La regidora de Cultura ha assistit a l’homenatge i inauguració de la plaça Lola Díaz i Pijoan de Santa Oliva

F8138154-8083-40AC-8A7A-6FEDA8EE8131
La regidora de Cultura, Judith Vidal, ha assistit avui diumenge 8 de març, Dia Internacional de les Dones, a l’homenatge i inauguració de la plaça Lola Díaz i Pijoan de Santa Oliva.

La Lola Díaz Pijoan, alcaldessa d’Honor de Santa Oliva, va ser mestra i historiadora. Va lluitar per la igualtat d’homes i dones i per divulgar la cultura i patrimoni del municipi.

Díaz va lluitar per l’educació i la llibertat de tots, independentment del gènere, convertint-se en un referent del feminisme a la comarca durant el franquisme i a l’inici de la democràcia.

L’acte d’homenatge i inauguració de la plaça ha comptat amb les intervencions de l’alcalde de Santa Oliva, Josep Carreras, i la regidora de Cultura, Mònica Mayor. La placa amb el nom de la plaça ha estat confeccionada per la ceramista local Roser Oter.

La Lola Díaz va morir el passat més d’octubre. La regidora Judith Vidal ha explicat que “va ser un referent del feminisme, la cultura i la investigació local” i, a més, “era també coneguda i molt estimada a la Bisbal, on tenia una part de la seva família”.

5308CFD3-D53D-4A01-97B2-8F770E1D301E
AF722A17-38DC-4023-96AE-7D2377190855


CASTELLANO | La regidora de Cultura, Judith Vidal, ha asistido hoy domingo 8 de marzo, Día Internacional de la Mujer, al homenaje e inauguración de la plaza Lola Díaz Pijoan de Santa Oliva.

Lola Díaz Pijoan, alcaldesa de Honor de Santa Oliva, fue maestra e historiadora. Luchó por la igualdad de hombres y mujeres y para divulgar la cultura y patrimonio del municipio.

Díaz luchó por la educación y la libertad de todos, independientemente del género, convirtiéndose en un referente del feminismo en la comarca durante el franquismo y el inicio de la democracia.

El acto de homenaje e inauguración de la plaza ha contado con las intervenciones del alcalde de Santa Oliva, Josep Carreras, y la regidora de Cultura, Mònica Mayor. La placa con el nombre ha sido confeccionada por la ceramista local Roser Oter.

Lola Díaz murió el pasado mes de octubre. La regidora Judith Vidal ha explicado que “fue un referente del feminismo, la cultura y la investigación local” y, además, “era también conocida y muy querida en la Bisbal, donde tenía una parte de su familia”.