Recomanacions per evitar incidències en la instal·lació del subministrament d’aigua en temps de fred i gelades

Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ens informen que el servei meteorològic preveu que l’episodi de fred perdurarà fins dimecres dia 6 de desembre a gairebé la totalitat del territori. Des de l’empresa que gestiona el Servei Municipal d’Aigües a la Bisbal, Aqualia, ens fan arribar diverses recomanacions a tenir en compte aquests dies per evitar les incidències que podrien ocasionar les baixes temperatures:

L’empresa informa que les baixes temperatures poden afectar principalment els habitatges aïllats o adossats, si els comptadors d’aigua i les canonades exteriors no estan suficientment aïllades, especialment si la seva façana està orientada al nord. Per aquest motiu recomana que si es tenen conduccions d’aigua o comptadors a la intempèrie o susceptibles de patir problemes de congelació, han d’estar protegits amb algun tipus de material aïllant.

A més, s’ha de comprovar que el caixetí o armari, on es troba el comptador, estigui en bon estat per evitar riscos. En cas de congelació, no forçar les claus de pas. Si detecta que la canonada interior presenta signes de congelació, ha d’aplicar aire calent a la zona i protegir amb aïllant.

Si no es pensa fer ús de l’aigua durant un període llarg, una altra mesura habitual de prevenció  consisteix a tancar la clau de pas i buidar les canonades particulars, perquè no quedi aigua en el seu interior.

Un cop passades les gelades, Aqualia recomana que es revisin les instal·lacions interiors per comprovar que no hi hagi fuites. Si visiblement no es detecta fuita, és bo controlar si el comptador registra consum d’aigua, assegurant-nos que totes les aixetes estan tancades i els electrodomèstics no estan funcionant.

Si s’observa una fuita d’aigua, s’aconsella que es realitzin les reparacions tan aviat com sigui possible per evitar danys materials i un consum innecessari d’aigua. Cal recordar que el manteniment de la instal·lació interior és una responsabilitat individual de cada particular.

Aqualia recorda que, davant qualsevol incidència, té a la seva disposició les 24 hores del dia el Centre d’Atenció al Client -telèfon 900 81 40 81-, on també seran ateses les consultes o dubtes al respecte.