La Junta de Govern local de l’Ajuntament de La Bisbal aprova un conveni per tirar endavant el projecte Skla de l’IES Coster de la Torre

La Junta de Govern local de l’Ajuntament de La Bisbal va aprovar el passat 8 de setembre un conveni de col·laboració amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya pel projecte SKLA de l’IES Coster de la Torre. El projecte Skla forma part dels Programes de Diversificació Curricular (PDC) de la Generalitat de Catalunya, una mesura d’atenció a la diversitat d’ensenyament dissenyada per aquells alumnes que han presentat dificultats generalitzades d’aprenentatge durant l’ESO. D’aquesta manera es pretén que els alumnes puguin assolir els objectius de l’ESO i, alhora, assolir altres objectius com ara promoure un nivell competencial i curricular per continuar amb garanties la formació posterior.

El projecte Skla ha estat elaborat pels professionals de l’IES Coster de la Torre amb les regidories de Joventut i Educació i els alumnes de 4rt d’ESO que es considera que compleixen els requisits.

Gràcies al conveni que l’Ajuntament manté amb Ensenyament i l’IES Coster de la Torre, els alumnes que formen part del projecte Skla fan pràctiques amb la brigada municipal un dia per setmana. Val a dir que el curs passat la col·laboració consistia en una hora i mitja diària però, amb l’actual conveni, s’ha volgut garantir l’efectivitat de l’aprenentatge ajuntant totes les hores en un sol dia, una jornada en què no aniran a l’institut sinó que faran formació a l’Ajuntament. Val a dir que durant tot el procés es compta amb la comunicació constant entre la tècnica de Joventut i Ocupació i l’institut amb la finalitat d’avaluar de forma constant el funcionament del pla.