Acords del ple extraordinari celebrat el 25 d’octubre de 2017

PLE EXTRAORDINARI 25-10-2017

Aquest dimecres dia 25 d’octubre de 2017 a les 18h s’ha celebrat la sessió extraordinària del Ple de l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès. Val a dir que s’ha absentat una regidora d’ERC.
Aquest ha estat el resultat de les votacions:

ORDRE DEL DIA:

1. Aprovació de la declaració d’urgència del ple extraordinari.

APROVADA PER UNANIMITAT

2. Aprovació de la moció per aturar la suspensió de l’Autonomia de Catalunya, presentada pel grup municipal del PDeCAT.

(Feu clic AQUÍ per llegir la moció)

APROVADA

VOTS A FAVOR: PEDeCAT (5) i ERC (3)

VOTS EN CONTRA: PSC (1)

3. Aprovació de la moció ‘Encara som a temps: eleccions’, presentada pel grup municipal del PSC

(Feu clic AQUÍ per llegir la moció)

NO APROVADA

VOTS A FAVOR: PSC (1)

VOTS EN CONTRA: PEDeCAT (5) i ERC (3)

4.Informació de la gestió de FCC, AQUALIA, SA. 

Aquest punt del ple no es votava, era un punt informatiu. S’ha exposat el següent:

L’Ajuntament de la Bisbal i Aqualia lamentem els talls de subministrament d’aigua i les baixades de pressió produïdes el passat cap de setmana al nostre municipi i volem manifestar que en tot moment, l’Ajuntament i els operaris d’Aqualia van treballar sense descans per solucionar l’avaria i restablir el subministrament en el menor temps possible.

L’avaria es va produir dissabte al matí a l’equip electromecànic del pou que abasteix al dipòsit de Priorat al poble, a causa de les tempestes de la setmana passada. La falta d’entrada d’aigua del pou al dipòsit va provocar que aquest es buidés i els veïns del nucli de la Bisbal, l’Ortigós i el polígon es van quedar sense aigua. Durant tot el dia l’equip de manteniment d’Aqualia va estar treballant ininterrompudament fins a última hora de la tarda, donant per solucionada l’avaria.

Diumenge al matí el nucli i l’Ortigós no tenien aigua per problemes de falta de pressió, degut a que s’havien format bosses d’aire a les canonades. Novament els operaris d’Aqualia es van posar a treballar per eliminar l’aire existent i progressivament arribar a la pressió habitual a la xarxa.

L’equip de govern i Aqualia ja ens hem reunit i l’empresa s’ha compromès a  realitzar un estudi per determinar quines inversions i quines millores són necessàries per fer el sistema més fiable i modern i d’aquesta manera evitar, en mesura del possible, altres avaries importants com aquestes.

D’altra banda, l’Ajuntament i Aqualia també s’han compromès a elaborar un protocol de comunicació perquè en cas d’avaries o incidències a la xarxa d’aigua, els veïns estiguin informats en tot moment, des de la detecció de la incidència fins a la seva resolució.

Des de l’equip de govern estem estudiant amb Aqualia la possibilitat de fer algun tipus de compensació als clients afectats i treballem conjuntament per millorar el servei de subministrament d’aigua de La Bisbal del Penedès.

 

Comments are closed.