La Regidora de Benestar Social i la Gent Gran va participar en la formació ‘Les violències masclistes no entenen d’edat’ que es va fer al Vendrell la setmana passada

El Centre Cívic l’Estació del Vendrell va acollir, el passat dijous 25 de novembre, la formació ‘Les violències masclistes no entenen d’edat’, a iniciativa de Dones amb Iniciativa del Vendrell i la Xarxa d’Ambaixadors del Bon Tracte. L’objectiu se centrava en la prevenció de maltractaments cap a les persones grans i, per aquest motiu, va comptar amb l’assistència de col·lectius que treballen directament amb gent gran, professionals d’ajuda domiciliària o de llars o residències d’avis municipals, cossos de seguretat, entitats, associacions i regidories, com és el cas de la Regidoria de la Gent Gran de la Bisbal del Penedès.

La regidora d’aquesta àrea -que també és la regidora de Benestar Social-, Paqui Cepas, ha recordat que “l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès es va unir a la Xarxa d’Ambaixadors del Bon Tracte en el moment del seu naixement perquè considerem que aquest col·lectiu farà una feina molt necessària a la societat. De fet, ja l’està fent. L’activitat d’aquest dijous ha estat molt interessant i pedagògica. Se’ns han explicat els tipus de maltractaments que existeixen cap a la gent gran, els factors de risc, com detectar-los, on podem acudir, quines mesures i accions podem emprendre, etc. Ha estat molt profitosa per a totes les persones que hi hem assistit”. Cepas ha explicat que “igual que la resta de companys que hi ha assistit, ens hem compromès a incorporar actuacions i a treballar per oferir eines per detectar casos de risc de maltractament. Hem de fer visibles totes aquestes problemàtiques. El maltractament no té cap mena de justificació mai, en cap moment ni context ni amb cap edat”.


El Centre Cívic l’Estació del Vendrell acogió, el pasado jueves 25 de noviembre, la formación ‘Las violencias machistas no entienden de edad’, a iniciativa de Dones amb Iniciativa y Ambaixadors del Bon Tracte. El objetivo se centraba en la prevención de maltratos hacia las personas mayores y, por este motivo, contó con la asistencia de colectivos que trabajan directamente con gente mayor, profesionales de ayuda domiciliaria o de hogares o residencias de abuelos municipales, cuerpos de seguridad, entidades, asociaciones y concejalías, como es el caso de la Concejalía de la Gente Mayor de la Bisbal del Penedès.

La concejala de esta área -que también es la concejala de Bienestar Social-, Paqui Cepas, ha recordado que “el Ayuntamiento de la Bisbal del Penedès reunió a la ‘Xarxa d’Ambaixadors del Bon Tracte’ en el momento de su nacimiento porque consideramos que este colectivo hará un trabajo muy necesario para la sociedad. De hecho, ya lo está haciendo. La actividad de este jueves ha sido muy interesante y pedagógica. Se nos han explicado los tipos de maltratos que existen hacia la gente mayor, los factores de riesgo, cómo detectarlos, dónde podemos acudir, qué medidas y acciones podemos emprender, etc. Ha sido muy provechosa para todas las personas que hemos asistido a la misma”. Cepas ha explicado que “igual que el resto de compañeros que hemos asistido a la formación, nos hemos comprometido a incorporar actuaciones y a trabajar para ofrecer herramientas para detectar casos de riesgo de maltrato. Tenemos que dar visibilidad a todas estas problemáticas. El maltrato no tiene ningún tipo de justificación nunca, en ningún momento ni contexto y con ninguna edad”.