La Bisbal celebrarà la Festa Major ‘emmascarada’ del 14 al 16 d’agost – Avui dimarts s’ha començat a repartir el programa per les cases

8FE70F81-0C02-4A99-A6CC-372428252E67

La Bisbal del Penedès ha preparat una Festa Major adaptada a les circumstàncies actuals, marcades per la situació generada per la Covid-19. Amb el nom de ‘Festa Major emmascarada’, durà a terme una festa adaptada a les mesures de prevenció de la Covid-19 i adreçada als veïns del municipi, tant els empadronats com aquells que disposen d’un habitatge a la Bisbal del Penedès.

L’alcaldessa de la Bisbal del Penedès ha explicat que “la Covid-19 ens situa en un escenari diferent on preval la salut, la prudència i la responsabilitat, però sempre amb una mirada d’optimisme i esperança cap al futur”.

Les Regidories de Festes i Cultura i les entitats del municipi han treballat per confeccionar un programa adaptat a les circumstàncies actuals però que mantingui l’essència i la il·lusió d’una Festa Major per a tota la gent de la Bisbal.

Els actes començaran el divendres 14 d’agost a la tarda i finalitzaran el diumenge 16 d’agost al vespre. S’han programat actes que es poden gaudir des de finestres, terrasses, terrats i balcons o des del carrer, com ara la cercavila amb les entitats del municipi (el Grup de Geganters i grallers de la Societat, el Ball de Diables i diablons de la Bisbal, el Ball de Gitanes de la Bisbal i la Colla Castellera de la Bisbal del Penedès), el sopar a la fresca, el castell de foc, les matinades i l’espectacle infantil itinerant. També tindran lloc actuacions a l’envelat amb aforament limitat i inscripció prèvia, adreçats a empadronats i persones que tinguin una segona residència a la Bisbal del Penedès.

L’alcaldessa Angès Ferré ha explicat que “l’objectiu és que puguem organitzar una festa adreçada a tota la gent de la Bisbal però evitar massificacions i com que hem de preservar les mesures de distanciament i, alhora, hi haurà molts actes amb aforament limitat, donades les circumstàncies actuals marcades per la Covid-19 hem considerat oportú limitar l’assistència als actes als veïns del municipi”.

Entre els actes que tindran l’aforament limitat s’hi troben les actuacions a l’envelat, per a les quals serà imprescindible fer una inscripció prèvia. Es durà a terme un concert de Festa Major amb l’Orquestra Selvatana i un concert de jazz amb el grup EmsembleBé, organtizat per les Corals Antistiana. Des del Club d’escacs de la Societat també s’han organitzat les partides d’escacs a la fresca, amb inscripció prèvia, i la Joventut Bisbalenca CF. farà el tradicional partit de futbol de Festa Major a porta tancada.

Tenint en compte les circumstàncies actuals, l’Ajuntament ha previst emetre, a través de Youtube, el pregó de la Festa Major -que anirà a càrrec dels alumnes de 6è de primària de l’Escola Ull de Vent i un vídeo especial amb les colles castelleres que enguany no podran participar en la Diada Castellera del 15 d’agost.

L’ús de la mascareta serà obligatori en tots els actes, tant els que es facin al carrer com els que es duguin a terme en altres espais, com ara l’envelat. Per aquest motiu, l’Ajuntament repartirà unes mascaretes que ha confeccionat especialment per a la Festa Major que estan inspirades en el vestuari de les entitats de cultura popular bisbalenques.

Quant al programa de la Festa Major, aquest es farà arribar -a partir d’avui dimarts 4 d’agost- a totes les llars en format paper i també es publicarà a l’aplicació eBando perquè els veïns el puguin consultar i descarregar.


CASTELLANO | La Bisbal del Penedès ha preparado una Fiesta Mayor adaptada a las circunstancias actuales, marcadas por la situación generada por la Covid-19. Con el nombre de ‘Fiesta Mayor enmascarada’, llevará a cabo una fiesta adaptada a las medidas de prevención de la Covid-19 y dirigida a los vecinos del municipio, tanto a los empadronados como a aquellos que disponen de una vivienda en la Bisbal del Penedès.

La alcaldesa de la Bisbal del Penedès ha explicado que “la Covid-19 nos sitúa en un escenario distinto donde prevale la salud, la prudencia y la responsabilidad, pero siempre con una mirada de optimismo y esperanza hacia el futuro”.

Las Concejalías de Fiestas y Cultura y las entidades del municipio han trabajado para confeccionar un programa adaptado a las circunstancias actuales pero que mantenga la esencia y la ilusión de una Fiesta Mayor para toda la gente de la Bisbal.

Los actos empezarán el viernes 14 de agosto por la tarde y finalizarán el domingo 16 de agosto al anochecer. Se han programado actos que se pueden disfrutar desde las ventanas, terrazas, azoteas y balcones o desde la calle, como por ejemplo el pasacalle con las entidades del municipio (el Grupo de Geganters i grallers de la Societat, el Ball de Diables i diablons de la Bisbal, el Ball de Gitanes de la Bisbal y la Colla Castellera de la Bisbal del Penedès), la cena al aire libre, el castillo de fuegos, las matinades y el espectáculo infantil itinerante. También tendrán lugar actuaciones en el entoldado con el aforo limitado e inscripción previa, dirigidos a empadronados y personas que tengan una segunda residencia en la Bisbal del Penedès.

La alcaldesa Angès Ferré ha explicado que “el objetivo es que podamos organizar una fiesta dirigida a toda la gente de la Bisbal pero evitar masificaciones y como tenemos que preservar las medidas de distanciamiento y, a la vez, habrá muchos actos con aforo limitado, dadas las circunstancias actuales marcadas por la Covid-19 hemos considerado oportuno limitar la asistencia a los actos a los vecinos del municipio”.

Entre los actos que tendrán el aforo limitado se encuentran las actuaciones en el entoldado, para las que será imprescindible hacer una inscripción previa. Se llevará a cabo un concierto de Fiesta Mayor con la Orquestra Selvatana y un concierto de jazz con el grupo EmsembleBé, organizado por las Corals Antistiana. Desde el Club de ajedrez de la Societat también se han organizado las partidas de ajedrez al aire libre, con inscripción previa, y la Joventut Bisbalenca CF. hará el tradicional partido de fútbol de Fiesta Mayor a puerta cerrada.

Teniendo en cuenta las circunstancias actuales, el Ayuntamiento ha previsto emitir, a través de Youtube, el pregón de la Fiesta Mayor -que irá a cargo de los alumnos de 6º de primaria de la Escola Ull de Vent y un vídeo especial con las collas castelleras que este año no podrán participar en la Diada Castellera del 15 de agosto.

El uso de la mascarilla será obligatorio en todos los actos, tanto en los que se hagan en la calle como en los que se lleven a cabo en otros espacios, como por ejemplo el entoldado. Por este motivo, el Ayuntamiento repartirá unas mascarillas que ha confeccionado especialmente para la Fiesta Mayor que están inspiradas en el vestuario de las entidades de cultura popular de la Bisbal.

En cuanto al programa de la Fiesta Mayor, este se hará llegar -a partir de hoy martes 4 de agosto- a todos los hogares en formato papel y también se publicará en la aplicación eBando para que los vecinos lo puedan consultar y descargar.

 

Comments are closed.