El 21 de juliol a les 22h gaudeix de l’òpera ‘Il Trovatore’ a La Bisbal

L’Ajuntament de Bisbal del Penedès col·labora en fer arribar l’òpera i la cultura a nous públics a través d’un acte obert a tothom. El pròxim 21 de juliol a les 22h podreu gaudir de l’òpera “Il Trovatore”, a la fresca, en pantalla gran. Aquesta projecció tindrà lloc a la Plaça Pau Casals i l’accés serà lliure i gratuït. L’òpera tindrà una durada aproximada de 3 hores i deu minuts i durant la pausa, que tindrà una durada de 5 minuts, s’oferirà coca i cava als assistents.

Il Trovatore és una òpera en quatre actes. El llibret és de Salvadore Cammarano i Emanuele Bardare i l’estrena absoluta es va fer el 19 de gener de 1853 al Teatro Apollo de Roma. Va arribar a Barcelona, per primera vegada, el 20 de maig de 1854 i es va representar al Liceu, lloc on s’ha representat 275 vegades. La darrera vegada que es va representar al Liceu va ser el 30 de desembre de 2009. Aquest mes es representarà, de nou, al Gran teatre del Liceu. Serà entre el 17 i el 29 de juliol.

A la pàgina web del Liceu trobareu més informació sobre Il Trovatore: https://www.liceubarcelona.cat/ca/temporada-2016-2017/opera/il-trovatore

Imatge de la presentació del projecte “Liceu a la Fresca” amb la presència de representants de diversos ajuntaments del territori

L’alcaldessa, Agnès Ferré, i la regidora de Cultura, Judit Vidal, van assistir a la presentació del projecte “Liceu a la Fresca

 Aquí compartim unes breus pinzellades Goyesques per a ‘Il trovatore’ de Joan Antoni Rechi que trobareu al web que us hem enllaçat:

“Un trobador és precisament el protagonista d’aquesta immortal obra de Verdi: un trobador, Manrico, immers en una mena de guerra civil contra el comte de Luna i lluitant per l’amor de Leonora”.

“A principis d’octubre de 1808, Goya viatja a Saragossa per pintar una sèrie de pintures patriòtiques a la guerra de la independència. Però el que veu li horroritza tant (…) que crea aquests desastres que són considerats com l’antecedent dels reportatges periodístics de les guerres”.

“És curiós que tot això passés a Saragossa i els seus voltants, precisament un dels escenaris de l’argument d’Il trovatore. I com jo moltes vegades em deixo portar per la casualitat, vaig començar a pensar en què passaria si Goya fos precisament un espectador d’excepció d’aquesta història”.

“Una producció en la qual apareixen les pintures del geni aragonès barrejant-se amb la història d’Il trovatore. Transformant l’escenari del Gran Teatre de Liceu en una immensa tela”.

Joan Anton Rechi
(Extractes del text per al programa de mà)

 

Us convidem a assistir, de forma gratuïta, a la projecció de ‘Il Trovatore’ a la nostra vila. ‘Liceu a la fresca’ forma part del Projecte Social del Gran Teatre el Liceu. Tots Som Liceu, també La Bisbal del Penedès!

Si voleu comentar l’òpera a través de les xarxes socials, podeu fer servir l’etiqueta #LiceuALaFresca

 

 

Comments are closed.