Aqualia va detectar 10 fraus en la xarxa d’abastament de la Bisbal del Penedès durant l’any 2017

Aqualia fraus

Aqualia, l’empresa que gestiona el servei de subministrament d’aigua a la Bisbal del Penedès, duu a terme una campanya continua per vigilar, controlar i detectar les possibles accions fraudulentes, com ara la manipulació del comptador o les connexions sense autorització a la xarxa general.

Durant les inspeccions periòdiques de l’any 2017 a la xarxa d’abastament d’aigua, el personal d’Aqualia va detectar 10 fraus, que podrien correspondre’s a 1 milió de litres d’aigua defraudats. En el moment que els inspectors del Servei Municipal d’Aigües localitzen un possible frau, s’estén acta i s’adjunten fotos per a l’estudi del cas. En cas de confirmar-se la infracció, l’empresa procedeix al tall immediat del subministrament i a la comunicació certificada, al propietari de l’habitatge, de la incidència detectada. Si l’infractor no es persona a les oficines d’Aqualia o no abona l’import corresponent, es deriva al cas al departament jurídic d’Aqualia i es presenta una denúncia al jutjat.
L’alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré, ha expressat que aquestes accions fraudulentes “perjudiquen tota la població” i que, per això, “és important detectar-les”. En aquest sentit, l’Ajuntament de la Bisbal i Aqualia demanen la col•laboració dels veïns perquè, en cas de tenir coneixement de situacions de connexions sense autorització, comptadors manipulats o un ús inapropiat de l’aigua, ho comuniquin a l’empresa. Ho poden fer a través del telèfon d’Atenció al Client 900 81 40 81, on també seran ateses les consultes o dubtes sobre aquesta o qualsevol altra qüestió que tingui relació amb la xarxa d’abastament d’aigua del municipi.

Comments are closed.