El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya projectarà un curt enregistrat al Poliesportiu Municipal sota la direcció del bisbalenc Toni Villazán

ZOLEN FILMS 2

El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya projectarà el curt ‘Match!’ de Zolen Films, dirigit per Toni Villazán.

El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que se celebrarà a Sitges del 4 al 14 d’octubre, projectarà el curt ‘Match!’ de Zolen Films el dia 4 d’octubre a les 16h a la Sessió Especial Curts. ‘Match!’ és una producció de 17 minuts dirigida pel bisbalenc Toni Villazán sota la producció de Zolen Films i Dilaina Studio de Calafell. Segons Villazán, el curtmetratge gira entorn d’una cita en una app per lligar i fer contactes i “el que penses que pot ser una nit de disbauxa es converteix en una cosa violenta”. El director ha explicat que “per a nosaltres ser en aquest festival és un reconeixement molt important no només a aquest curtmetratge sinó també a la nostra trajectòria. Poder anar a un festival internacional i seure a una butaca a veure la teva pròpia pel·lícula és un gran premi”.

La gravació d’aquest curtmetratge es va dur a terme a la Bisbal del Penedès, concretament al soterrani del Poliesportiu Municipal. La gravació es va dur a terme en els mesos d’agost i setembre de 2017 i el muntatge es va finalitzar el febrer de 2018. Una de les característiques principals d’aquesta producció és que està gravada en pla seqüència, una modalitat d’enregistrament que dota de realisme les escenes i que aconsegueix la continuïtat de l’acció fent un seguiment d’aquesta amb la càmera i no pas amb el muntatge i l’edició posterior.

L’equip de Zolen Films va engegar l’any 2011 i, fins a la data, ha enregistrat 3 llargmetratges i 5 curtmetratges propis, tot i que també ha col·laborat en altres projectes.  Recentment ha rebut dos premis: el curtmetratge “Café solo” va rebre el premi a millor direcció i va estar nominat al millor curtmetratge al Festival Internacional de Bogotá (2018) i, d’altra banda, la producció ‘Una mirada de Pau’, que Zolen Films va realitzar amb els alumnes i els mestres de l’Escola Àngel Guimerà del Vendrell, va guanyar el Premi a Millor Curtmetratge de Centres Educatius del Festival Internacional de Cinema en Català (2018).

Més enllà dels premis, el curmetratge ‘Match!’ ha format i formarà part, pròximament, de la selecció oficial de diversos festivals. Així, a banda de la projecció que es farà al Festival Internacional de Sitges el pròxim 4 d’octubre a les 16h, també serà projectat a Som Cinema (Festival de l’audiovisual català), que se celebrarà del 17 al 21 d’octubre a Lleida, i ha format part de la selecció oficial de festivals celebrats arreu del món, com ara a l’Índia o Mèxic.


El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya proyectará el corto ‘Match!’ de Zolen Films, dirigido por Toni Villazán.

El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que se celebrará en Sitges del 4 al 14 de octubre, proyectará el corto ‘Match!’ de Zolen Films el día 4 de octubre a las 16h en la Sesión Especial Cortos. ‘Match!’ es una producción de 17 minutos dirigida por el bisbalenc Toni Villazán bajo la producción de Zolen Films y Dilaina Studio de Calafell. Según Villazán, el cortometraje gira entrono a una cita en una app para ligar y hacer contactos y “lo que piensas que puede ser una noche de juerga se convierte en una cosa violenta”. El director ha explicado que “para nosotros estar en este festival es un reconocimiento muy importante no solo a este cortometraje sino también a nuestra trayectoria. Poder ir a un festival internacional y sentarte en una butaca a ver tu propia película es un gran premio”.

La grabación de este cortometraje se llevó a cabo en la Bisbal del Penedès, concretamente en el subterráneo del Polideportivo Municipal. La grabación se hizo durante los meses de agosto y septiembre del 2017 y el montaje se finalizó en febrero del 2018. Una de las características principales de esta producción es que está grabada en plano secuencia, una modalidad de grabación que dota de realismo las escenas y que consigue la continuidad de la acción haciendo un seguimiento de esta con la cámara y no con el montaje y la edición posterior.

El equipo de Zolen Films empezó a trabajar en el año 2011 y, hasta la fecha, ha grabado 3 largometrajes y 5 cortometrajes propios, aunque también ha colaborado en otros proyectos. Recientemente ha recibido dos premios: el cortometraje “Café solo” recibió el premio a mejor dirección y estuvo no minado en la categoría de mejor cortometraje en el Festival Internacional de Bogotá (2018) y, por otro lado, la producción ‘Una mirada de Pau’, que Zolen Films realizó junto con los alumnos y los maestros de la Escola Àngel Guimerà del Vendrell, ganó el Premi a Millor Curtmetratge de Centres Educatius del Festival Internacional de Cinema en Català (2018).

Más allá de los premios, el cortometraje ‘Match!’ ha formado y formará parte, próximamente, de la selección oficial de varios festivales. Así, a parte de la proyección que se hará en el Festival Internacional de Sitges el próximo 4 de octubre a las 16h, también será proyectado en Som Cinema (Festival de l’audiovisual català), que se celebrará del 17 al 21 de octubre en Lleida, y ha formado parte de la selección oficial de festivales celebrados en varios lugares del mundo, como por ejemplo la India o México.

 

 

 

Comments are closed.