Implantat un sistema a la Miralba i el Papagai per evitar la incrustació de la calç a les canonades d’aigua

La Miralba aqualia

CATALÀ | Aqualia, l’empresa que gestiona el Servei Municipal d’Aigües de la Bisbal del Penedès, ha posat en funcionament un sistema que evita la incrustació de la calç que porta l’aigua a les canonades als dipòsits de la Miralba i el Papagai. Es tracta d’un procés que permet reduir la problemàtica de la calç, molt estesa a la zona pel fet que l’aigua és originària de terrenys subterranis molt calcaris i això fa que l’aigua tingui una elevada duresa.

El tractament, que compta amb l’informe sanitari vinculant favorable del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, condiciona la calç de l’aigua dissolta que arriba dels pous perquè no s’adhereixi a la calç incrustada. D’aquesta manera s’estabilitza la situació actual i es treballa en la prevenció dels problemes futurs d’obstrucció de canonades i tubs.

De moment aquest sistema s’ha posat en funcionament a la Miralba i el Papagai però està previst que també s’instal·li en altres zones, com ara les urbanitzacions de Priorat i Can Gordei.


CASTELLANO |Aqualia, la empresa que gestiona el Servicio Municipal de Aguas de la Bisbal del Penedès, ha puesto en funcionamiento un sistema que evita la incrustación de la cal que lleva el agua de las tuberías o los depósitos de la Miralba y el  Papagai. Se trata de un proceso que permite reducir la problemática de la cal, muy extendida en la zona por el hecho que el agua es originaria de terrenos subterráneos muy calcáreos y esto hace que el agua tenga una elevada dureza.

El tratamiento, que cuenta con el informe sanitario favorable del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, condiciona la cal del agua disuelta que llega a los pozos para que no se adhiera a la cal incrustada. De este modo se estabiliza la situación actual y se trabaja en la prevención de los problemas futuros de obstrucción de tuberías y tubos.

De momento este sistema se ha puesto en funcionamiento en la Miralba y el Papagai pero está previsto que también se instale en otras zonas, como por ejemplo en las urbanizaciones el Priorat o Can Gordei.

Comments are closed.