La Bisbal del Penedès ha acollit la celebració de la Trobada Nacional dels Tres Tombs aquest diumenge 6 de maig

tres tombs 2018 carro

CATALÀ | La Bisbal del Penedès ha acollit la Trobada Nacional dels Tres Tombs aquest diumenge.  Es tracta d’un esdeveniment que va tenir lloc per primera vegada l’any 1998 i que cada any es du a terme en un municipi diferent amb l’objectiu de ser un punt de trobada per a les persones que estimen i participen en la tradició dels Tres Tombs.

La celebració d’aquest diumenge ha començat amb un esmorzar popular del qual se n’han servit prop de 600 racions. Mentrestant, membres del Ball de Gitanes de la Bisbal han estat venent tortells de Sant Antoni, s’ha comptat amb l’actuació del Grup de Grallers de La Societat Cultural i Recreativa Bisbalenca i també s’ha pogut gaudir d’una exposició de maquetes de carros de l’artesà de les Borges del Camp Joan M. Vilà Pàmies. Després de l’esmorzar s’ha iniciat la cercavila dels Tres Tombs que ha comptat amb la participació de carros i cavalls de 48 municipis catalans*, la Guàrdia Urbana de Reus i la Guàrdia Urbana de Cubelles. En xifres aproximades han format part de la trobada uns 90 carros, 500 cavalls i 600 traginers.

La pluja no ha impedit tirar endavant la celebració però sí que ha obligat a modificar el recorregut per no haver de passar per la pujada de la Riba i, d’aquesta manera, evitar relliscades o possibles accidents. Un total de 60 voluntaris, 33 dels quals bisbalencs i bisbalenques (molts d’ells membres d’entitats del municipi), 20 de la Federació Catalana dels Tres Tombs i 6 de l’ADF Clot de Bou d’Albinyana i les Peces, han fet possible aquest esdeveniment a la Bisbal, prestant la seva ajuda i col·laboració durant tot el matí. En acabar la cercavila s’han servit 130 racions de dinar al gimnàs de l’Escola Ull de Vent.

TROBADA TRES TOMBS 2018-AUTORITATS I VOLUNTARIS

 L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès va recuperar la celebració dels Tres Tombs l’any 2017. És per aquest motiu que l’alcaldessa de la vila, Agnès Ferré, ha remarcat que “des de l’Ajuntament volíem acollir aquesta trobada perquè la Bisbal ha estat uns quants anys sense celebrar els Tres Tombs i, recuperar la tradició i fer la Trobada, és el millor homenatge que podem fer a les persones que van començar els Tres Tombs ara fa uns vint-i-cinc anys”. D’altra banda també ha volgut posar en valor la feina d’organització i gestió que s’ha fet des de la Regidoria de Cultura des de fa més de sis mesos amb la finalitat de poder tirar endavant aquesta celebració.

Per la seva banda la presidenta de la Federació Catalana dels Tres Tombs, Tània Guasch, ha recordat als assistents que aquesta és la darrera trobada que se celebra amb la junta actual de la Federació al capdavant. Durant el seu parlament ha explicat que va entrar a formar part de la junta, abans de ser presidenta, perquè la va proposar el bisbalenc Ramon Guasch. Tot seguit ha agraït l’ajuda i col·laboració que ha rebut durant tots aquests anys per part de diversos membres de la Federació i s’ha acomiadat dels federats dient-los que “ha estat un plaer però que a la vida tot té un final i crec que és hora de fer un pas al costat i seguir la nostra vida per un altre camí, encara que relacionat amb el món del cavall i dels Tres Tombs”.

La Trobada Nacional dels Tres Tombs també ha comptat amb la presència del Director General de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Jordi Agràs, i Quim Nin, secretari de presidència de la Generalitat de Catalunya.


TROBADA TRES TOMBS 2018-3CASTELLANO | La Bisbal del Penedès ha acogido la Trobada Nacional dels Tres Tombs este domingo. Se trata de un evento que tuvo lugar por primera vez el año 1998 y que cada año se lleva a cabo en un término municipal diferente con el objetivo de ser un punto de encuentro para las personas que tienen pasión y participan en la tradición de los Tres Tombs.

La celebración de este domingo ha empezado con un desayuno popular del que se han servido cerca de 600 raciones. Mientras, miembros del Ball de Gitanes de la Bisbal han estado vendiendo ‘tortells de Sant Antoni’, se ha contado con la actuación del Grup de Grallers de La Societat Cultural i Recreativa Bisbalenca y también se ha podido disfrutar de una exposición de maquetas de carros del artesano de les Borges del Camp Joan M. Vilà Pàmies. Después del desayuno se ha iniciado la cercavila de los Tres tombs que ha contado con la participación de carros y caballos de 48 municipios catalanes*, la Guardia Urbana de Reus i la Guardia Urbana de Cubelles. En cifras aproximadas han formado parte del encuentro unos 90 carros, 500 caballos y 600 porteadores.

La lluvia no ha impedido llevar a cabo la celebración pero sí que ha obligado a modificar el recorrido para no tener que pasar por la ‘pujada de la Riba’ y, de esta manera, evitar resbalones o posibles accidentes. Un total de 60 voluntarios, 33 de los cuales bisbalencs y bisbalenques (muchos de ellos  miembros de entidades del municipio), 20 de la Federació Catalana dels Tres Tombs y 6 del ADF Clot de Bou de Albinyana y les Peces, han hecho posible este evento en la Bisbal, prestando su ayuda y colaboración durante toda la mañana. Una vez finalizada la cercavila se han servido 130 raciones de comida en el gimnasio de la Escola Ull de Vent.

El Ayuntamiento de la Bisbal del Penedès recuperó la celebración de los Tres Tombs el año 2017. Es por este motivo que la alcaldesa, Agnès Ferré, ha remarcado que “desde el Ayuntamiento queríamos acoger este encuentro porqué la Bisbal ha estado unos cuantos años sin celebrar los Tres Tombs y, recuperar la tradición y hacer la Trobada, es el mejor homenaje que podemos hacer a las personas que empezaron los Tres Tombs ara hace unos veinticinco años”. Por otro lado también ha querido poner en valor el trabajo de organización y gestión que se ha hecho desde la Regidoria de Cultura desde hace más de seis meses con la finalidad de poder llevar a cabo esta celebración.

Por su parte, la presidenta de la Federació Catalana dels Tres Tombs, Tània Guasch, ha recordado a los asistentes que esta es la última ‘trobada’ que se celebra con la junta actual de la Federació al frente. Durante su discurso ha explicado que entró a formar parte de la junta, antes de ser presidenta, porqué la propuso el bisbalense Ramon Guasch. A continuación ha agradecido la ayuda y colaboración que ha recibido durante todos estos años por parte de varios miembros de la Federació y se ha despedido de los federados diciéndoles que “ha sido un placer pero en la vida todo tiene un final y creo que es hora de hacer un paso al lado y seguir nuestra vida por otro camino, aunque relacionado con el mundo del caballo y los Tres Tombs”.

La Trobada Nacional dels Tres Tombs también ha contado con la presencia del Director General de Cultura de la Generalitat de Catalunya en Tarragona, Jordi Agràs, y Quim Nin, secretario de presidencia de la Generalitat de Catalunya.

TOBADA TRES TOMBS 2018-DINAR

Comments are closed.