La taekwondista bisbalenca Gloria Ruiz Navarro s’ha proclamat per tercer any consecutiu campiona d’Espanya

CATALÀ | La taekwondista bisbalenca Gloria Ruiz Navarro s’ha proclamat per tercer any consecutiu campiona d’Espanya representant la Selecció Catalana de Taekwondo al campionat d’Espanya que es va celebrar a Còrdova el 24 de febrer. A més, segons hem pogut saber aquesta setmana, ha estat seleccionada per participar al Campionat del Món de Taekwondo i al Preolímpic.

gloria ruiz campiona taekwondo

La Glòria és una bisbalenca que va néixer el 15 de desembre de 2001 i que va començar a practicar taekwondo des de ben petita. Amb nou anys va iniciar-se al Club Taekwondo Olímpic del Vendrell, en el qual va iniciar la seva etapa com a competidora i, aquell mateix any, va participar en el Campionat de Catalunya.

La bisbalenca dedica moltes hores als entrenaments i és una esportista molt compromesa amb el seu treball, constant, lluitadora i responsable, que alterna l’esport amb la formació acadèmica. La seva constància i la seva gran capacitat han fet que hagi obtingut una beca com a esportista d’alt rendiment al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat del Vallès, entrant a formar part de la Selecció Catalana de Taekwondo. Aquest 2018 ha passat a ser esportista d’elit, gràcies a les puntuacions obtingudes als campionats en els quals ha participat. La taekwondista bisbalenca ha participat en opens internacionals (aquest mateix cap de setmana ha viatjat a Holanda), ha participat en un campionat europeu i ara la fita de la taekwondista bisbalenca és anar al campionat mundial i guanyar les Olimpíades Juvenils aquest 2018, que es faran a l’octubre a Buenos Aires.

En la seva trajectòria ha obtingut l’or en quatre Campionats de Catalunya i dos campionats d’Espanya. També ha obtingut la plata en dos opens internacionals i ha pujat al podi en una trentena d’ocasions.

germans taekwondo ruiz navarro

Val a dir que la Glòria té dos germans, el David (18 anys) i el Jordi (6 anys). Tots tres practiquen aquesta art marcial al Club Olímpic El Vendrell i inverteixen moltes hores en entrenar-se, ja que competeixen en campionats d’alt nivell. Segons la seva entrenadora, Irene Calvo, “són un exemple a seguir, compaginen els seus estudis amb els entrenaments diaris i els viatges per tot el país i part de l’estranger per poder competir. Tenen un gran valor com a esportistes, però sobretot com a persones, ja que posseeixen principis i valors molt importants que els ajuden a ser constants, perseverants i superar-se contínuament”. En el cas del David Ruiz, ell persegueix l’objectiu d’entrar a formar part de l’equip nacional i també ha participat a campionats d’Espanya i opens internacionals.

irene alberto calvo y gloria ruiz

L’entrenadora dels germans Ruiz Navarro, Irene Calvo, també és bisbalenca i filla del també mestre de taekwondo Alberto Calvo. De fet, els seus pares tenen l’escola de taekwondo des de l’any 1988 i ella mateixa explica que va començar a caminar en un tatami. Segons la Irene, “no entenc la vida sense el taekwondo, és una de les coses més positives que pot tenir una persona, tant a nivell físic com personal, t’enriqueix molt, perquè et forma com a persona, et dóna uns principis i uns fonaments molt importants que et serviran per a tota la vida, tant a nivell professional com a nivell personal”.

Des de l’Ajuntament de la Bisbal felicitem als germans Ruiz Navarro i als seus entrenadors (la família Calvo) pels seus esforços i per les metes aconseguides en l’àmbit del taekwondo. Podeu veure el vídeo que hem gravat amb ells a l’enllaç: https://www.facebook.com/AjuntamentBisbalPenedes/videos/1964189470465576/

CASTELLANO | La taekwondista bisbalenca Gloria Ruiz Navarro se ha proclamado por tercer año consecutivo campeona de España representando la Selección Catalana de Taekwondo en el campeonato de España que se celebró en Córdoba el 24 de febrero. Además, según hemos podido saber esta semana, ha sido seleccionada para participar en el Campeonato del Mundo de Taekwondo y en el Preolímpico.

Gloria es una bisbalenca que nació el 15 de diciembre del 2001 y que empezó a practicar taekwondo muy pequeña. Con  nueve años se inició en el Club Taekwondo Olímpic de El Vendrell, en donde inició su etapa como competidora y, en ese mismo año, ya participó en el Campeonato de Cataluña.

La bisbalenca dedica muchas horas a los entrenamientos y es una deportista muy comprometida con su trabajo, constante, luchadora y responsable, que alterna el deporte con la formación académica. Su constancia y su gran capacidad han hecho que haya obtenido una beca como deportista de alto rendimiento en el Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat del Vallès, entrando a formar parte de la Selección Catalana de Taekwondo. Este 2018 ha pasado a ser deportista de élite, gracias a las puntuaciones obtenidas en los campeonatos en los que ha participado. La taekwondista bisbalenca ha participado en opens internacionales (este último fin de semana, por ejemplo, ha viajado a Holanda), ha participado en un campeonato europeo y ahora la meta de la taekwondista es ir al campeonato mundial y ganar las Olimpiadas Juveniles este 2018, que se harán en octubre en Buenos Aires.

Durante su trayectoria ha obtenido el oro en cuatro Campeonatos de Cataluña y dos campeonatos de España. También ha obtenido la plata en dos opens internacionales y ha subido al podio en una treintena de ocasiones.

Cabe añadir que Gloria tiene dos hermanos, David (18 años) y Jordi (6 años). Los tres practican esta arte marcial en el Club Olímpic de El Vendrell e invierten muchas horas en entrenarse, ya que compiten en campeonatos de alto nivel. Según su entrenadora, Irene Calvo, “son un ejemplo a seguir, compaginan sus estudios con los entrenamientos diarios y los viajes por todo el país y parte del extranjero para poder competir. Tienen un gran valor como deportistas, pero sobretodo como personas, ya que poseen principios y valores muy importantes que les ayudan a ser constantes, perseverantes y a superarse continuamente”. En el caso de David Ruiz, él persigue el objetivo de entrar a formar parte del equipo nacional y también ha participado en campeonatos de España y opens internacionales.

La entrenadora de los hermanos Ruiz Navarro, Irene Calvo, también es bisbalenca e hija del también maestro de taekwondo Alberto Calvo. De hecho, sus padres tienen la escuela de taekwondo desde el año 1988 y ella misma cuenta que empezó a caminar en un tatami. La entrenadora explica que “no entiendo la vida sin taekwondo, es una de las cosas más positivas que puede tener una persona, tanto a nivel físico como personal, te enriquece mucho, porque te forma como persona, te da unos principios y unos fundamentos muy importantes que te servirán para toda la vida, tanto a nivel profesional como a nivel personal”.

Desde el Ayuntamiento de la Bisbal del Penedès felicitamos a los hermanos Ruiz Navarro y a sus entrenadores (la família Calvo) por sus esfuerzos y por las metas conseguidas en el ámbito del taekwondo. Podéis ver el vídeo que hemos grabado con ellos en el enlace: https://www.facebook.com/AjuntamentBisbalPenedes/videos/1964189470465576/

Comments are closed.