Comunicat de l’alcaldessa Agnès Ferré amb motiu de la situació generada per la Covid-19

Benvolguts veïns

Estem aprenent a viure diferent després de setmanes de confinament a casa. És estiu i portem sempre la mascareta, mantenim les distàncies i tenim cura d’una bona higiene de mans.

M’adreço a vosaltres per desmentir informació que algú fa córrer per la Bisbal i que no és certa. Alguns de vosaltres heu vingut a l’Ajuntament o ens heu trucat per preguntar si és cert que tenim 8 casos de Covid-19 al municipi, amb algunes persones ingressades a l’hospital.

Tant el Feliu Gil, regidor de sanitat, com jo mateixa hem estat i estem en contacte permanent amb els responsables de l’Àrea Bàsica de Salut del Vendrell.

Actualment no tenim cap cas de Covid positiu al municipi de la Bisbal. Repeteixo, no tenim cap cas de Covid positiu al municipi de la Bisbal.

És la notícia que indica que tota la ciutadania està actuant correctament, però no podem abaixar la guàrdia. Hem de seguir amb totes les mesures cada dia de tots els dies de la setmana: al carrer, a les botigues,.. a tot arreu!

Responsabilitat, sentit comú i molta prudència és el que ens farà vèncer aquesta situació.

Estem a l’estiu i és temps de festes i celebracions però la Covid-19 ens situa en un escenari diferent on preval la salut, la prudència i la responsabilitat. Hem de reinventar l’estiu i les festes!

El mes de juny hem celebrat els barris confinats, gràcies a les comissions del barri de la plaça, del barri de baix i del barri de la riba. Amb decoració de balcons, penjada de fotografies de barri a les xarxes, sopar al carrer i actuació del grup de grallers i tabalers de la Societat.

La setmana que ve gaudirem del Sant Jordi confinat, amb totes les mesures sanitàries corresponents.

Aquest mes de juliol és quan gaudíem de les festes d’estiu a la Miralba, a l’Esplai, a Can Gordei i al Priorat.

Fa unes setmanes vam parlar amb les associacions de veïns, que són qui organitzen les festes, i ens van comunicar que havien decidit no fer festa aquest estiu, postposant-les si és possible a la tardor o l’hivern.

Des de l’Ajuntament hem organitzat la festa de l’Ortigós, amb les mesures sanitàries pertinents i ara estem organitzant la Festa Major.

Serà una Festa Major que, per les circumstàncies, serà diferent de les anteriors però que, gràcies a les entitats de la Bisbal i a tots vosaltres, tindrà l’element principal: les ganes i la il·lusió de gaudir de la festa de la Bisbal per la gent de la Bisbal.

Aviat en sabreu els detalls, tant de la festa com de les mesures previstes perquè sigui una Festa Major segura i responsable.

Acabo repetint dos missatges molt importants: que no tenim cap positiu per Covid-19 al municipi i que hem de seguir prenent totes les precaucions de distàncies, mascaretes i rentats de mans.

Les poques persones que no feu cas de les mesures: sense mascareta i sense complir les distàncies, penseu que us poseu en perill vosaltres i també als vostres familiars, amics i veïns.

Recordeu: salut, prudència i responsabilitat


CASTELLANO |

Apreciados vecinos,

Estamos aprendiendo a vivir diferente después de semanas de confinamiento en casa. Es verano y llevamos siempre la mascarilla, mantenemos las distancias y procuramos mantener una buena higiene de manos.

Me dirijo a vosotros para desmentir información que alguien hace circular por la Bisbal y que no es cierta. Algunos de vosotros habéis venido al Ayuntamiento o nos habéis llamado para preguntar si es cierto que tenemos 8 casos de Covid-19 en el municipio, con algunas personas ingresadas en el hospital.

Tanto Feliu Gil, concejal de Sanidad, como yo misma hemos estado y estamos en contacto permanente con los responsables del Área Básica de Salud del Vendrell.

Actualmente no tenemos ningún caso de Covid positivo en el municipio de la Bisbal. Repito, no tenemos ningún caso de Covid positivo en el municipio de la Bisbal.

Es la noticia que indica que toda la ciudadanía está actuando correctamente, pero no podemos bajar la guardia. Tenemos que seguir con todas las medidas cada día y todos los días de la semana: en la calle, en las tiendas… ¡en todas partes!

Responsabilidad, sentido común y mucha prudencia es lo que nos hará vencer esta situación.

Estamos en verano y es tiempo de fiestas y celebraciones pero la Covid-19 nos sitúa en un escenario distinto donde prevalece la salud, la prudencia y la responsabilidad. ¡Tenemos que reinventar el verano y las fiestas!

En el mes de junio hemos celebrado los barrios confinados, gracias a las comisiones del Barri de la Plaça, del Barri de Baix y del Barri de la Riba. Con decoración en los balcones, compartición de fotografías del barrio en las redes, cena en la calle y actuación del grupo de grallers y tabalers de la Societat.

La semana que viene disfrutaremos del Sant Jordi confinado, con todas las medidas sanitarias correspondientes.

Este mes de julio es cuando disfrutábamos de las fiestas de verano en la Miralba, en l’Esplai, en Can Gordei y en el Priorat.

Hace unas semanas hablamos con las asociaciones de vecinos, que son las que organizan las fiestas, y nos comunicaron que habían decidido no hacer fiesta este verano, aplazándola si es posible para el otoño o el invierno.

Desde el Ayuntamiento hemos organizado la fiesta de l’Ortigós, con las medidas sanitarias pertinentes y ahora estamos organizando la Fiesta Mayor.

Será una Fiesta Mayor que, por las circunstancias, será distinta a las anteriores pero que, gracias a las entidades de la Bisbal y a todos vosotros, tendrá el elemento principal: las ganas y la ilusión de disfrutar de la fiesta de la Bisbal por la gente de la Bisbal.

Pronto sabréis más detalles, tanto de la fiesta como de las medidas previstas para que sea una Fiesta Mayor segura y responsable.

Acabo repitiendo dos mensajes muy importantes: que no tenemos ningún positivo por Covid-19 en el municipio y que tenemos que seguir tomando todas las precauciones de distancias, mascarillas y lavados de manos.

Las pocas personas que no hacéis caso de las medidas: sin mascarilla y sin cumplir las distancias, pensad que os ponéis en peligro vosotros y también a vuestros familiares, amigos y vecinos.

Recordad: salud, prudencia y responsabilidad.

 

Comments are closed.