La mascareta serà obligatòria en els espais interiors i exteriors a partir d’aquest dijous

us obligatori masacarta gencat infografia 9 juliol

L’ús de la mascareta serà obligatori, tant a l’exterior com a l’interior, a partir d’aquest dijous 9 de juliol, independentment del fet que es pugui mantenir la distància física interpersonal de seguretat. Així, hauran de portar mascareta totes les persones majors de 6 anys:

  • A la via pública i en espais exteriors
  • En qualsevol espai tancat d’ús públic o obert al públic
  • Al transport públic

No serà obligatòria en casos de persones amb dificultat respiratòria que pugui agreujar-se per l’ús de la mascareta o que tinguin l’ús de la mascareta contraindicat per motius de salut o discapacitat. Tot i això, sí que s’haurà de portar – en tots els casos- en els centres sanitaris.

A més, l’ús de la mascareta també es recomana:

  • Per a infants d’entre 3 i 5 anys, en els mateixos casos en què és obligatori per a la resta de persones.
  • A casa, quan s’estigui en situació d’aïllament per diagnòstic o sospita de diagnòstic, i quan s’hagi de cuidar i atendre una persona malalta o sospitosa d’estar malalta.

Trobareu més informació al Canal Salut de la Generalitat de Catalunya: https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/desconfinament-progressiu/mascaretes/


CASTELLANO | El uso de la mascarilla será obligatorio, tanto en exteriores como en interiores, a partir de este jueves 9 de julio, independientemente del hecho que se pueda mantener la distancia física interpersonal de seguridad. Así, deberán llevar mascarilla todas las personas mayores de 6 años:

  • En la vía pública y en los espacios exteriores
  • En cualquier espacio cerrado de uso público o abierto al público
  • En el transporte público

No será obligatoria en casos de personas con dificultades respiratorias que puedan agravarse por el uso de la mascarilla o que tengan el uso de la mascarilla contraindicado por motivos de salud o discapacidad. Aun así, sí que será obligatoria -en todos los casos- en los centros sanitarios.

Además, el uso de la mascarilla también se recomienda:

  • Para niños de entre 3 y 5 años, en los mismos casos en los que es obligatorio.
  • En casa, cuando se esté en situación de aislamiento por diagnóstico o sospecha de diagnóstico, y cuando se tenga que cuidar o atender a una persona enferma o sospechosa de estar enferma.

Encontraréis más información en el Canal Salut de la Generalitat de Catalunya: https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/desconfinament-progressiu/mascaretes/index.html#googtrans(ca|es)

 

Comments are closed.