Aquest diumenge, Mulla’t per l’esclerosi múltiple a La Bisbal del Penedès

Més de 600 piscines a Catalunya, entre elles la de La Bisbal del Penedès, participen activament en la campanya  Mulla’t per l’esclerosi múltiple que enguany se celebrarà el diumenge 9 de juliol i que des de fa més de 20 anys impulsa la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM). Milers de ciutadans es mullen i neden metres per solidaritzar-se amb les 7.000 persones que pateixen esclerosi múltiple a Catalunya i prop de 46.000 a l’Estat espanyol.

Fundació Esclerosi Múltiple

La Fundació Esclerosi Múltiple és una entitat privada sense afany de lucre nascuda a Barcelona l’any 1989 amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb esclerosi múltiple. A Catalunya, hi ha 7.000 persones que pateixen aquesta malaltia.

La missió de la Fundació Esclerosi Múltiple és millorar la qualitat de vida de les persones afectades per la malaltia i destinar recursos a la recerca. La Fundació compleix la seva missió des de diversos àmbits: informació, atenció al pacient, serveis de neurorehabilitació i formació i inserció laboral. En l’àmbit laboral, la Fundació ha impulsat un Centre Especial de Treball (FEM-CET). Per donar a conèixer la malaltia, per captar fons i per sensibilitzar la societat, la Fundació du a terme campanyes al llarg de l’any, com el Mulla’t.

La Fundació Esclerosi Múltiple manté una aliança estratègica amb el Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat), pol d’excel·lència internacional en la recerca a l’entorn de la malaltia. Des del Cemcat, situat al recinte de l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron, es treballa per una investigació centrada en les malalties neuroimmunològiques i en la millora assistencial.

El Patronat de la Fundació Esclerosi Múltiple és el seu òrgan rector i està format per un conjunt de persones compromeses amb la lluita contra l’esclerosi múltiple i les seves conseqüències, que han impulsat i promogut la FEM en el seu afany d’ajudar a les persones afectades per aquesta malaltia.

(Font: FEM)