres tombs, también se organizan un desayuno y una comida de ‘germanor’.


CONCURSO DE FOTOGRAFÍA DE LOS TRES TOMBS

La Federación Catalana de los Tres Tombs promueve el IV Concurso de Fotografía con el objetivo de llenar las redes de fotografías de la celebración de los Tres Tombs en varios municipios de Catalunya. Para participar solo hay que colgar fotos en el perfil de Instagram de la Federación con las etiquetas #3Tombs o #TresTombs o bien mandarlas al correo corporativo de la federación. Los concursantes pueden presentar todas las fotografías que quieran con el requisito indispensable que hayan sido tomadas a partir del 12 de enero del 2018. Se puede participar en el concurso hasta el 30 de junio del 2018 y hay varios premios disponibles. Las bases completas se pueden descargar en este enlace: https://trestombs.cat/wp-content/uploads/2017/12/bases_insta_2018.pdf

Más allá del concurso, desde el Ayuntamiento de la Bisbal del Penedès también os animamos a hacer vuestras publicaciones en las redes sociales Instagram, Twitter y Facebook (en el caso de esta red social, solo si se trata de publicaciones configuradas como ‘públicas’) con la etiqueta #TresTombsBisbal.

LOS TRES TOMBS EN LA BISBAL SE RECUPERARON EN EL AÑO 2017

La tradición de los Tres Tombs en la Bisbal empezó en los años noventa con la organización de la Asociación de los Tres Tombs de la Bisbal, que se encargaba de llevar a cabo todo el acto y de  buscar patrocinadores para cubrir gastos, entre los cuales estaba el Ayuntamiento de la Bisbal del Penedès. Fue el año 1992 cuando el alcalde Joan Poch propuso a dos bisbalencs, Rafel Vidal y Josep Rovira, la organización de los Tres Tombs, ya que ellos tenían caballos y carros. Ambos crearon una junta con varias personas que organizaron la fiesta entre los años 1992 y 2009, planificando el recorrido, el desayuno popular y el resto de actividades que se llevaban a cabo. Durante muchos años este grupo de personas, que se hizo un nombre dentro de los Tres Tombs de Catalunya por la buena organización y por la famosa subida de la Riba, contó con la colaboración de la Cooperativa, un gran número de vecinos y vecinas del pueblo y el Ayuntamiento. No obstante, el equipo que governaba en el Ayuntamiento de la Bisbal no autorizó la celebración en las calles principales del núcleo del municipio y esto hizo que la fiesta se dejase de celebrar.

El actual equipo de gobierno ha recuperado la fiesta y el año 2017 volvió a celebrar los Tres Tombs. Ahora la organización va a cargo del Ayuntamiento de la Bisbal del Penedès, que cuenta con el soporte y la ayuda constante de la anterior junta de los Tres Tombs.


logo_trestombs_bisbal_def2HORARIO DE LA TROBADA NACIONAL DE LOS TRES TOMBS

08.30h – Desayuno

A continuación, preparativos de los participantes (vestuario, preparación de carros, material expuesto)

11.30h – Inicio del recorrido por las calles y plazas de la Bisbal

14.00h – En la plaza 11 de setembre, fotografía institucional con los estandares y las banderas de los participantes y presentación del Régimen Normativo.

15.00h – Comida

Información sobre los tiques del desanyuno y la comida: http://bisbalpenedes.com/web/2018/04/27/ja-podeu-comprar-els-tiquets-per-esmorzar-i-dinar-el-dia-de-la-trobada-nacional-dels-tres-tombs-6-de-maig/


RECORREGUT DE LA TROBADA NACIONAL 2018 – RECORRIDO DE LA TROBADA NACIONAL 2018

PRIMER TOMB: avda. Baix Penedès, avda. Generalitat, avda. Colom, carrer Major, carrer Jacint Verdaguer, carrer Santa Cristina, Carrer General Manso, carrer Safaretjos

SEGON TOMB: avda. Colom, carrer Major, carrer Jacint Verdaguer, carrer Santa Cristina, carretera T240, avda. Generalitat, avinguda Baix Penedès.

carta_poble_3ta-darrera

Comments are closed.